Změnil se i váš chlap po narození dítěte? Je větší sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7250
16.6.17 09:16
@terien píše:
Mmch co máte tak vážného s autem že je dlouhodobě v servisu? To tvůj chlap nedokáže zařídit aby to opravili nebo aby vám dali náhradní? Asi mu to vyhovuje viď, že seš uklizena na vsi, bez auta, s utaženými kohouty a on si žije jako král.

hele ty rejpalko woe, presne tuhle situaci jsem zazila. chlap bez auta rok. vy… se turbo na motoru a nasledne celej motor. nebyly penize na novej, schanel se ojetej. i tak to stalo baLik, a to mu to delal kamos, kterej si za praci nic nevzal. netroufam si odhadovat, kolik by to stalo v autor. servisu. jednou, dvakrat tolik.ale zas by to bylo rychlejsi no :lol: muj chlap je takovej, ze ma cas na vsechno. nespecha nic. a uklizena na vesnici, muze si vzit taxal, jet busem. lidi fungujou kupodivu i bez auta, kdyz musi. anebo koupit favorit na prechodnou dobu no :think: to je zas fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
16.6.17 09:20
@cecetka píše:
Jenze dnesni chlapi nemaji pocit dulezitosti, ze zivi svoji rodinu, coz bylo pred sto lety bezne a normalni. Dnes je normalni, ze zena vydelava penize. Takze chlapi jsou pak vetsinou nastvani, ze se museji uskromnit, coz nechteji. A bohuzel takovych je cim dal tim vic, kteri jsou schopni zene po porodu rict, aby si zajistla hlidani decka a po vecerech chodila na brigady :? Ale jen po vecerech, protoze pres den musi zajistit, aby chlap mel doma zajisteny full servis.
Takze devcata, je to hlavne na nas, abychom nase syny vychovaly jinak. Protoze se muze stat, ze az budeme babickami, budou nam snachy brecet na rameni podobne jako zakladatelka tohoto vlakna.

Je to tak. Vůbec nechápu, kde se nabrala tato generace sobců a chlapů bez koulí. :pocitac: Já jsem měla naštěstí dobrou ruku ve výběru. Vidím to u tchánů, že měli dobře nastavený model v rodině a jejich synové to přebrali. Že muž se stará o ženu a děti a žena se stará o to, aby byl manžel i spokojený. Nemůže to fungovat když se jedna strana nesnaží dělat taky toho druhého šťastným. A to nemluvím jenom o penězích samozřejmě.
A jak ty říkáš, je třeba naše syny vychovat jinak. Já mám teda jenom dcery, ale zase chci, aby viděly určitý model v rodině a samy byly na výběr partnera náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
16.6.17 09:21
@Anonymní píše:
veškeré poplatky a jídlo jdou z mého účtu, pro mě ale nezbyde nic..
??? 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
16.6.17 09:48
@Anonymní píše:
@Markéta80 je to těžký, já když chodila do práce měla téměř stejný plat jako on, někdy i větší, zak mám pocit že si teď užívá tu,,nadvládu" a nechává mi to vyžrat že jsem na něm závislá…

Tak tady sis to sama napsala. Je to strašný, ale neunesl, že tvoje pozornost se teď orientuje na někoho jinýho. Jiný řešení, než si promluvit rozumně, není.
Můj se takhle nechovat a nechová. Každou investici spolu probereme - i boty za 500, dává mi peníze navíc, protože z rodičáku mi peníze na jídlo pro 5 lidí a naftu nestačí ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
16.6.17 09:49

Co já bych dala u nás na vsi za iTesco, to asi nebydlíte někde úplně bokem, když k Vám jezdí iTesco, ne? Jinak 1500 měsíčně za jídlo fakt není tak moc, to já za nás tři utratím s přehledem taky, klidně i víc. Spíš by mě štvala ta nekoncepčnost toho nakupování, chtěla bych si to všechno obhospodařovat sama. Jinak je asi jedno, zda projedeš benzín autem nebo zaplatíš dopravu 100, pokud není zdarma nad 250,– Kč, jak zde někdo psal.

Problém s autem chápu, ale jinak je běžné, že se chodí nakupovat s miminem do velkého supermarketu. Já s kočárkem dělala docela velké nákupy. které jsem dávala dolů do košíku (bez mléka a jiných lahví:-)).

Na co potřebujete velké SUV? V našich končinách mi to přijde jako zbytečnost, pokud nemáte nějakou firmu, kde něco musíte převážet apod… Je to velká kráva, žere to, a když se to pokazí, stojí to majlant…

Já mám na moje potřeby ojetý Ford Ka a pojezdím si, co potřebuju. Ne, že by to byla moje volba, ale zdědila jsem ho, tak to nevyhodím, že:-). Ale jsem spokojená, že si všude dojedu, všude se vejdu, nákup se vejde atd.:-)

Jinak situace nepříjemmná, no.

Jo, mimo téma, dívala jsem se na toho Bushmana, v eshonpu nic nemají, jakože vůbec nic, funguje to vůbec? Chlap je taky velkej, hodily by se mu nějaké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.6.17 10:05

No mě by to taky třeba vyhovovalo, kdybych si sama sedla k PC a nakoupila, ale prostě u nich je to asi tak- podle popisu, že k Pc si sedne chlap a naobjednává blbosti a ne nákup a přes týden odmítá někde něco nosit cestou- protože se mu to nechce brát..
tak je odkázana na malou večerku..
mě by vadilo, že prostě si nemůžu ani svobodně sama nakoupit :nevim: a to teda řeknu, že bych raději jednou za měsíc vypadla z domu klidne do toho Tesca se projela a nakoupila jako svéprávný člověk… vybrala zeleninu, maso, nakoupila koření a ne, aby mi někdo za zády seděl a kontoroval co a držkoval.. třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
16.6.17 10:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
16.6.17 11:02
@Markéta80 píše:
naopak by měl mít pocit že se o rodinu musí postarat a ne vyčítat že se dítěti koupí oblečení :jazyk:

To zní krásně. Ale platí to i pro stopadesátý úžasně roztomilý bodýčko, který malá/malý určitě musí mít, protože v něm bude k sežrání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
16.6.17 11:13
@terien píše:
Mmch co máte tak vážného s autem že je dlouhodobě v servisu? To tvůj chlap nedokáže zařídit aby to opravili nebo aby vám dali náhradní? Asi mu to vyhovuje viď, že seš uklizena na vsi, bez auta, s utaženými kohouty a on si žije jako král.

Jo, děsne mu vyhovuje, že nemá auto. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.6.17 11:32
@WontTell píše:
Jo, děsne mu vyhovuje, že nemá auto. :roll:

Kdyby ne tak už to vyřešil, možností je několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
16.6.17 11:48
@terien píše:
Kdyby ne tak už to vyřešil, možností je několik.

Ale všechny stojí prachy. Což je asi problém, když mu zakladatelka vyčítá kraťasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
16.6.17 13:19

@WontTell nekupuji zbytečnosti. Manžel tohle nechává na mě ;) Za 700 dětské věci, to toho zase tolik není a bohužel na začátku ty věci se nakupují hodně často. manžel taky říkal že přece boty pro malou platil v dubnu :lol:, no jo to byly baleriny ale ted jsem jí kupovala letní keeny :lol: a snad jarní jí budou i na podzim pokud jí extra nevyroste noha :lol: záleží jak jsou na tom finančně, vždyt ona ani neví co vše on kupuje. U objednání nákupů by měli být oba aby se řeklo co vše je potřeba dokoupit. Manželovi větší nákup napíšu a on dle toho jede nakoupit ;). Jde hlavně o vody, brambory a další těžké věci+ zásoby koření, těstovin… Přes týden si nakupuji většinou sama ;) oblečení a obuv pro děti nechává jen na mě. vždy řekne at mu napíši celkovou částku :lol: Děti rostou nahý chodit nemůžou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
16.6.17 13:25

Taky myslim, ze si chlap muze kupovat co chce, kdyz vetsi cast penez sype doma on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
16.6.17 14:12
@cecetka píše:
Jenze dnesni chlapi nemaji pocit dulezitosti, ze zivi svoji rodinu, coz bylo pred sto lety bezne a normalni. Dnes je normalni, ze zena vydelava penize. Takze chlapi jsou pak vetsinou nastvani, ze se museji uskromnit, coz nechteji. A bohuzel takovych je cim dal tim vic, kteri jsou schopni zene po porodu rict, aby si zajistla hlidani decka a po vecerech chodila na brigady :? Ale jen po vecerech, protoze pres den musi zajistit, aby chlap mel doma zajisteny full servis.
Takze devcata, je to hlavne na nas, abychom nase syny vychovaly jinak. Protoze se muze stat, ze az budeme babickami, budou nam snachy brecet na rameni podobne jako zakladatelka tohoto vlakna.

No a čím myslíš, že to je? Ženy chtějí být nezávislé a emancipované a chlapi si to vykládají po svém. U nás doma frčí starý model, já se doma starám o domácnost a 4 děti a zahradu a chlap vydělává peníze (hodně). Já můžu s financema volně disponovat a o větších sumách se bavíme předem. Nikdy jsem neměla pocit závislosti, cítím se užitečná a chtěná, protože toho dělám doma hodně. Chlap mi nelustruje, za co jsem utratila, myslím tím třeba oblečení, jídlo, hračky, dárky, koníčky svoje i dětí. Panuje mezi námi důvěra, že utrácíme rozumně. Možná by to bylo jiné, kdybychom měli našponovaný rozpočet, což nemáme. Ono to sice zní blbě, ale peníze jsou pro fungující vztah hodně důležité. Pokud jsou, nevznikají tak často třecí plochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.6.17 14:15
@WontTell píše:
Ale všechny stojí prachy. Což je asi problém, když mu zakladatelka vyčítá kraťasy.

Půjčit si auto od kámoše nebo z rodiny zas tolik nestojí. Jenom chtít. Můj muž by takhle teda nevydržel a vyřešil by to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí