Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobry vecer, jsem v nesnazich a muzu si za to sama, jsem blba **** a zaslouzila bych si nafackovat. Poprve jsem si poridila psa, fenku mopse 7 mesicni stene bylo to vcera. Fenka je hrava, velmi ziva. Ale dnes pri hrani s 5 letou dcerou ji hryzla do obočí. Psala jsem hned te, co mi ji prodala. Ptala jsem se, jestli je pes ockovany, protoze ja *****!!! Jsem si nic neověřila. Pani ho taky kupovala z ruky ale prodavala ji kvuli alergii ktera se projevila u jejiho decka. Dcera tam na cele nic nema, volala jsem do trech nonstop veterin, a ty me ujistili, ze vzteklina tu neni, ze bych s ni mela jit na ockovani, ale ze vzteklina tu proste neni a ze s dcerou k detske dr v pondeli aby se nahodou nezanitilo. Dcera to tam mela jen cervene, pupinky ale po chvilce zmizelo hned jsem ji to umyla. Nejhorsi je, ze tady je otevrena veterina az v pondeli a nejblizsi nonstop veterina 80km a je sobota vecer. Nevim co mam delat, jsem **** a nevim co ted
@Kandra píše: Více
ty jsi koupila psa z množírny a nemáš k němu jeho očkovací průkaz? co na to říct, nezodpovědnost a hloupost,
vzteklinu určitě nemá, ale může mít tisíc jiných nemocí, kdy konečně lidi dostanou rozum
@Kandra dceři to pořádně umyj tuhým mýdlem, jestli máte a veterinu nemusíš řešit teď v noci, v pondělí se objednejte se psem na vstupní prohlídku a očkování, dále se každý pes musí přihlásit a uhradit poplatky
Děláš si v sobotu večer srandu? Koupíš si štěně od překupníka v množce. Ani s ním nejdeš na veterinu, že nevíš o očkování atd.? Chodit na cvičák, ať se učí ovládat. Dítě učit, jak se ke zvířatům chovat. To není plyšák. Pes se bude bránit, když se mu něco nelíbí.
@Kelsey1 píše: Více
také mi to přijde snad vymyšlené, někdo tak neznalý v dnešní době snad ani není možný, koupit neprověřené štěně z množírny ještě k tomu k dítěti
![]()
@stinga No tak na tohle vážně nemám čas. Mám poprvé psa, mopse jsem si přála vždycky. A nenapadlo mě, že za tu cenu to bude takhle, jak to je.
a ty nevíš, že pes se VŽDYCKY kupuje z chovné stanice, že podporuješ množírny, které prodávají bez ničeho nemocné a nesocializované zvířata, dcera od něho mohla dostat různé nemoci, není to očkované ani odčervené, ty tohle všechno NEVÍŠ?
a
a na co nemáš čas? jí s psem na veterinu, prohlídnout ho, oočkovat ho a přihlásit? ![]()
Strašné. Nezodpovědné. Hloupé. Před pořízením zvířete by byla být podmínka, že lidi podstoupí psychotesty. Jestli jsou vůbec zralí. Než si člověk pořídí živého tvora, tak si má něco důkladně načíst.
Asi takhle udělej si těhotenský test protože máš totálně rozhozený hormony, který tě těžce ovlivnují. Jinak vzteklina tu fakt není, tedy pokud pes není z rumunska tam je a tahají se sem neočkovaní čoklové.
@ka2ka Já vím, je to moje chyba uznavám všechno co tu píšete. Ale jak jsem psala, i ta co mi ji prodala, ji od někoho má a já neznám ten původ. Fenka je hodná, jen je moc živá a dcera ji k ničemu nevyprovokovala. Fenka skáče a ráda se mazlí. Říkám si, že když předchozí majitelka ji měla 14 dní tak že by vykazovala nějaký příznaky té vztekliny. Moc se omlouvám, mám strach.
Když umíš najít EM. Tak si najdi Google a přečti si, co je a jak se projevuje vzteklina. Rovnou hledej cvičák, kde se bude štěně učit. V pondělí s ním na veterinu, která je blízko.
Příspěvek upraven 28.03.26 v 21:30
ty jsi minimálně třetí majitel psa si přehazujete jak horkej brambor navíc je to štěně takže se tomu nediv pokud máš malý dítě nemůžeš je k sobě pouštět, vzteklinu nemá kdepak a od koho by jí chytila?
vzteklinu určitě nemá, ale to ostatní jsi hodně podcenila a máš čas, nemáš čas, to jsou důležité věci a snad to vše zajistíš,
je moc špatné, kupovat psa, o kterém nevíš původ a nemáš k němu jeho zdravotní kartu