Vadí vám taky "přespávací" návštěvy nebo je vám to jedno?

9.9.25 13:09

Naprostá upřímnost

Ahoj, k založení tématu a účtu mě vede víkendová zkušenost s mými tchány. Abych to celé popsala, tcháni bydlí kousek od nás, necelých 50km autem, vlakem nebo busem se dá dojet taky, bydlí rozhodně blíž než před lety, kdy to bylo skoro přes celou republiku. Měli u sebe na dlouhodobou návštěvu jejich příbuznou z ciziny (je Češka, pouze žije v cizině), jezdí zde tak 2× za rok a bydlí u nich, většinou 2 týdny, ale problém mají třeba v tom, ze pořádně nevědí, kdy odjede zpátky, ale program ji nedělají, ona se zabaví sama. Takže když u nás zrovna byli o víkendu, tak tchyně už po necelém týdnu návštěvy byla nas…., že tchán není schopen zjistit, kdy odjede. Ještě nutno podotknout, bydlí ve velkém RD, mají X pokojů atd…každopádně jsem poznamenala, že toto bych nedala a ani nechtěla takovou “návštěvu” a že až budeme bydlet v domě, který máme rozestavěný, tak žádné přespávací návštěvy nebudou, maximálně jen ty kamarádské z velké dálky a jen na víkend, kdy tam budeme. To se do mě tcháni pustili, proč by u nás nemohli v budoucnu přespávat, že jsou přece rodina…tak jsem vypustila, že zejména rodina nee a stačilo dřívější přespávání (ono totiž už po dřívějších zkušenostech, kdy bydleli daleko a jezdívali k nám na prodloužené víkendy a to stálo tedy za to :cry:), takže proto nechci přespávací rodinné návštěvy a chci mít večer svůj klid. Navíc máme jen ložnici a pokoje pro děti, žádný hostinský pokoj v plánu nebyl.
Tchyně se docela urazila, dřív mi totiž zasahovala do chodu domácnosti i výchovy dětí, dá se říct generálka a nevím co, asi myslela, že bude zase pokračovat?!
Manžel je občas takový mouchy sežerte si mě a do takových věcí se nechce motat a raději se konfliktům vyhýbá nebo jde jinam. Nejdřív říkal, že to je přece jedno, jestli někdo přespí nebo ne, ale teď už mu taky dochází, že bychom byli jako hotel…a bez klidu večer. Tak proč to absolvovat?
Jaky na to máte názor nebo zkušenost?
Vadí vám taky přespávací návštěvy nebo je vám to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
672
9.9.25 13:14

Nevedeme žádný přespávací návštěvy a ani u nikoho nespíme my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
9.9.25 13:16

My žádné přespávací návštěvy nevedeme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
9.9.25 13:23

A kdo by u vás prespával? Češka z ciziny neno tchánovci? Mám s tím zkušenost takovou, že u mých rodičů takto přespávál otcův příbuzný s manželkou, oba češi taky z ciziny. Taky tak 14dní a taky úplně stejně nikdy neřekli kdy odjedou. Bylo to různě, ale na ty 2-3 týdny. Rodiče jim ale zábavu obstarávali + si jezdili po dalších příbuzných. Čím jsou rodiče starší tak už s nima nikam nejezdili a oni se pak zabavili sami. Na oplátku k nim jezdili naši a oni je taky brali na výlety - bydlí na docela dost dobrém místě, kde je nádherně a v blízkosti několika hranic. Ale rodiče už tam nejezdí. Je to hodně daleko.
U sebe vím, že bych to nechtěla. Chápu to. Prostě ne.

