Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč bych to měla takto teatrálně dělat? Vyhod si je, když je to nutný, ale chovej se jako dospělá. Nejlépe uděláš, když je pošleš dál.
To bych neudělala, ale vrátila bych jí je. Házet jakékoliv jídlo do koše před tím člověkem co ho donese je za mě moc.
Vzala jsem asi 6-10 čokolád, co se nám doma nahromadilo a donesla je dědovi najednou zpět a dala mu je do skříně. Zabralo to tak, že přestal kupovat čokolády, ale začal s něčím jiným
ale tedy, máme výhodu v tom, že mi si mu můžeme říct CO chceme, ale MUSÍME chtít něco
doporučiji zkusit taky „babi, nekupuj tyhle bonbony, ale vem tyhle kapsičky.“
@Anonymní píše: Více
A co jako myslíš, že kdo nezažil…opravdu nejsi jediná komu okolí nosí pro děti kvanta nevyžádaných věcí.
A vzít bonbony nebo cokoliv a vyhodit před babičkou do koše, je napřesdržku pro toho, kdo to udělá.
@Anonymní píše: Více
To se máš čím chlubit. Už bych ti nekoupila nic. Bídu a hlad na tě, fakt.
Asi jo. Kdybych měsíce upozorňovala a prosila a stejně by mě nerespektovali, tak se nejspíš vytočím a vyhodím to. Taková léčba šokem. Že to dítěti přinesou, to je jedna věc, to si ohlídám, ale nejsem zvědavá, aby mu to cpali, když s ním nejsem.
Nikdy nebylo třeba vyhazovat. My jsme takovou estrádu a ani tabu nedělali. Neznamená, že dítě dostane jakoukoli sladkost, že vše na posezení sní.
Vždycky jsme měli a máme v kuchyni velký šuplík, který je volně přístupný, kde jsou sladkosti, slané. Protože nikdo nikdy nedělal estrády. Tak nikdo nemá potřebu se přecpávat nebo šuplík vybrat na posezení.
Přestaň řešit capiny. Hele já už jsem s přestala řešit co kdo nosí. Máme plnou skříň. Jednou za čas hodím čokolády nebo lentilky do buchty, babovks a čau.
@Kelsey1 měla jsem to stejně, ke všemu volný přístup…a naopak si někdy ani na sladkosti nevzpomněl, nebo si vzal jeden bonbon a tím to haslo.
@Ivusha1 píše: Více
Však právě. Kdybych jim trošku nestrčila do svačinového boxu jako drobný bonus. Tak si toho ani nevšimnou. Hysterické, protivné matky dělají jen zbytečné dusno svému okolí.
@Zeoli píše: Více
Protože lipo bonbony, když je dvouletý rozkouše, vytvoří v puse prach a chudák dítě kašle a já mám strach, že se udusí
@Kelsey1 píše: Více
A kolikrát jsi zažila, že dítěti cpali alergen nebo naprostou chemickou srajdu?
Poté, co se nešlo domluvit po dobrém, přistoupili jste k ostřejšímu řešení? Například že jste vzali pytlík bonbónů, který babička přinesla a před babičkou jste bonbony vyhodili do koše? Zafungovalo to?