Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsme rodina. Hanba by mě fackovala, říct třeba sestře, ať si najde hotel. Ale mě by to ani nenapadlo. Vždycky jsme se navštěvovali, vždycky jsme přespávali. Obličej nebo pohyb v pyžamu po domě vubec nikdo neřeší.
Jednou si syn pozval na silvestra partu asi dvaceti kamarádu, byla to prima akce. A v létě jich bylo ještě víc, do toho sestra, moje, a navíc, aby to bylo zajímavější, se cestou zastavili dceřinu tchanovci. A co. Tento víkend měla dcera na zahradě sedm stanu, velkých, a část lidí spala i v domě. Celkový počet víkendovych hostu 35, protože část nakonec musela účast zrušit.
Příspěvek upraven 10.09.25 v 07:29
U nás občas přespí mamka, nemá řidičák a od nás k ní nejede přímý spoj. Je to max 2× do roka na 1 noc. Třeba loni na Štědrý den a Velikonoce. U mamky přespáváme já i děti, mamka je sama, táta zemřel, tak je rada za společnost. Občas přespím u kamarádky, když máme grilovací akci nebo u segry. Ale u tchanovcu nikdy a oni u nás už taky ne. Taky mám raději svůj klídek. Když spím u segry nebo kamarádky, jezdím domů hned ráno.
@Fazulina píše: Více
Hele ja bych to tak delala uz dávno protože k našim takhle jezdí, ale hádat se kvůli tomu nebudu. Ale vzhledem k tomu, že chodí do skoly a mladší má ukoly, tak je to taky na prd. A i pro ně je to dlouhý, nebaví je to tam, nejsou tam žádný děti jen babička.
@Semtex píše: Více
Prosimte tobě to třeba vyhovuje, mně prostě ne, tak cemu na tom nerozumíš? A co tady čtu tak vic lidi psalo, ze i neradi nekde prespavaj, tak nebud chytra.
@Anonymní píše: Více
Já jenom normálně diskutuju, tak nechapu, s čím mas problém ![]()
@Semtex píše: Více
No ty jenom rejes, protože nekomu vyhovuje něco jinyho než tobě, nemusíš mě poučovat. Ty rada drepis na cizím gauci a necháváš se obskakovat, ja ne, tak se mi to nesnaž podsouvat, jak je to super. Kdybys v cizím obýváku v podstatě celej víkend seděla sama, tak tě to asi taky brzo přestane bavit. Manžela to taky tam hrozně baví, že tam má počítač a čumí do něj, co taky jinyho tam dělat.
Prespavaci navstevy mame obcas, zarizeni na to uplne nejsme zatim, takze klasika, bud spi na gauci, nebo v detskem pokoji, pokud tam nevlastni syn neni.
Jde vzdy max o dve noci, parkrat do roka. Na 14 dni bych doma nikoho nechtela.
Casem planujeme hostinsky pokoj, tak treba nejakou prijemnou navstevu pozveme i na vic, nez dve noci.
My jsme byli vsichni ctyri u kamaradky na 5 dni, meli jsme k dispozici dva pokoje a koupelnu. Kuchyn jsme pouzivali jejich, vecer jsme si spolu vzdy na chvilku posedeli v ruznych kombinacich, podle toho, komu se zrovna chtelo, pres den jsme meli vlastni program, s tim, ze domaci se mohli kdykoli pridat. Bylo to fajn, ale verim, ze nas uz meli akorat tak dost
Cas odjezdu jsme hlasili hned pri domlouvani, plus minus.
Mně taky (tedy skoro všechny) a také ne moc ráda na návštěv chodím, radši se scházím někde na neutrální půdě. A při slově přespávačka se mi ježí chlupy ![]()
Ja zas mela pred casem opacny problem, chtela jsem v Cesku navstivit sestrenici. Driv jsem tam obcas byla a po zkusenosti, tam spat nechci. Misto je jen v obyvaku, kde maji rozkladaci gauc, na kterem se absolutně neda spat, zadne soukromi, vsichni chodi v noci pres obyvak na wc, v noci pustema mycka..
No proste ja zas pokud nemam soukromi, radeji volim hotel jako host, nemam s tim problém, penize na nej mame, takze fakt neresime financni stranku, naopak rada si dopreju
nicmene letos z cesty sešlo, pre sestrenka se urazila, ze nechceme spat u nich, nebylo ani kde. Ja s manzelem na tom gauci, dcera by musela v pokojiku s detma na karimatce na zemi, sama rekla ze nechce. Ano, jsme zhyckany, na druhou stranu..dcera nema problem jet spat pod stan, byla s nama na expedici na Faerskych ostrovech a spala v takovych podminkach, ze si zas rikam, ze vlastne zhýčkaná neni. Nicmene to je jina situace, na navsteve takto spat nechtela, chtela svuj pokoj., vecer soukromi. Tak jsme objednali rodinny pokoj v hotelu s tim, ze tam vzdy pojedem na noc, se snidani. Takze plan, nasnidame a vyrazime za sestrenkou a pak nekam na spolecny vylet, klidne se vecer zdrzime. Nicmene ona se urazila a napsala, ze snad ani nemame jezdit, tak jsme nejeli..jako nechapu prov tak nekdo lpi na tom, ze navsteva musi nutne spat u nekoho..napsala jsem ji, ze pokud by nevadiloy radi bysme byli v tom hotelu, ze dvera jde do puberty, ma rada sve slukromi ted a ze i my ho ocenime, navic manzel pri sportu si natahk zada a na tom gauci se moc nevyspi. Sama to vi, sama rekla, ze gauc na spani neni vhodny..a presto z zoho byl hrozny problem. Kdyby to byla jedna noc, e melo to byt noci 5..pritom, kdyz nekdo jede za nama, sama nabidnu ze muzou u nas, ze mame ppkoje 2 a jeden s koupelnou, ze misto je a soukromi take, ale kdyby nechteli, ze v okolí je dost hotelu, rada i poradim jaky. Neberu osobne, ze nekdo zvoli hotel..nechapu proc to nekdo bere tak osobne, zvkast kdyz ten prostor na to ani nema..
A ještě nějaký jiný problém se mnou máš? ![]()
Nemam problem s prespavacimi návštěvami, ale v drtivé většině to nabízí domácí.
Jako ze k někomu prijedu a reknu: „Tady mam pyžámko a kajtáček a budu u vás bydlet“, to fakt ne
![]()
@astoret lidi se kolikrát urazi, i když odmitnes nějakou uplnou blbost, například knedlík navíc k obědu😃