Vadí vám taky "přespávací" návštěvy nebo je vám to jedno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3204
12.9.25 18:23

Nemám ráda návštěvy. Jsem velmi společensky aktivní, když na to mám náladu. Obvykle mi pak dojdou baterky a snesu už jen své nejbližší. Ještě tak když my jsme někde, můžeme kdykoliv se rozloučit a odjet/odejít. Mám nepříjemné zkušenosti s kamarádkami, které přišly s dětmi, děti u nás převracely byt vzhůru nohama a s kámoškama to několik hodin nehnulo, i když jsem už čím dál zřetelněji naznačovala, že je čas odejít. Nebo jiná kamarádka si za mnou chodila povídat, když jsem měla malé děti a po nějaké době už jsem toužila, aby se zvedla a šla. Potřebovala jsem se postarat o děti, udělat třeba ještě něco doma, atd, a ona se mi začala motat pod ruce a chtěla mi pomáhat a tím natahovat návštěvu. Teď zním jako asociál, miluji lidi, ale jen do chvíle, než mi dojdou baterky a potřebuji time-out. A přespávání? Neee. U nás vůbec, u příbuzných v nouzi nejvyšší jednou za několik let. Jinak hotel/penzion/prostě vlastní soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.9.25 22:45

@Fazulina pro děti jsem taky líná to převlékat úplně pokaždé 🙈 u dospělých se snažím, ale popravdě se mi moc nechce kvůli jedné noci hned prát povlečení 😅 naštěstí ty od Matějovského snesou časté praní, ale i tak se na to někdy prostě vykašlu a nepřeperu to 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
17.9.25 07:29
@Pe.M.1 píše: Více

Tohle bych nedala, ani kdybych zrovna měla dvoutýdenní dovolenou. Uložila bych ji a popřála dobrou noc. Věnovat se hostu ano, ale tohle už je nad rámec povinností hostitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
21.9.25 23:55

Máme velký dum kde je volný samostatný byt pro návštěvy. Proto návštěvy vítám, každý je vítány a může se zdržet klidně týden. Jezdí k nám kamarádky co jsem poznala jako aupair a které se provdaly různě do světa a my zase jezdíme k nim. Jezdí k nám bratranci kteří na tom finančně nejsou až tak dobře a já mám radost můžou vypadnout aspoň k nám, užít si výlety a nemusí platit tisice za ubytování. Dbala jsem na to aby byly kvalitní matrace a povlečení, po návštěvě vyperu a je nachytano na další. Nestalo se mi že by někdo po sobě neuklidil. Já se u jiných moc nevyspim, potrebuju aspoň svůj pokoj kde zavru dvere a to každý nemá.
Kdybychom neměli ten byt navíc, prespavaci návštěvy by nebyly, chci svůj klid. Proto se ani já k nikomu na gauč necpu a s díky odmítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
22.9.25 00:16
@Bubla Bůčková píše: Více

Zato tenhle výlev je důkazem vyrovnané a laskavé osobnosti tvl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6301
22.9.25 01:13
@Semtex píše: Více

Ked je niekto introvertnejsi, potrebuje vlastny cas straveny vo svojom priestore - domacnosti. Takze tomu aj rozumiem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
22.9.25 06:21

@K. Rocánková Ano, tak je to ideál a vhodné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.25 11:02

@KristynaKral my bohužel přespacame u tchanovcu. Bydlí od nás hodinu a půl a chtějí si užít miminko.. mne to leze na mozek, protože toho mám dost, pořád kritizují, vše dělám špatně… A ráda bych měla společně víkendy, moc na sebe nemáme čas.. takže naprosto chápu, že nechceš nikoho mít doma na přespávání…

• Citovat
  • Upravit
2922
8.10.25 11:43

U rodiny (prarodicu, sourozencu) prespavame relativne casto, u obou rodicu mame sve vlastni loznice. U sourozencu v pokoji pro hosty. To mame radi a prarodice jsou take radi, ze nejezdime jen na otocku. Co se tyce kamaradu, tak tam je to to narazove, nekdy my u nekoho, jindy kamaradi u nas. Povazujeme to za beznou vec a nejak netusim co by mi na tom melo vadit. No a dalsi polozka je kamaradi deti, to je u nas nekdo tak 2× do mesice. A prespavacky zacina " vyzadovat" i nejmladsi skolkove ditko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
30.10.25 15:41

Přesně tak to mám i já. Dříve bylo automaticky dané, že u nás partnera rodina přespávala. Máme RD, bazén, zahradu - to všem vyhovovalo. Chápu. A taky jsem ze začátku byla svolná, no co, pár dní člověka nezabije… Jenže ono se to stalo tak trochu automatické a když je návštěva, už se počítá, že se u nás všichni vyspí. Podotýkám, že bydlí do 80 km od nás. Žádná dálka. Já kolem všech skákala, měla navařeno, upečeno - nervy, aby dobře bylo. Teď už ne. Sekla jsem se, že už na tohle nemám a nebaví mě to. Nikdo z nich nepomohl třeba jen s blbým krájením zeleniny, donést nádobí atd. A my? Když jedeme k nim, je to jen na chvíli a JEDEME DOMŮ!!! Už to neděláme a i partner sám uznal, že voly ze sebe dělat už fakt nebudem. A je klid :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová