Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já bych to řešila stejně. Pokud dítěti po nic není, nejeví žádné známky nikam nejezdím. Navíc takhle veliké dítě už umí popsat stav a situaci. To bych se při sportech dětí ujezdila.
A tedy že jsem párkrát jela, když se něco fakt po to… (třeba i po konzultaci se zdravotníkem na místě, navíc i trenéři viděli nějaká zranění).
Myslím si, že teď už to bude ok určitě.
A RTG už nic nevyřešíš.
Myslím si, že pokud narazila do stěny vlastním během, tak se nic závažného nestalo. Kdyby spadla z větší výšky nebo na ní něco spadlo, bylo by to něco jiného. Navíc jste u dr. byli, takže bych byla v klidu. Boulička určitě zmizí.
Ja jsem mela uraz, kdy jsem pri narazu na par vterin ztratila vedomi a prakticky hned po narazu mela bouli velikosti holubiho vejce. Vypadalo to naprosto strasidelne. Tak jsem na CT sla. Ale kdybych se jenom bouchla bez ztraty vedomi a mela beznou bouli, tak taky nikam nejedu.
@Anonymní píše: Více
ono jak tam neni moc masa, ale pod kuzi hned kost, tak se to naleje strasne rychle a vytlaci vse ven. Vypada to strasne, ale urcite bude v pohode. To uz by mela davno problemy
Takže to je 3 dny a víc? to už je za mě celkem jedno, kdyby cokoli, už by se to projevilo
Nic jí neni. Mě dítě v roce a půl vyletělo hlavou z rozběhu na chodník, takovou bouli sem v životě neviděla, měl další čelo. Nic mu nebylo.
Tohle už bych neřešila, neco závažnějšího by se za 3 dny uz projevilo a čelo je tvrdé, to neco snese.
Rtg se u dětí už preventivně nedělají, pokud nevykazuje žádné klinické příznaky.
Dcera si při hře rozsekla čelo na dva stehy. Taky bez rtg.
Bouli bych namazala nějakým heparoidem, aby se ta tkáň dobře zahojila. Doporučovala mi to lékařka, když byla dcera pomlácená po srážce na lyžích. Víc bych to asi neřešila.
Klid
kdyby bylo neco horšího, bylo by ji zle uz po par hodinách. U doktora jste byli, kdyby videl cokoliv spatneho, tak vas na rentgen podle i ten očař. Zvraceni, nauseu, motani nebo neobvykle bolesti hlavy atp by dcera rekla, mohli jste ještě kontrolovat stejnoměrnost zorniček, takze to spis rada pro příště, kdyby náhodou.
Hlava je tvrda, leccos snese ![]()
Ahoj, asi to tady pěkně schytám, ale potřebuju poradit. Dcera 10 let, hrály si na kroužku na honěnou a narazila čelem do zdi. Nic jí nebylo, ještě z toho měla srandu, odpo se udělala boule, nezvracela, hlava nebolela. Za 3 dny boule zčernala a slilo se jí to do očí. měla monokly. Náš doktor nás poslal pouze na oční pohotovost, tam vše v pořádku.
Postupně mi došlo, proč nás vlastně třeba neposlal i na rtg lebky, pry když nezvracela, netočila se hlava, není třeba. Malá už je teď,,čistá", jen v místě boule má ještě takový flek a uplně se boulička nevstřebala. Ale já mám strach, jestli jsme třeba něco nezanedbali?
Dalo by se to nějak dovyšetřit? A zmizí ještě ta malá boulička? Děkuji.