Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Byla jsem jednou s kamarádkou a cestou vyzvedla svou dceru od babičky (kamarádčina matka). Ta jí na cestu chtěla dát už načatý balíček slaných křupek, že prý si malá už pár vzala, tak ať si to doma dojí. Kamarádka to striktně odmítla, že to nechce, nechce, aby to malá jedla a že to za rohem vyhodí. Tak si to babička nechala.
Jenže o pět minut později jsme šli do obchodu a malá si tam vybrala nějaké přeslazené růžové pitíčko…
Tak jsem si přečetla všechno, co tu zakladatelka v diskuzích vyplodila. Troll nebo aspirant na Chocholouška….
@Janli píše: Více
Zase aspoň něco pro pobavení a odlehčení mezi věčným Vidíte ducha a Co dělat, aby mi dítě spalo celou noc ![]()
@AnezkaBujna píše: Více
Co mi to jen připomíná ![]()
https://medium.seznam.cz/…hodne-113729
Jídlo ani bonbony se nevyhazují.
Teď jsem vnučce k prvním narozeninám pekla dort bez cukru, krém z mascarpone a tvarohu, banán. Nedala bych jí nic bez svolení jejích rodičů. Ale naštěstí jsou rozumní.
A jen rostlinnou stravu teda ne. K obědu měla zapečené rizoto s mrkví, hovězím, cuketou a hovězím vývarem, zatím bez soli.
Ale kdyby přede mnou něco hodili do koše, tak bych už nedonesla nic. Ani to povolené.
Někdy mi to přijde až přehnané, jako kdyby dítě ten celý sáček bonbonů snědlo na posezení.
Znala jsem dítě, jemuž matka do 6 let nedala jeden jediný bonbón… když v 1. třídě spolužák přinesl k narozeninám sáček bonbónů, tohle dítě do něj málem strčilo celou hlavu, protože se dostalo k něčemu, co mu doma odpírali. Bylo mi ho dost líto.
Ad obezita a cukrovka:
Bonbónem denně si cukrovku nevysloužíš. Ani obezitu. Jde o míru příjmu a výdeje energie. Pokud to dítě nedlabe pytlík bonbónů denně, tak hrotíš.
Teatrální vyhazování… proč? Abys měla pocit nadřazenosti a vítězství nad babičkou? No tak si to užij, no…
Tak to by mi rvalo srdce, abych vyhazovala (ještě schválně před dárcem) darovanou věc. Leda že chceš vypadat jako trapák.
Jednou budeš taky tchýně.
Bonbon není jídlo. Buď zdravé zuby nebo bonbony. Vyhodila bych to. Ale když jsem byla mladší, tak jsem taky brala ohledy na bábu.
Zase se mi potvrdilo, že když nejsem důsledná, nefunguje to a je to špatně.
Takže klidně vyhodit.
Taky bych je hodila do koše. ![]()
Když něco nechci, upozorním na to několikrát, a stejně to pořád dělá, tak takhle to třeba pochopí. Ať nosí ovoce nebo třeba v Albertovi prodávají bonbony bez cukru. Taky to na mě zkoušeli. Ségra chodila do práce, babča hlídala a synovec měl zkažený zuby a o pár kilo navíc, protože ho každej den dopovala sladkým. Takže v tomhle případě klidně budu hysterka a ať mi ostatní pr..l políbí. ![]()
Však nikdo nepíše, že to musí to dítě na posezení sníst. Záleží snad na rodičích. Tak se prober ty ![]()
Kdyz reknes A, rekni taky B. Zety decka sedi doma na zadku a do nejakeho pohybu se musi vylozene nutit.
@neumisa píše: Více
Jo, takhle utržené ze řetězu byly děti sousedky mojí ségry na oslavě narozenin. Bez dozoru tam stlaskaly všechno, na co přišly. Nejpozději se jí dítě utrhne ze řetězu, až bude ve školce a škole třeba krupicová kaše nebo buchtičky se šodó. Tam už zakladatelka nedohlédne.
Zkoušeli, marný, všechno marný, pak následuje litostivy, vyderacsky pláč dotycného a priste stejně zas. Pro rejpaly, jedná se o prošlé věci, několikrát zanesena domácnost moučnymi červy, když jsme si to nechali doma. Tuny nekvalitních věcí, ktere nejdou pouzit pro svuj účel. Veci sebrane u popelnice. Vzdali jsme to. Děti už jsou velké, takže chápou, poděkuji a vyhodí za nejbližším rohem.