Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Havlova píše: Více
to je fakt já to beru tak že když ho načipuju že ho i registruju jinak je to bezvyznamný ![]()
@ka2ka o zdravém rozumu a lásce ke zvířeti. Ani o jednom tady nemůže být řeč.
@ka2ka píše: Více
Spousta lidí ho jen načipuje a neregistruje. Prostě další zákon, který nedává smysl.
@Hanča1234 píše: Více
Láska je podmíněna zdravým rozumem? Od kdy?
Kdyby toho samého psa vzala z útulku, kam by ho dala ta paní před ní, už by to láska byla?
Věřím, že zakladatelka vše dořeší tak, jak má. Udělala hloupost a uvědomuje si to. Psa načipuje, registruje, eviduje na městském úřadě, naočkuje, odčerví a bude se mu věnovat.
@Havlova to ale nikde nepíšu ne?
Píšu o zdravém rozumu a lásce. A ano, pokud si vezmu psa a neřeším zda je očkovaný tak to o mě a vztahu ke zvířeti něco vypovídá. Promiň, ale nemá ho doma den a mimochodem v útulku by ji neočkovane 7 měs zvíře nedaly.
No, ono by stačilo, kdyby stát vytvořil registr kam ho zapíše veterinář po načipování.
@Havlova to ano. Já teda mám psy s PP a i ve smlouvě je že musí být do určité doby v registru.
@Havlova ok, pokud ho má den…tak je jen blbá že koupila psa bez očkování, kór když má doma malé děti.
To ano. Sama si to uvědomila, že udělala hloupost. Já věřím tomu, že to všechno dožene.
@Kandra píše: Více
No tak se o ní dobře postaráte a to je hlavní, chyby děláme všichni a pak za ně platíme - i na veterine ![]()
My kdysi udělali něco podobného, je tu přes dvacet let. Vždycky, už jako dítě, jsem chtěla psa většího plemene a moc se mi líbili větší terieri. Měli jsme s manželem vybraný druh středního teriéra, chovnou stanici, v kontaktu s majitelkou. A pak jsem uviděla v novinách, papírových sobotních, co jsme brali kvůli tv programu, fotku psa, který nabízel městský útulek v jednom městě v západních Čechách. Bílý bulterier, můj sen. Volala jsem manželovi, byl v práci a nebyl proti. Zavolala jsem tam,
byl ještě volný, zájemci byli, ale nevhodní, psa chtěli na „sportovní zapasy“ (čili nechat ho zabít nebo nechat ho zabíjet jiné psy a sázet na to) další ho chtěl do páru k fene (čili na množení)
Hledali ideálně rodinu s dětmi co bude mít psa v bytě, to jsme splňovali. Trošku mě teda zarazilo, že pes na fotce byl sice bulik, ale kropenaty jako dalmatin, řekla jsem si, že je to novinovou nekvalitní fotkou.
Sedla jsem to auta a jela 60 kilometrů pro psa. Byl to ten typ psa co uvidíš a už ho nedáš, doslova mi přes nízkou branku ohrádky v útulku skočil do náruče. Psa jsem přivezla, okamžitě jsme si ho všichni zamilovali, byl báječný, k lidem absolutně nekonfliktní, k cizím netečný, rodinný mazel, jezdil s námi na dovolené, výlety,
naprosto bezproblémový člen rodiny, syn s ním vyrostl.
Puntíky měl, bohužel ne jako dalmatin, byly to pupínky, podle jejich veta alergie na bleší kousnutí.
Nebyla to alergie na blechy, ale na dravčíka, demodex a k tomu ledvinové problémy. Naši veterináři ho odhadli na 2 roky stáří a dali mu 3-4 roky dožití. Dožil se 14, ale stálo to hrozně úsilí, nebyl to pes jakého jsem si původně přála, tj parťák na dlouhé túry, na aktivity, to mu zdraví nedovolila. Jezdili jsme s ním kvůli léčbě přes půl republiky, objednavali léky ve Francii s leteckým dovozem, jednou byl v takovém stavu, že jsme ze dne na den odkladali uspaní a to hlavně kvůli synovi. Pak se z toho tedy dostal a následující roky byl v klidu, tak jsme za to rozhodnutí byli rádi. O nákladnosti nemluvě.
Nelitujeme, ale už bychom to nikdy neudělali.
@ka2ka píše: Více
Jasné, tohle je mezera v zákoně, navíc není jednotny registr, je jich několik a registrace jen dobrovolně ![]()
@Kandra píše: Více
Ja bych jenom rada podotkla, ze kdyz se podivas na dokument CT o mnozirnach, tak tam ta stenata taky prodavala takova mila stara pani, dokonce i mamu stenat tam mela, ale bylo to cele naraficene. Tak si drzte palce, protoze koupit zrovna mopse z neznameho zdroje, aniz by meli rodice vsechna povinna a radeji i nepovinna vysetreni (viz https://www.ifauna.cz/psi/atlas/mops#…), to je teda dost velka sazka do loterie, ktera se muze v dusledku na veterine velmi prodrazit.