Příspěvek upraven 09.09.25 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
9.9.25 13:24

U nikoho nepřespávám a u sebe doma nikoho nechci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
9.9.25 13:24

Výjimečně jednu noc kvůli dálce ( dost přes 200 km) je to v poho, ojediněle i dvě noci, ale je to třeba jen jednou za rok a s nejbližší rodinou… 50km za takovou vzdálenost, aby se nemohlo jet domů, nepokládám… Leda teda v případě pařby-oslavy, kdy by neměl kdo řídit, fakt jsou to naprosto ojedinělé situace… a ti lidi (či my) jsme v domech-samostatný pokoj i wc-koupelna.. to je pak jiná situace…
Tchýni bych řekla to, co ty, prostě nestavíme ani neplánujeme hotel a přespávání, jste vždy vítaní, ale večer už soukromí je soukromí…
Dobře, žes to oznámila zavčasu, že oni si domů nakvartýrují na dobu neznámo jak dlouhou někoho z famílie (a pak se rozčiluje, že neví, kdy hodlá odjet), neznamená, že si tchánovce budeš běžně doma v prostoru tak akorát pro vás, ubytovávat… Máš recht, řekla bych to samé… Oni se s tím smíří, neboj.. Vaše domácnost=vaše pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2131
9.9.25 13:29

My žádné spací návštěvy nemáme ani neděláme. Ve tvém případě bych se do toho nenechala dotlačit, už byste se jich těžko zbavovali a budou vám organizovat život (nebo-li „pomáhat“). Že jsou rodina není žádný důvod k přespávání :nevim: To bych viděla jako výjimečný případ třeba při oslavě, která bude do večera/noci, ale jestli si u vás naplánovali polovinu víkendů v měsíci jen tak, z příbuzenské lásky, tak mají smůlu. Jestli u vás přespí, měla by to být vaše volba, ne jejich. Ani nemáte místo, ne? Tchyně se těší, až její návštěva vypadne, ale už se klepe, až bude spát u vás?

Příspěvek upraven 09.09.25 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
9.9.25 13:34

Nesnáším návštěvy tohoto typu z obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 13:39

Nesnáším. Jsem schopná si zaplatit hotel ve městě, kde mam rodiče a mam tam jiný sraz, protože u nich přespavat nechci - nevyspim se a blokuje se mi tam krk. U tchanovcu preziju 1 noc jen proto, ze je to daleko a kdybych šla na hotel, tak tchyně asi omdli.
U nas spí maximálně výjimečně mi rodice a jen jednu noc. Kdyby tu měli byt déle, zaplatím jim hotel. Český zvyk prespavacich návštěv nechápu a čím jsem starší, tím víc se mu vyhýbám.

• Citovat
  • Upravit
2655
9.9.25 13:42

Tak máme zatím malej byt a přespávací návštěva by musela složit hlavu na nepohodlném gauči. Takže k nám se nikdo nehrne. Nicméně až se přestěhujeme do většího tak bude platit, že návštěva maximálně na víkend. A to nanejvýš párkrát do roka. Žádné nájezdy mimopražských příbuzných se konat určitě nebudou. Takový bič si na sebe neušijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.9.25 13:45

Jsme rodina, běžně u sebe prespavame v pátek večer nebo sobotu, dáme vinko, bazén, grilování…vy nenavistny, sobecky, zpruzely potvůrky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 13:48

Nikdo k nám na noc nechodí nebo jen v létě, kdy spíme na zahradě…rodiny máme kousek, ti si odjedou domů, tchýni stačí zavolat a odškrtne si, jak se o vnučky zajímá…naši si starší dceru Věrou na přespání…pokud by byla party, jsme ochotni ubytovat velmi dobré přátelé, máme navíc pokoj pro hosty i s koupelnou :-) jednou u nás spala neteř a myslím si, že brzy přibudou dceřiny kamarádky :-) jak jsem psala už u nás spaly, ale s mamkami

Příspěvek upraven 09.09.25 v 14:13

• Citovat
  • Upravit
12929
9.9.25 13:49

V případě, že bych narazila na člověka, který takhle přemýšlí, okamžitě bych se s ním rozešla.
Když si představím, že bych omezovala někoho, kdo musí sednout do auta, aby odjel, tím, že nemůže ani přespat, připadala bych si jako hodně nechutný a zlý člověk. Nota bene rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová