Naražený nos?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14653
23.9.23 10:56
@Anonymní píše:
Ahojte, oživuji diskuzi. Před týdnem jsem dostala šílenou pecku do nosu. Krev netekla, nos rovný, žádné podlitiny, jen otok, který cca za 3 dny zmizel. Pomalu se to lepšilo, ale teď zase šílená bolest i když na to vůbec nesahám, bolí z toho celé dutiny a třeští hlava. Spát musím s podloženou hlavou, jinak se ta pulzující bolest ještě zhoršuje. Už jsem z toho celkem zoufalá, z té bolesti mám pomalu závratě. Myslíte, že má cenu s tím někam vůbec chodit, nebo to člověk musí prostě pár týdnů přetrpět?

Na tvem miste bych mozna k lekari zasla. I kdyz uprimne nevim, jak by ti pomohl.

Kdyz 5letou dceru srazilo auto, mela mimo jina zraneni zlomeny nos bez deformace. Krev teda tekla hodne. V nemocnici za ni chodili lekari z ruznych oboru a ORL lekarka ji po nekolika vysetrenich rekla, ze ted uz neprijde. Ze se ma dcera pripadne ozvat, kdyby se ji spatne dychalo nebo nos hodne bolel. V takovem pripade mela prijet na kontrolu i po propusteni z nemocnice.

Ty mas velke bolesti, ktere ti ztezuji spanek. Takze bych o lekari uvazovala.

Jinak ta sama dcera mi vloni v listopadu skocila do zubu. Na rehabilitaci po te nehode dostala velkou pochvalu. Ja ji chtela obejmout, tak jsem se k ni sklonila. A ona ve stejnou chvili radostne vyskocila nahoru. A celou ranu schytal jeden muj zub. Nekolik dni jsem mela problem jist, mluvit a spat. To se priznam, ze jsem den po tom narazu jela na RTG, ale ne zubni. Nic tam nevideli. Po par dnech se to zacalo zlepsovat, ze uz jsem dokazala spat. Ale jeste v cervnu, kdyz jsem byla u zubarky na prevenci, ten zub bolel, ale uz snesitelne a ne celodenne. Trochu boli doted. On je teda uz 30 let mrtvy, ale do toho lonskeho listopadu nebolel. Ani zubarka na RTG v cervnu v nem nevidela problem. Kazdopadne jsem rada, ze jsem si v tom listopadu zasla k lekari, takze vim, ze se mi nic vazneho nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
23.9.23 11:45

Radši bych zašla na. ORL - je divné, že se to začalo znovu zhoršovat, může tam být sražená krev, která tlačí na nějaký nerv nebo cévu atd.Je to přeci jenom na hlavě, tak pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.9.23 17:14

Ahoj! Rozumíme tvému obavám, zejména v těhotenství je důležité dbát na zdraví. Pokud je nos rovný a nedochází k průniku krve, pravděpodobně se jedná o narazilý nos, což může být bolestivé a nepříjemné.

V tomto případě můžeš zkusit několik věcí:

Ledování: Pokračuj v ledování nosu, což by mohlo pomoci zmírnit otok a snížit bolest.

Omezení Aktivity: Snaž se minimalizovat riziko dalšího úrazu nebo nárazu do nosu.

Odpočinek: Pokud bolest přetrvává nebo se zhoršuje, může být vhodné konzultovat situaci s lékařem. Můžete zvážit konzultaci s odborníkem na ORL.

Vzhledem k tomu, že jsi v 8. měsíci těhotenství, je důležité se poradit s lékařem, pokud máš jakékoli obavy ohledně svého zdraví nebo zdraví dítěte. Měj se na pozoru a doufáme, že se brzy budeš cítit lépe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák