Naražený nos?

3085
13.2.14 17:16

Narazeny nos?

Ahoj holky, mam doma sileneho raracha a pri mazleni mi dala hlavicku do nosu. Slysim krupnuti, vyjely mi slzy a brecela jsem snad hodinu. Jsem precitlivela jsem v 8.mesici tehu. Vse probehlo bez krvaceni. Ledovala jsem. Nos je rovny. Ale krupe mi v nem. V noci mi v nem tepalo a na dotek velmi boli. Ted se bojim co s nim je, zda jet ci nejet na pohotovost? Nebo jen ledovat? To krupani v nose je neprijemne, ale tot vse krom bolesti na dotek. Na rentgen me stejnak poslat nemohou. Poradte. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35330
13.2.14 17:18

Na ORL by zkuseny lekar mel poznat zlomeny nos i bez rtg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
13.2.14 17:47

@FamilyB Pokud správně chápu, tak se ti to stalo včera, takže to už je celkem fuk, stejně by s tím po takové době už nic nedělali… a jinak tedy na rtg tě poslat mohou, ale je otázkou, zda je to k něčemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
13.2.14 18:11

Kdyby byl zlomený bolelo by to jako čert a nejspíš by byly modřiny pod očima..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
13.2.14 18:11

Jestli je průchozí, tj. že s ním můžeš bez problémů dýchat, a nemáš ho viditelně nakřivo, tak ti s ním stejně nic dělat nebudou :-/.

Jani1 - na ORL mi říkali, že zlomený nos operativně rovnají do jednoho týdne od úrazu.

T-jani modřiny můžou být viditelné až za dva-tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
13.2.14 18:28

@lesley Tak já přijela asi po 24 hodinách a už se tvářili, že s tím nic neudělají… tedy ono to naštěstí nakonec dle RTG nebylo potřeba
A známé ho tedy operativně rovnali několik let po úrazu, ale to už byla prostě klasická operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.2.14 19:14

Jestli ho máš rovný a nemáš potíže s dýcháním, moc toho nenaděláš. Já jsem před vánoci narazila plnou parou do hrany dveří :roll: Krev netekla, tvar zůstal, ale bolelo to na dotyk rovný měsíc, brr :?
Když jsem měla nos zlomený, bylo nejdřív krve jak z vola a byl úplně mimo. Rovnali mi ho druhý den v narkóze a měla jsem pak xichtosádru- moc nóbl věc, fakt že jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
13.2.14 21:40

Oki tak asi na to prdím, jinak modřina se mi začíná dělat ach jo trošku nateklý, ale je rovný dýchat můžu jen to prostě bolí a křupe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
26.2.14 18:09

@FamilyB tak co nos? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
1.9.18 18:54

Holky, v pondělí v noci jsem plnou rychlostí narazila nosem do zdi (šla jsem po tmě :zed: )… bolest šílena a tekla mi z nosu krev. Zastavila jsem krvácení studenou vodou a nos jsem ledovala. Ráno mírný otok,který do večera splasknul,další den malá modřinka. Nos nebolí,jen na dotek nebo tlak když se ohnu. Ale od čtvrtka mě lechtá a kýchám. Po kýchání voda z nosu. Myslíte,že to může něco znamenat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
1.9.18 18:55

Holky, v pondělí v noci jsem plnou rychlostí narazila nosem do zdi (šla jsem po tmě :zed: )… bolest šílena a tekla mi z nosu krev. Zastavila jsem krvácení studenou vodou a nos jsem ledovala. Ráno mírný otok,který do večera splasknul,další den malá modřinka. Nos nebolí,jen na dotek nebo tlak když se ohnu. Ale od čtvrtka mě lechtá a kýchám. Po kýchání voda z nosu. Myslíte,že to může něco znamenat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
1.9.18 19:41

omlouvám se ,překlikla jsem se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
1.9.18 20:36

@simito Muzes ho mit zlomeny, dojed si na rentgen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.23 09:49

Ahojte, oživuji diskuzi. Před týdnem jsem dostala šílenou pecku do nosu. Krev netekla, nos rovný, žádné podlitiny, jen otok, který cca za 3 dny zmizel. Pomalu se to lepšilo, ale teď zase šílená bolest i když na to vůbec nesahám, bolí z toho celé dutiny a třeští hlava. Spát musím s podloženou hlavou, jinak se ta pulzující bolest ještě zhoršuje. Už jsem z toho celkem zoufalá, z té bolesti mám pomalu závratě. Myslíte, že má cenu s tím někam vůbec chodit, nebo to člověk musí prostě pár týdnů přetrpět?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.23 09:51
@Anonymní píše:
Ahojte, oživuji diskuzi. Před týdnem jsem dostala šílenou pecku do nosu. Krev netekla, nos rovný, žádné podlitiny, jen otok, který cca za 3 dny zmizel. Pomalu se to lepšilo, ale teď zase šílená bolest i když na to vůbec nesahám, bolí z toho celé dutiny a třeští hlava. Spát musím s podloženou hlavou, jinak se ta pulzující bolest ještě zhoršuje. Už jsem z toho celkem zoufalá, z té bolesti mám pomalu závratě. Myslíte, že má cenu s tím někam vůbec chodit, nebo to člověk musí prostě pár týdnů přetrpět?

u nás si děcko takhle zlomilo nos, dva dny nemocnice kvůli otřesu mozku, pak i se zlomeným nosem normálně do školy. Nic se s tím nedělalo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák