Změnil se i váš chlap po narození dítěte? Je větší sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5640
16.6.17 14:18
@Anonymní píše:
Manželé jsme, dítě jsme chtěli oba moc, možná že manžel i víc. Asi je to na něho příliš. Nemůže ale očekávat vystajlovanou, dokonalou matku, hospodyni, milenku když sedí na prameni.
Dítě je u mě na prvním místě, se vším se uskromním, ráda. Ale tak trochu to očekávám i od něj…

A vy mate financni problemy nebo jak…psala jsi tu, ze jste nedavno kupovali zanovni SUV ( za 300), tak předpokládám, ze tak spatne na tom nebudete, aby si nemohl koupit drazsi kraťasy. Nebo ano? :nevim:

Příspěvek upraven 16.06.17 v 14:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
16.6.17 14:19
@Bůča píše:
Taky myslim, ze si chlap muze kupovat co chce, kdyz vetsi cast penez sype doma on.

No s tím úplně nesouhlasím, jednou jsou spolu rodina a mají dítě, tak pokud mají malé příjmy, musí řešit oba dva, ze co se bude utrácet, nemůže přece chlap vládnout ženě tím, že jí omezí finance, když se ona stará o společné dítě. Přijde Ti fér, aby on utrácel za svoje hadry a ona si nemohla pořídit vůbec nic, proto, že nemá aktuálně příjem, když je na MD/RD? ŽIvotní úroveň partnerů musí být sdílená, jinak to nemůže nikdy fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
16.6.17 14:25
@Anonymní …nemám vůbec přehled kolik utratí a za co..Já akorát objednávám pro malou plínky, veškeré poplatky a jídlo jdou z mého účtu, pro mě ale nezbyde nic..

Tomu nerozumim. Takze ty platis vse z rodicaku a z uspor? Proc? To jste meli takhle nastavene odjakziva? Co tedy plati on? Rozhodně musite hodit vaznou rec, jak to pujde dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.17 14:28

@PandaVanda kdyby nekupoval blbosti finanční problémy nejsou. Auto jsme kupovali v době kdy jsem chodila do práce, peníze nebyl problém, můj plat ale vypadl, a on než by se uskromnil tak utrácí ještě víc než před tím.
SUV potřebujeme, bydlíme v lokalitě kde bych si ve felicii vyklepala zuby

• Citovat
  • Upravit
5640
16.6.17 14:33
@Anonymní píše:
@PandaVanda kdyby nekupoval blbosti finanční problémy nejsou. Auto jsme kupovali v době kdy jsem chodila do práce, peníze nebyl problém, můj plat ale vypadl, a on než by se uskromnil tak utrácí ještě víc než před tím.
SUV potřebujeme, bydlíme v lokalitě kde bych si ve felicii vyklepala zuby

Promin, ale jestli si ted koupil kratasy a ji sladke (coz urcite delal i predtim), tak Vas to nemuze tolik ruinovat. Jestli chapu dobre, tak jste vse co jste meli, vypalili za auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
16.6.17 15:03
@Markéta80 píše:
@WontTell nekupuji zbytečnosti. Manžel tohle nechává na mě ;) Za 700 dětské věci, to toho zase tolik není a bohužel na začátku ty věci se nakupují hodně často. manžel taky říkal že přece boty pro malou platil v dubnu :lol:, no jo to byly baleriny ale ted jsem jí kupovala letní keeny :lol: a snad jarní jí budou i na podzim pokud jí extra nevyroste noha :lol: záleží jak jsou na tom finančně, vždyt ona ani neví co vše on kupuje. U objednání nákupů by měli být oba aby se řeklo co vše je potřeba dokoupit. Manželovi větší nákup napíšu a on dle toho jede nakoupit ;). Jde hlavně o vody, brambory a další těžké věci+ zásoby koření, těstovin… Přes týden si nakupuji většinou sama ;) oblečení a obuv pro děti nechává jen na mě. vždy řekne at mu napíši celkovou částku :lol: Děti rostou nahý chodit nemůžou :lol:

Já jsem tím chtěl říct akorát to, že i když to jsou hadry pro dítě, tak to pořád může být zbytečnost, protože už těch hadříků mají dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
16.6.17 15:09
@terien píše:
Půjčit si auto od kámoše nebo z rodiny zas tolik nestojí. Jenom chtít. Můj muž by takhle teda nevydržel a vyřešil by to.

Ale oni to mají vyřešený. Veci kupují v iTesco, atd. zakladatelka si ani nestezovala, ze nemají auto. A vyvodit z toho, že to tak dělá schválně, to už je paranoia…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
16.6.17 15:15

@WontTell ale taky jich naopak může mít málo a dítě roste tak potřebuje větší velikost. manžel se ted strašně divil že triko co koupil Vali loni a které jí bylo tak akorát jí je malé :mrgreen: :mrgreen: U nejstaršího je to jiné, tomu to oblečení vydrží dlouho a jemu je jedno co si oblékne takže si vystačí s málem. Vali musí mít víceméně stejný počet jako kluci, plus šaty, sukně, leginy :lol: a u bot jako kluci si těžko vystačí jen s teniskama :? Dnes ráno malá otevřela skřín tatínkovi nahlásila že má hodně oblečení :lol: :lol:, ale unosí vše :palec: od zakladatelky nevyznělo že by toho měla nakoupeno hodě a za 700 toho tolik není dítě roste tak je jasné že vel 56 dítě nebude nosit rok ;) a každý moc oblečení vidí jinak ;) Malá třeba nenosí tepláky, ted letos ano do školky ale jinak je na sebe prostě nevezme :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
16.6.17 15:16
@Zabatko píše:
No s tím úplně nesouhlasím, jednou jsou spolu rodina a mají dítě, tak pokud mají malé příjmy, musí řešit oba dva, ze co se bude utrácet, nemůže přece chlap vládnout ženě tím, že jí omezí finance, když se ona stará o společné dítě. Přijde Ti fér, aby on utrácel za svoje hadry a ona si nemohla pořídit vůbec nic, proto, že nemá aktuálně příjem, když je na MD/RD? ŽIvotní úroveň partnerů musí být sdílená, jinak to nemůže nikdy fungovat.

nevim no. ja byt ten co vydelava vic…prostejsou to moje penize. pro dite vsecko, jasny. ale nejaky odevzdavani cely vyplaty doma stary, na to bych se vy… ja jsem pro rozdeleny prachy. anebo kazdej svuj ucet a urcitou castku davat na spol. vydaje anebo kazdej platit to, na cem se domluvime.ale kazdyho vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
16.6.17 15:17
@WontTell píše:
Ale oni to mají vyřešený. Veci kupují v iTesco, atd. zakladatelka si ani nestezovala, ze nemají auto. A vyvodit z toho, že to tak dělá schválně, to už je paranoia…

tak tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.6.17 16:24
@WontTell píše:

Neříkám že to dělá schválně, říkám že mu to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.6.17 16:33
@Bůča píše:
nevim no. ja byt ten co vydelava vic…prostejsou to moje penize. pro dite vsecko, jasny. ale nejaky odevzdavani cely vyplaty doma stary, na to bych se vy… ja jsem pro rozdeleny prachy. anebo kazdej svuj ucet a urcitou castku davat na spol. vydaje anebo kazdej platit to, na cem se domluvime.ale kazdyho vec

Jasně ale zbyvat by mělo oběma a pak ať si koupí co chce. A on vydělává víc protože ona je na mateřsky. Kdyby si doma válela šunky tak neřeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
16.6.17 16:42
@Bůča píše:
nevim no. ja byt ten co vydelava vic…prostejsou to moje penize. pro dite vsecko, jasny. ale nejaky odevzdavani cely vyplaty doma stary, na to bych se vy… ja jsem pro rozdeleny prachy. anebo kazdej svuj ucet a urcitou castku davat na spol. vydaje anebo kazdej platit to, na cem se domluvime.ale kazdyho vec

nemusí nevyhnutně odevzdávat peníze doma, ale být ohleduplný vůči ženě, s kterou přivedl na svět dítě snad není na škodu ;) Proč má být ona finančně bitá na tom, že porodila dítě a pečuje o něj? Navíc se dá předpokládat, že žena pečuje nejen o to dítě, ale o celou domácnost. To je často stejně náročné jako šichta v práci. Nevím jestli by ji pan manžel/partner dělal zadarmo ;) RP má být primárně určený pro dítě. Ne pro rodiče.
Tady by rozhodně neškodilo víc otevřené komunikace a nějaký ten rozumný kompromis a možná by paní mohla být trochu asertivnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
16.6.17 17:28
@Bůča píše:
nevim no. ja byt ten co vydelava vic…prostejsou to moje penize. pro dite vsecko, jasny. ale nejaky odevzdavani cely vyplaty doma stary, na to bych se vy… ja jsem pro rozdeleny prachy. anebo kazdej svuj ucet a urcitou castku davat na spol. vydaje anebo kazdej platit to, na cem se domluvime.ale kazdyho vec [/citace
Aha, takže ty jsi doma staras se o vaše dítě, a peníze jsou jeho, protože je vydělal… Žádný ohled, že o dítko se někdo starat musí…já už se fakt ničemu nedivím :lol:
Jinak zakladatelko, myslím, že to chlap neustal a žárlí…zkuste si promluvit, pro chlapa je první dítko velká změna…a taky finance je třeba rozdělit jinak, já teda nechápu rozdělené finance, jste rodina a ta snad hospodaří společně, to jako jeden si může dopravat a být „rozezrany“ a ostatní utrou nos… 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
16.6.17 17:41
@terien píše:
Neříkám že to dělá schválně, říkám že mu to vyhovuje.
… ale blbost je to stejná.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria