Změnil se i váš chlap po narození dítěte? Je větší sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2342
19.6.17 12:54
@open mind píše:
Ne to ji opravdu nikdo nenuti. Pokud chce mit zenska dite, muze ho udelat chlapovi a pak si jit koupit tu motorku. :)))) Narazim na nerovnomernost zivotnich roli kterou nam nadelila priroda - fakt, ze potomky mohou mit u lidi pouze samice a to i za predpokladu, ze o ne stoji oba. Neco jineho je kazdej za svy, kdyz oba pracuji (proc ne) neco jineho kdyz se jeden stara doma o spolecne dite a ma v dusledku toho par kacek.

Příroda vám nadělila 3 roky na rodičovské, jo? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
19.6.17 13:46
@neila @axlpol ono to je hodně o tom, co za práci chlap dělá a třeba jestli si najde čas na to, aby chvíli mohla ženská vypnout u hledacího módu.
Moje koníčky šly s mateřstvím úplně stranou a nějak nemám nárok na to vypnout z hledacího módu, jako bych byla 24hodin denně v práci. Takže se některým mamka nedivím, že když jsou ještě omezeny na finančních a citových vstupech, že mají pocit ztráty a cítí se jen jako špatně placená pracovní síla.
Už pět měsíců prosím partnera, aby mi dal aspoň půl hodiny tydne, kdy bude s malou venku. No povedlo se minulý tyden, kdy hlídal skoro dvě hodiny, protože jsem musela k doktorovi. Další nárok mám až za 14dni, protože mi to predhazoval, jak si musí v práci nahradit. :roll: takze zitra si k doktorovi malou raději beru, protože kdo to má poslouchat. Jak to budeme dělat, až budou dvě, to fakt nevím :lol:
(Mimochodem to naddelavani ma skoro furt, jenže naddelava to, aby mohl mít v pátek volno a odjet pryč ovšem bez nás, aby si odpočinul od práce)
Takže
…Jen si myslím, že na „oraz“má právo. U nás třeba chlap přijde z práce, hned se na něj kluci sesypou a potom jdou spát. Pokec se mnou nebo drobné chlapské práce doma…a kdy má čas na své koníčky, sport? v noci? když brzo vstává, tak chodí i přiměřeně spát…
je pro me skoro jak cerceny hadr na býka :lol: :lol: :lol: ale jo, jaky jsem si to zaridila, takovy to mam :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.6.17 13:53

@Trixia neboj, nehájím jej za každou cenu.Taky kluky nehlídá, třeba zítra musím zvládnout dojít na injekci i s nima doufám, že než to sestra píchne, nerozeberou jí ordinaci.
Ale jak píšeš, jaký si to kdo udělá…někdy prostě si vymůžu pár hodin pro sebe, ale jako ty, potom zase za půl roku :lol: :roll:
tak jsem se naučila zaběhat si s dětma atd. díkybohu jsem ten sport skloubila i s nima, ale mít koníčka co nejde dělat s dětma, tak mě trefí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
19.6.17 14:56

@axlpol miluju plavat, ale hold El je rok a ještě její plavání znamena, že já chodím v bazénu :lol: a pak chodíme do hudebky, oboje mi pomáhá trochu se vzchopit. Taky kdybych se v noci vyspala v kuse aspoň 6hodin častěji než jednou za mesic, tak bych asi taky byla veselejší a spokojenější :lol: ale ono se to časem upraví. Za pár let :think: :lol: :mrgreen: děti miluju, byla jsem smířená, že nebudou, takže jsem šťastná že mám šikovnou holčičku a druhé na cestě. To jen ta spankova nedostatečnost je už po tom roce umorna :zed: (a nejhorší je, že mi ještě pak fňuka, že večer chci spát a nemam naladu na hrátky :lol:, chudák by si tu mohl stěžovat :lol: jak jsem se po porodu změnila :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.6.17 18:27

@Trixia i bych řekla, že bydlíme se stejným chlapem :lol: vypadá to u nás stejně. :nevim: taky 6hod. spánku v kuse je takovou odměnou jednou za měsíc, jinak pořád co 2-3hod. buď špatný sen nebo žízeň a tak pořád dokola, víkend ani neregistruju. Návštěvy u tchýně jsem stopla, protože je to pro mě ještě větší fuška než být s nima sama(ale vztahy s rodinou máme super),protože chlap sedí, čumí do mobilu a já si ani kafe nevypiju, protože kluci pořád někam lezou, něco lámou, tahají…no a zafungovalo to, omluvil se mi a na návštěvách se jim věnuje. Chytrému napověz, hloupého kopni :lol:
Rozhodně si nemůžu stěžovat, že by byl špatný, ale jen pomalu přepíná ten mod na „otec“.Teď jak už mají kluci 22m tak opravdu jde vidět, že je s nima radši, takže se to zlepšuje…a protože taky miluju plavání(sportovní)tak snad se taky už dostanu.

