Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AnezkaBujna píše: Více
Anezko, dej si studeny obklad na celo, vezmi si svou denni davku leku proti hysterii a hod se do klidu.
Z jednoho bonbonu ti zadna cukrovka a ani obezita nevznikne ![]()
@AnezkaBujna muj syn po lípu taky kašlal fakt to neni na udušení
Tak když si to neumíš vykomunikovat, tak se s nimi nestykej
@AnezkaBujna Ne pred babičkou bych to nevyhodila, jsem nekonfliktní člověk. Ja sladkosti které se u nás nesni položím na popelnici, velmi rychle zmizí.
Nastradej a zkus swap, spousta lidí to tak dělá a ještě za to dostaneš něco užitečného, třeba prosecco ![]()
@Gwendolla píše: Více
Přesně tak…k čemu je vyhazovat něco co ten člověk přinesl před ním do koše.
Pokud si nesedí, ať se nestýkají a problém je vyřešen
@Kelsey1 píše: Více
Jenze to funguje u vas, my jsme taky nikdy nedelali zezacatku nejake teatralni gesta ani nezakazovali. Ale nase dite odmala problem s jidlem, nic nejedlo, ale nic. vse suche, suche testoviny, sucha ryze, zadne maso, zelenina, z ovoce max meloun a jablko a stejne po trosku. Ve skolce hladověl, porad si stezovaly ucitelky, ze nic neji. Ale co s tim..zkousela jsem x jidel, jidla ktera nevarime, ty ktera varime, ty co varime, ale jinak..svačina to same, sucha houska..ale kdyz babicky nanosily sladkosti, tak to jo, to by snedlo vse. Nechat volny suplik, snědlo by je vsechny. Dite u babicky..jen sladké, kdyz on nic jineho neji, tak od rana jen sladke a bonbony, tycinky, cokoladky..vecne hadky ze takto ne..vse se mijelo ucinkem, ve 3 prvni kaz a i tak, babicky, vzdyt to jsou jen mlecne zuby..nekterym babickam to proste nevysvetlis..
Takze u nas jsme sladke zakazali, at se to babickam libilo nebo ne..a donesly? Vratily jsme, nevzaly zpet, tak se to pak schovalo a prineslo jim domu..samozrejme jsme byli za ty nejhorsi rodice, zkazilo to vztahy. Jenze ja jsem rodic, ja pak resim ze mi nadava zubar, ze mu nemame davat sladke, ze ma kazy, ze ve skolce stiznosti, ze nic neji, ale sladke ano, ze mi doma zvracel, pre se u babicky tak pretlaskal sladkym..tamže tam oaknuz sam nechodil..
casem se zacal rozjidat, ne moc, ale aspon rozsiril repertoar v ovoci, vsak mohly nosit teda ovoce, ne? Ale to ne..
A to nemluvim, ze bylo zvykle pit vodu a neslazeny caj a babicky ho naucily na sladke kupovane napoje, plne umelych barviv a cukru, takze pak problem i s pitnym rezimem ![]()
Ne, nevyhodila bych je. Vždyť je dětem přece dávat nemusíš. Ale házet je do koše, a ještě před babičkou mi přijde mimo.
Je to nevychovanost, takže nehodila. Poděkuju, usmeju se a po odchodu můžu vyhodit. Tobě nejde o ty bonbóny, je to jen snaha ublížit. A víš co? Pokud bys to udělala a já byla na jejím místě, tak bych ti to při nejbližší příležitosti oplatila. Klidně u dárku třeba na vánoce.
Ježíš, co to je za hadr? To měli výprodej u Vietnamcu? No já bych teda hadr ze sekáče jako dárek nekoupila. A klidně bych to před tebou vyhodila do koše. Když válku, tak válku.
Takhle se ničí vztahy.
@inkakřivák píše: Více
A proč babička nemůže respektovat opakovaně řečené přání rodičů? Co by jí to udělalo koupit třeba ovoce? Nebo jak tu někdo psal, zdravější variantu bonbonu apod.