Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Semtex píše: Více
hlavně je moc fajn, jak tě peskuje anonymně ![]()
A on ji někdo vůbec zval, že už řeší i délku návštěvy?
Tak taková osoba bez jakéhokoliv respektu, která automaticky drze předpokladá…bych ji usměrnila, sice s humorem ale na první dobrou. Váš dům, vaše pravidla!
@stinga píše: Více
Promiň, ale ja tady píšu osobní informace a tady paní se mi snaží podsouvat, že to, co baví ji, musí bavit každýho a nikdo nemůže říct že to je opruz, protože ona je ráda obskakovana, tak ať je, nikdo ji to nebere.. Ale ať mi nepíše naky ale prosimte, když já to mám jinak. A nepotřebuju, aby mě někdo přesvědčoval o tom, jak je to super
Já přespávání taky nemám moc ráda, ale nedovedu si představit, že by byla třeba oslava nebo grilovačka, sedělo by se a popíjelo pozdě do noci a já bych je pak vykopla za dveře. Přespání bych nabídla v takovém případě každému, přátelům, známým, no a rodině to bez diskuse. Radši mám tuhle variantu, než abych já někde přespala, to se balím klidně ve tři ráno a radši bych kvůli tomu ani nepila, kdybych pak „musela“ u někoho přespat ![]()
Ohledně přespávání jsme se jako rodina vídali s jedněmi příbuznými a bylo to vzájemné. Rádi jsme se viděli a vždy se nějak poskládali. Jak oni, tak rodiče měli poblíž bytu chatu se zahradou.
Ohledně kamarádů/ hodně velká vzdálenost/ to bylo taky vzájemné. Já byla u nich několikrát a oni u mě taky.
Jinak fakt nestojím o nikoho na nocleh. Mám ráda své pohodlí a pohodu. Jednou u mě přespala známá, měly jsme dámskou jízdu v okolí, jako ostatně jednou za čas a která se neplánovaně,,trochu" protáhla. Kulturní a společenský důvod, dodávám..Ostatní neměly za sebou náročný pracovní týden jako já, naopak zrovna všechny tři byly dlouhodobě doma, každá z jiného důvodu. Já jediná trvale pracovala. A všechny měly možnost odvozu. Dvě ji využily. Když mi tedy jedna po půlnoci řekla, tak já dneska přespim u tebe, tak mi to docela nesedlo. Po vypjatém týdnu jsem totiž neměla ani nakoupeno. Copak o spaní. Místo bylo, povlaky se vypraly samy. Ale ta noc. Ona si chtěla povídat a tak jsem se jí věnovala do pěti do rána. Kdy jsem se už omluvila, že fakt nemůžu. Ráno ji už jel autobus, nabízenou snídani z obchodu, kam jsem se v devět domotala, nechtěla, no a já si lehla na zbytek dne znova, protože jsem byla totálně odrovnaná. Bylo mi úplně špatně z přetažení.
Takže takovéhle neplánované přespání, kde se hostitel věnuje hostů až do rána, už u sebe nikdy nepřipustím. A to zejména, když šlo o odpolední akci na dvě tři hodinky mimo bydliště nás všech. Já se taky nikam necpu. Kdyby dámy chodily do práce, tak bychom se jistě rozešly včas. Bohužel moje bydliště bylo nejblíž a nakonec sejít se v tu dobu a na tom místě ani nebyl můj nápad, ale jejich.
Na dlouho jsem docela z takových akcí byla vyléčená.
@Pe.M.1 řekla bych klidně muzes přespat, ale snídani nemám koupenou. Jsem unavená, jdu spát. Dobrou noc. Za to nemuze úplně ona, že tohle neumíš. Ano, je nevychované se k tobě nacpat bez pozvání, ale je hloupé se jednoduše neomluvit a nejít spát.
No já vím, že jsem byla měkká. Měla jsem totiž rovnou říct, že to nejde.
Povídám, jsem už unavená. Asi jí to bylo jedno. Přišla ke mně do pokoje, že se jí ještě spát nechce.Ve tři jsem řekla, že zda ji nebude vadit, když si k tomu hovoru lehnu, že už mám mžitky před očima. A ona že jí to nevadí a tak v tom mém pokoji seděla a mluvila dál. V pět jsem ji požádala, že už nemůžu. Tak se hnula. Jako to bys ji z pokoje vypakovala jak? Vynesla?
My byly domluvené jen na odpolední akci. Že jsme šly pak posedět navečer a tam zjistily, že se dá jít ještě někam, to už bylo nad plán. Má chyba, že jsem neřekla, že už jdu domů.
Odpočatý člověk nepochopí, že jsi v práci sama a že je zrovna exponované období. Odpočatý člověk se chce bavit. Co nejdéle. Co to dá.
@Pe.M.1 píše: Více
Takovéhle spontánní přespávání jsme dělali ve 20 po poradne akci
,ted ani náhodou
..Jinak mam akce s přáteli v centru- takze dostupnost taxi Bolt. Jinak mam radsi poblíž hotel. Záleží.
Přespání u nás my nevadi, například kdyz máme jednou za čas s našimi hodne blízkými kamarády plánovanou grilovačku ![]()
@Elielieliii právě, že nikdo. Úplně náhodou jsme do tohoto tématu zabředli…ale pamatuji si, že když jsme se kdysi stěhovali do jednoho bytu (ještě jako bezdětní), tak už nám plánovala “kolaudačku” - asi jak to tam roztočíme, popijeme, pojíme apod. Žádnou party jsme ani nedělali, proč? Ani to nebyl náš vlastní byt, ale podnájem. Celkově, když si uvědomuji, tak je samozvací - už se samopozvala na oslavu narozenin svého druhého syna (nemyslím si, že by ji i tak nepozval), ale bylo to prostě způsobem, kdy bude dělat tu oslavu, aby si tam mohla udělat volno.
Jak už tady dříve někdo psal, mají spoustu volného času, tak to asi chtějí vyplnit “oblejzáním” nemovitostí?! Ale proč a či z toho lidi mají? Raději jít někam ven než dřepět doma…
@Pe.M.1 tak to je taky dílo. Asi bych ušla hned jak bych zalehla do postele.
@Elielieliii vybavuji si, když jsme ještě bydleli od sebe daleko, dovezli di nafukovací matrace a nechali je u nás. To si budeme muset dát pozor, aby je pak náhodou při první návštěvě “nenápadně” u nás nenechali
@Pe.M.1 a víš, že asi jo? Normálně bych ji nahlas přerušila, řekla jí, že chci spát a ať jde do svého pokoje. A šla bych zhasnout. Na hrubý pytel hrubá záplata.
@KristynaKral To je na rozhovor, resp. oznámení dotyčným…slušně, ale pevně. A na rovinu, klidně a rozhodně. Rozmysli si a prober s manželem, co konkrétně chcete oznámit a musíte na tom trvat.
Jsi dospělá žena ve svém domově a tudíž ty, resp. ty a manžel nastavujete pravidla.