K tématu se asi fakt hodí to pořekadlo"chytrému napověz, hloupého kopni"ono to některým chlapům nedocvakne.
Ono je to opravdu individuální. Kdyby přišel po 8hod. šichtě domů, plácl sebou ke kompu, tak bych asi taky změnila priority, ale když vím že je v práci dlouho, vím s kým dělá i co, tak prostě mu ten oraz dopřeju. Kdyby nastalo třetí dítě, tak rozhodně přehodnotím situaci a budu vyžadovat jiný přístup od chlapa. Už bych asi nestíhala sedět na splavu a číst si zatím co děti spí atd. Myslím, že je to opravdu hodně individuální v každé rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
19.6.17 19:16

@axlpol :lol: zatím ke tchyni jezdit musime, ale stáhla jsem to na jednou za 5-6nedel :lol: a jestli mám čekat ještě rok, než přepne do módu otec, tak to se fakt těším :lol:
Na malou žárlil asi půl roku. Takže malé zlepšení vidět je :lol:

Ono pokud v té rodině člověk „nesviti“ tak pak se to těžko radí. Je to jak jsem psala, že by on mohl stejně tak psát na téma „co máme dite, už se mi zena nevěnuje“ a měl by stejně pravdu :lol: ale hold různý úhel pohledu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.6.17 21:45

@axlpol ano, souhlasím, v mnohém se určitě shodneme :palec: já mám chlapa naprosté ufo, co se týče těchto portálů, tady by byl určitě na metál a řád myšího kožíšku nebo tak něco :lol: Pro mě naprostý standard, pro jinou ženu z říše snů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.6.17 22:11
@neila píše:
@axlpol ano, souhlasím, v mnohém se určitě shodneme :palec: já mám chlapa naprosté ufo, co se týče těchto portálů, tady by byl určitě na metál a řád myšího kožíšku nebo tak něco :lol: Pro mě naprostý standard, pro jinou ženu z říše snů…

na mého chlapa by tady vyhlásily zatykač nebo rovnou upálit na hranici.Jeho první žena přede mnou(jen 4roky manželství)byla sociální pracovnice, která mu rovnou po svatbě jasně řekla, že kdyby přišly děti, tak zůstane doma on.Ona si přece nezkazí karieru a on je jen elektronik(odborný, servisák elektronik)porodu se ale bojí, bolí to, takže na dítě byl čas(díkybohu k tomu nedošlo, sedřela by z něj kůži tak i tak) a když tak vybrat nemocnici, kde to bude zaručeně císařem…atd. Vyrůstala pouze s matkou, která nenávidí chlapy a holky byly snad pořád spolu. Maminka u nich byla pečená, vařená.
Takže názory mého chlapa jsou po téhle životní zkušenosti dost rázné, ale já se mám už roky čemu smát. Proto si můžu dovolit říct, že mě miluje :lol: :srdce: Pořád poslouchám jak feministky rodí a vychovávají zase feministky, jak ptáčka lapají pěkně mu zpívají a potom je pasti :mrgreen: :mrgreen: fakt se zasměju, ale dál to prezentovat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.6.17 22:39
@axlpol píše:
na mého chlapa by tady vyhlásily zatykač nebo rovnou upálit na hranici.Jeho první žena přede mnou(jen 4roky manželství)byla sociální pracovnice, která mu rovnou po svatbě jasně řekla, že kdyby přišly děti, tak zůstane doma on.Ona si přece nezkazí karieru a on je jen elektronik(odborný, servisák elektronik)porodu se ale bojí, bolí to, takže na dítě byl čas(díkybohu k tomu nedošlo, sedřela by z něj kůži tak i tak) a když tak vybrat nemocnici, kde to bude zaručeně císařem…atd. Vyrůstala pouze s matkou, která nenávidí chlapy a holky byly snad pořád spolu. Maminka u nich byla pečená, vařená.
Takže názory mého chlapa jsou po téhle životní zkušenosti dost rázné, ale já se mám už roky čemu smát. Proto si můžu dovolit říct, že mě miluje :lol: :srdce: Pořád poslouchám jak feministky rodí a vychovávají zase feministky, jak ptáčka lapají pěkně mu zpívají a potom je pasti :mrgreen: :mrgreen: fakt se zasměju, ale dál to prezentovat nemusí.
:mrgreen: :mrgreen: má štěstí, že vyfasoval ženskou, která má nadhled a dokáže věci brát se zdravým úsudkem :palec: byť se mu to povedlo až na reparát, ale přeci :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
20.6.17 18:02
@WontTell píše:
Příroda vám nadělila 3 roky na rodičovské, jo? :D

3 roky na rodicovske nadeleny nebyly. Zaroven je dost nerealne dite dostat do nejakeho zarizeni drive nez ve dvou letech. (Nemas-li spoustu penez na soukromou hlidaci instituci ci osobu). BTW, ja pracovala od synovych 9 ti mesicu alespon obcas (pac mam rozumneho manzela, co se umi starat o vlastni dite a obor umoznujici velkou flexibilitu pracovni doby) a od dvou let syn v jeslickach a ja v praci. Na rodicovskou misto mne bohuzel manzel nechtel - za mne ideal se alespon po roce vystridat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí