Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, u syna (6let) se stal včera menší úraz při hre s jeho bráškou. Pravdepodobně mu prstem škrábnul oko. Byli jsme včera na očním, má to jen odřene povrchově, ale i tak šílena bolest. To oko nemuze ani otevrit, boli ho to, ma to otekle a spi. Máte s tím u děti zkusenost? Dostal ATB mast. Za jak dlouho to bylo lepší?
Dcera si do oka zarazila bodlák, pár dnů to bolelo. Dávej mu ibalgin, pomůže to na bolest i zánět.
@Janli To musela byt strasna bolesr. Pry to má jen povrchové, ale i tak se o něho bojím. Nechce to oko otevrit.
@Blueangel111 píše: Více
Neboj, rohovka se hojí dobře. Zrovna teď mám za sebou taky malý úraz oka.
Mně trvalo půl roku, než se to úplně spravilo, ale já to teda měla hodně. Lékařka mně říkala, že tohle se hojí rychle, že to bude každý den lepší, ale mně se to dohojené vždycky utrhlo, ale jak říkám, já to měla hodně, tak proto. Je to opravdu hodně bolestivé, obrovskou službu mně udělal Recugel, ten jsem si do oka mázla pokaždé, když se mi oko trošku vysušilo, stačilo když třeba i jen zafoukal vítr a už to bylo cítit. Nejhorší to bylo ráno po probuzení, to bylo fakt peklo, takže řešením bylo oko neotevírat, do škvírky máznout a otevřít až pak, ale to dítěti nevysvětlíte. Taky jsem byla hodně světloplachá, nosila jsem sluneční brýle. Jo a je důležité do toho oka nešmrdlat, netřít si oči.
@Catalina123 No právě, dítěti se to těžko vysvětlí, už takhle šíleně vyvádí když mu dáváme do oka tu ATB mast. Má to prý jen povrchový, tak snad do tydne bude ok. Ale je z toho uplne hotovy, spi a nechce to oko otevrit.
Ono to totiž po tom spánku fakt děsně bolí, až se to promaže, tak už se to potom dá. Nejlepší je to oko udržovat pořád mastné nebo nagelované, aby se to nevysušilo a nelepilo k víčku, i ta lékařka mi říkala, ať tou mastí a gelem nešetřím. Dneska to asi u vás bude stát za prd, ale zítra a pozítří už to bude lepší. A něco na bolest mu určitě dejte, aspoň trochu to pomůže.
Mela jsem skrablou rohovku a nekolik dni jsem travila spankem v zatemnelem pokoji, protoze to bolelo jak blazen, kdykoliv se ta ocni bulva pohnula. I za vickem, otevrit to vubec neslo, ani se na neco koukat druhym okem, protoze oci se hybou spolecne.
@Afrikana Ano, nechce poradne pteveir ani to druhy a kdyz, tak si pridrzi rukou to bolavy. Ale aspon uz tolik nebreci jak vcera, je celkem klidny, polehava a spi. Snazim se mu to v pokoji zatemnit. Takze pomohla ATB mast nwbo kapky a proste se to samo zahojilo?
Hoji sa to rychlo a fakt nieje dovod to oko otvarat, cim menej sa s nim hybe tym rychlejsie a lepsie sa to hoji.
Ne přímo s poškrábanou ale se zánětem rohovky a lepší bylo snad i rodit.
@Blueangel111 Na začátku ano. Mam to specificke, každopádně ta bolest je šílená než se to zlepši. A bez slunečných brýlí sní omylem i bez slunce. Ideálně ležet pod Ibalginem a léky.
@Snopy123 Synovi urcite budu na ven davat i slunecni bryle, to oko bude urcite nejakou dobu citlive.
Jestli jste byli u očního, ten řekl, že to není vážné, tak by to mělo do pár dnů odeznít.
Jen pozor na to aby si syn nestrkal prsty do očí (někdyto svědí) a nezanesl si tam infekci