Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My mame veliky barak s 2 loznicemi navic, jedna ma i svou koupelnu, takze u nas nevidim problem. Ale zalezi kdo, nekoho nesnesu vic jak jednu noc, jiny mi nevadi tyden ![]()
Ale ted u nas spis prespavaji dcery kamaradky, delaly si pres leto pyzamove party.
Jinak zijeme v zahraničí, jedni rodice taky, takze, kdyz uz se sejdeme, prece si nebudou brat hotel, když mame tolik mista..stejne tak kamaradi. Ted jsme i delali velikou party, byla u nas rodina, kamaradi, grilovali jsme..hodne lidi prijelo ze zahranici, spali u nas a ti co se nevesli a nechteli hotel, si postavili stany na zahrade. Jakoze jednou za cas, casteji bych to nechtela, bylo jich hodne
ale jinak, ono zalezi o koho jde, kdyz s nim mam dobre vztahy, tak mi spani nevadi. A o tom to cele je, taky tvoji tchanovci bydli 50 km daleko, nevidim teda duvod, proc by tam meli spat, pokud by to nebyla nejaka indispozice..vzdyt 50 km neni daleko, na druhou stranu, jedno prespani taky neni zadna hruza, kdyby nechtěli treba uz jet na noc. My mae vzdy jednu mistnost ready pro pripadne navstevy..
@Anonymní píše: Více
Také to nesnáším
Ale rozmáhá se to ve velkém u dětí ve škole…také je mi to poti srsti.
Jsem ráda, když u nás kdokoliv přespí, místa habakuk, jsem ráda s rodinou i přáteli, toleruji rozmary a jinak jsem splachovací, po návštěvě všechno převleču, pračka vypere, vyžehlím a jedem dál
proč? Přespávání dětí je super, co ti na tom vadí? Nerýpu, jen se ptám
U nás často spí drahé polovičky dětí a to klidně i v týdnu. Na oplátku zase oni u nich, atd… Na krásný obličej ráno naprosto dlabu.
Další návštěvy jak kdy, nemáme nikoho z mega dálky, takže většina si to odřídí večer domů.
My mame minimalne jednu prespavaci navstevu za mesic, vzdy tedy jen pres vikend nebo prodlouzeny vikend. Zili jsme dlouho v Praze, mame tam hodne kamaradu a kousek od Prahy cast rodiny, odstehovali jsme se daleko, na otocku nic moc, navsteva by stravila sest hodin na ceste. I jsme pri rekonstrukci domu s tim pocitali a mame pokoj pro hosty, do budoucna budou dokonce dva😃 Prespavaji nejblizsi kamaradi nebo rodina. I my jezdime za nimi s prespanim. Mame navstevy radi, u nas je doma docela rusno, dcera to miluje. Ale je fakt, ze si pak o to vic uzivame, kdyz pak v nedeli navsteva odjede a my mame svuj klid.
@KristynaKral píše: Více
Samo o sobě - nevadí.
Ale lidé, kteří si myslí, že kolem nich budu skákat a oni jenom frflat a poroučet, ti mi vadí i na kratší návštěvu, než víkend. to se ti nedivím, že nechceš.
Taky bych to nechtěla a vlastně nechci
my teda u tchyně přespáváme, ale nedobrovolně
ja občas teda zůstanu doma, protože to fakt nedávám, žije teda sama, kdyby tam byl tchán, tak tam asi přespávat nebudu vůbec, to bysme vůbec neměli klid, tchyně je aspoň spíš s detma.
Ale taky uz zkoušela, že by někdy přespala u nás, ale to odmítám (kdyby řekla, že teda my nebudeme přespávat u ni byli bysme jen rádi
) mam ráda svůj, klid svy soukromi, ráno si klidně prostě jen drepnout jeatev pyžamu na gauč a čumět
a ne někoho obskakovat, nebo by mi bylo i nepříjemné, že ona je zvyklá a vstávat brzo a asi by se sama hrabala v kuchyni a tak. Někomu to třeba nevadí, mně jo, nemám rada, když mi někdo leze do věcí.
Navíc by tak nejspíš musela spát v obyvaku, žádnou postel navíc nemáme a tam my prostě večer žijeme
chodíme spát pozdě, ona brzo.. Mně teda vadí i dětský přespávačky, vlastně ze stejného důvodu, ráno přichystat cizimu dítěti snídani a pak vlastně nevím, co mám dělat
aby to nevypadalo, že sedím v obýváku a hlídám je a tak
to v jako děláte, když tam maj děti kamarády na přespání?
předpokládám, že neuklizite a tak ![]()
Co bych delala, to co jindy. Ale ony jsou většinou nahore u dcery v pokojiku, obcas sebehnou pro neco dolu nebo koukaji na tv, ze si udelaji filmovy vecer nebo hraji deskovky v obyvaku, jak kdy, behaji po zahrade..v lete plavou v bazenu, tam jsem teda s nimi, sednu na verandu, vezmu si pc a neco si delam, ale dozoruju.. nekdy se mnou pripravuji jidlo, rano jim snidani udelam, vyskladam jim to na stul, kazdy si vezme co ma rad..ted teda u nas frci K Pop Demon Hunters, takze to byvaji tanecni a zpevecke vecery, pusti si ten film nebo karaoke a jedou…ale to uz koriguji, nemusim to zas poslouchat do noci..
A ja si delam svoje..neco varim, pracuju, venuju se svym konickum, cvicim..ruzne..
@Sany80s píše: Více
S kym by ses rozešla? Se snachou třeba?
nemůžeme u vas spát? Tak si ty vnoučata strcte do… Končím! ![]()
@KristynaKral Nemam rada prespavaci navstevy, stejne tak nerada u někoho přespávám a vyhýbám se takovým návštěvám. U nás přespávají maximálně dcery kamarádky, to mi nevadi, tem se nemusím věnovat. Příbuzní i nás spí velmi výjimečně.
Já jen velmi nerada někde přespávám, ale přespávací návštěvy mi vůbec nevadí.
Naopak večer se posedí, něco ugriluje a můžeme i popít že ![]()
Máme tedy pokoj pro návštěvu s vlastní koupelnou, takže nás to neomezuje.
@DanielaD píše: Více
Pro mě je to stejná ztráta soukromí, jako u dospělých návštěv.
Navíc teď tu občas byl kamarád mladšího dítěte 2. Třída a naprosto příšerný. Jako fakt se dneska děti chovají takhle?
přijdou na návštěvu berou si ze stolu co chtěj, litaj po baráku jak splaseny a vlastně dítěti, co je doma rozkazuje, co má dělat, co si vezmou atd. No stačila mi chvilka a poslala jsem je ven..
No a pak počítáš skody venku
naka taková návštěva nám zničila trampolínu, další dětská návštěva otevírala vrata směrem k auto, absolutně nechápu, proč dítě otvírá vrata
další dítě rozlámalo polystyren, kterej manžel na něco používal.. No jako svatej klid když tu nikdo není
ať si jdou hrát na hřiště.