Foto palce u nohy: Myslíte, že může být zlomený?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.3.26 18:20

Zlomený palec?

Ahoj holky, je mi jasny ze bych mela navstivit doktora misto zakladani diskuze, ale ja mam hrozný strach. Mam pul rocni miminko, manzel ted nadychal zbytkac a sebrali mu na pul roku papiry, celkove ted mame furt nejake problemy bud doma nebo kolem domu. Jde o to ze sme presouvali tezkou skrin a ta mi sjela a spadla na palec u nohy. Tekla z nej krev, evidentne se trochu zanítil, ale mam i strach aby nebyl zlomený. Sem ted jedina z cele rodiny kdo muze ridit. A mam strach si s tim zajet k doktorovi. Bohuzel se to ani po trech dnech nelepsi, ba naopak. :( zitra tam zajedu, ale potrebuju se trochu vypsat a zaroven posoudit. Samozrejme dovnitr uvidi jen rentgen. Ale prosim uklidnete mě trochu. Nebo naopak :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24536
3.3.26 18:26

Možná je jen pohmožděný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35434
3.3.26 18:41

Hele asi ti neupadne :D ale určitě bych s tím zítra zašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5324
3.3.26 18:50

Můj neodborný uklidňující názor je, že to zlomené není. Nějak nevidím modřinu ani větší otok. Možná to odnesl jen nehet (od čehož tam tak trochu i je).

Mamka měla zlomený prst na noze, chvilku s tím i chodila, protože jí nenapadlo, že to má zlomené. Ale udělala se jí na něm modřina, tak jela a jen jí slepili dva prsty k sobě, nic jiného nedělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85214
3.3.26 18:54

Nerekne ti to bez rentgenu nikdo, ale kdyz sadru odmitnes, tak ji nedostanes, takze tam chodit ani nemusis. Ale resila bych to zaniceni, navic ten nehet asi zarusta, minimalne bych to ted pravidelne strikala dezinfekci a vetrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43014
3.3.26 19:13
@TRG píše: Více

souhlas, na zlomeninu vypada prilis pekne. Ikdyz kdo vi.

Jestli nehet nedrzi, tak ho opatrne odstrihej, jinak ti to pod nim bude akorat hnit a smrdět, uz se nechytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
3.3.26 19:16

Zlomené to snad - asi nebude, ale vypadá to na brutální zánět pod nehtem, rozhodně to chirurgické ošetření potřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
3.3.26 19:36

Určitě si tam zítra zajeď. Jako zlomené to sice nevypadá, ale zrovna u těch malých kůstek by klidně být i mohlo. Nicméně ono se to nemá moc jak zafixovat. Takže léčba jako taková já aspoň nějaká fixace a klid. Co mi přijde horší je ten zánět pod nehtem. Takže už z toho důvodu bych to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64832
3.3.26 20:19
@TRG píše: Více

jenomže to asi nebyl palec. Ten je hlavní na rovnováhu, dává se do sádry. Pokud by to teda bylo zlomené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5324
3.3.26 20:29
@vokishka píše: Více

Už si to pamatuju jen matně, ale jsem si skoro jistá, že máš pravdu, že to nebyl palec. Myslím, že to schytal jeden z prostředních prstů, kopla se někde o nábytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
3.3.26 21:33

Proč máš strach zajet k doktorovi a jak to souvisí se zbytkovým alkoholem tvého manžela? :lol:
V palci máš zánět jako prase, toho bych se tedy bála víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14636
3.3.26 22:19

Jak píšou výše, určitě zítra na chirurgii ohledně toho zánětu. Netepe ti v tom? A přikládám fotku mého zlomeného prstu s utrženou šlachou, kopla jsem se o práh dveří. Na zlomeném zápěstí jsem neměla žádnou modřinu a jen minimální otok. Dcera uměla zlomenou klíční kost zcela bez modřiny i otoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11545
4.3.26 09:44

No já už si nejsem jistá ničím. Náhodně mi zjistili zlomené žebro a co si pamatuji, tak v tom místě bolest jako u beďáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák