Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dahlia0409 píše: Více
tak ta by u nás musela být obložená dynamitem, aby chvíli vydržela ![]()
@Anonymní píše: Více
U nás totéž. Nyní mamka nosí ovoce a zeleninu. Občas dětem přidá tiramisu, nebo kupovaný štrůdl a to jde. Říct nenos sladkosti moc nefungovalo.
@andrasteia píše: Více
Tady souhlas s anonymem. Kdo nezažil, nepochopi. Je marný něco vysvětlovat, furt dokola to samý. Nekvalitni sladkosti po kilech, týden co týden. Týden co týden několik tašek plných věci, které nikdo nechtěl a k ničemu neslouží. Kdyz se snažíš odmítnout slušně, není slyšeno. Když méně slušně, vyderačsky pláč a výčitky. A za týden zas a klidně ta samá taška, co byla minule odmitnuta. Zakladatelku chápu.
@Eva2610 píše: Více
Aspoň tady vidíš v reálu, jak vypadá, když se někomu práší od huby. Zakladatelka je toho příkladem. Zvláštní případ, oni v rodině nepotřebuji sliny, oni práší, obrazně i doslova.
@stinga píše: Více
Victim blaming. Proč je v pořádku dávat dětem bonbony a když se mi to nelíbí, označit mě za kolovratek?
Mně třeba tohle štve. Moje děti, moje pravidla. Nelíbí se ti to, tak nechoď. Zdraví vás hysterka
![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Co je k smíchu na tom, ze se 2 leté dítě může udusit bonbonem? A že to navíc babička klidně riskuje?
Já tedy radši anonymně
. Já tohle mít doma nemůžu, chápu ty, co to vyhazují…Normálně jím zdravě, sportuju, ale mám trauma z raného dětství( jako opravdové, poškození mozku - tuším toho frontálního laloku, z toho pramenící ADHD a úzkosti, nebo odpojení), jizva byla vidět na mag. rezonanci) a když do toho spadnu zas, tak jsem schopna se utrhnout ze řetězu a sežrala bych to naráz.
. On ten cukr a tuk v čokoládě uklidňuje, i když chápu, že toho mám dost po jedné kostičce, že je to pak hnusný, musím to dojíst. Je to pro mě jak pro alkáče panák.
@AnezkaBujna píše: Více
Tak místo vyhazování bonbonu ho nauč jist a mas po problému.
@Eva2610 píše: Více
Proč bych měla svoje dítě učit jíst bonbony a zvyšovat pravděpodobnost cukrovky a obezity?
@AnezkaBujna píše: Více
A to tomu dítěti nedávate jídlo? Třeba Mrkev, jablko, ořechy a tak? Tim se taky může udusit.
@Anonymní píše: Více
Přesně. Aspoň vidíme povrchnost ostatních. Asi všichni musíme děti přecpávat sladkým. A když máš jinej názor, hned jsi hysterka, troll, poučujou tě, že máš dítě naučit jíst apod. Prostě krasavy, no.
Já bych ze všeho nejdřív zavolala někam na psychiatrii a informovala je, že ses stala obětí vnucování sladkostí, ačkoliv máš chorobný strach z epidemie cukrovky a obezity. Oni už ti poradí, jak s tím naložit. Případně ti změní medikaci, pokud už máš.