Narážím na ty samé typy, rozchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5258
26.4.17 09:44

No holka, já nevím, samozřejmě se z pouhého popisu situace nedá objektivně usuzovat, jsem daleka toho radit Ti jakékoli řešení. Ale když to vezmu podle sebe, po třech letech vztahu jsme ještě byli s manželem tak plni jeden druhého, že pro nás bylo nepřestavitelné trávit čas bez sebe, byli jsme spolu v té době skoro pořád. Vy dva spolu vlastně trávíte času minimum a vypadá to, že většinu z toho se ještě dohadujete. Co bude za pět, deset let, nečekáš tak trochu na zázrak, myslíš, že se opravdu změní? Nebo máš opravdu tak silný pocit, že Ti ujíždí vlak a je lepší brát cokoliv než nejistota dalšího hledání? Ono milovat někdy opravdu nestačí, ale rozhodnutí je samozřejmě jen a jen na Tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12927
26.4.17 10:17

@slunecnice82 Mohla bys tam třeba zůstat jen jeden den a s něčím pomoct.
Ono si zase uvědom, že on má možnost vidět rodiče taky jen občas.
Já bych se kvůli partnerovi nevzdala styku se zbytkem rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
26.4.17 10:21
@Sany80s píše:
@slunecnice82 Mohla bys tam třeba zůstat jen jeden den a s něčím pomoct.
Ono si zase uvědom, že on má možnost vidět rodiče taky jen občas.
Já bych se kvůli partnerovi nevzdala styku se zbytkem rodiny.

tady nejde o žádné rodiče. Nejede tam kvůli nim, ale protože nikdo jiný třeba ten plot nepostaví, nikdo jiný neposeče trávu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
26.4.17 10:28

Asi nemá smysl řešit jaký ten druhý je nebo není, ale že tobě to takto nevyhovuje. Znám ženu co je šťastná, že chlapa vidí jednou za 14 dní a zbytek se zařídí po svém. Prostě se musí najít dva lidi co k sobě sednou a vy to nejste. Člověk nevydrží celý život jen dělat kompromis, potom to končí vyhořením ve středním věku. Prostě si řekni co chceš a potřebuješ a najdi si podle toho partnera. Je zbytečně toho tvého stávajícího nutit do hypotéky kterou nechce (na to s ním sdílím názor), zakazovat mu, aby jezdil za rodiči apod. vlastně zakazovat a přikazovat cokoliv je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5258
26.4.17 10:48
@Aragua píše:
Asi nemá smysl řešit jaký ten druhý je nebo není, ale že tobě to takto nevyhovuje. Znám ženu co je šťastná, že chlapa vidí jednou za 14 dní a zbytek se zařídí po svém. Prostě se musí najít dva lidi co k sobě sednou a vy to nejste. Člověk nevydrží celý život jen dělat kompromis, potom to končí vyhořením ve středním věku. Prostě si řekni co chceš a potřebuješ a najdi si podle toho partnera. Je zbytečně toho tvého stávajícího nutit do hypotéky kterou nechce (na to s ním sdílím názor), zakazovat mu, aby jezdil za rodiči apod. vlastně zakazovat a přikazovat cokoliv je nesmysl.

Naprostý souhlas, akorát to hledání partnera podle nějakých svých kritérií je někdy ztíženo tím, že ten dotyčný leckdy zpočátku se spoustou věcí souhlasí. Nejdřív v zamilovanosti, potom z pohodlnosti, aby byl klid a najednou nevíš ani jak, uteče pár let a skutek pořád utek. Mezitím už si na toho člověka vytvoříš vazbu, pořád doufáš a otevřít oči a přiznat si holou pravdu pak bývá těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12927
26.4.17 10:58

@slunecnice82 To, že tam pracuje, neznamená, že nejede za nimi.
Já bych třeba pokosila trávník, dala si kafe, poseděla při něm chvilku s rodiči.
Ušetřený čas, který by přítel ušetřil tím, že nemusí dělat ten trávník, bych věnovala procházce.
No a pak bych klidně jela domů a nechala tam přítele samotného druhý den.
Pro mě je i společná práce společně strávený čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
26.4.17 11:07
@Aragua píše:

Moc dobře si to shrnula, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
26.4.17 15:57
@Anka1313 píše:
Naprostý souhlas, akorát to hledání partnera podle nějakých svých kritérií je někdy ztíženo tím, že ten dotyčný leckdy zpočátku se spoustou věcí souhlasí. Nejdřív v zamilovanosti, potom z pohodlnosti, aby byl klid a najednou nevíš ani jak, uteče pár let a skutek pořád utek. Mezitím už si na toho člověka vytvoříš vazbu, pořád doufáš a otevřít oči a přiznat si holou pravdu pak bývá těžké.

Chápu, mám to za sebou, ale tady zakladatelka už má nějaký ten vztah a zkušenost za sebou a půjde to o něco lépe. To určení co chci a co nechci i klidně na základě toho co mi vadilo v předchozích je důležité a bez toho člověk z toho kruhu nevykročí. Stejně tak z něj nevykročí, když zůstane tam, kde je nespokojený. Možná se některý partner změní, ale spousta se jich nezmění. Je otázka, jestli lze na toto spoléhat. Já čekala 3 roky a změnil se celý vztah pouze k horší nekompatibilitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39675
26.4.17 16:11
@Anka1313 píše:
No holka, já nevím, samozřejmě se z pouhého popisu situace nedá objektivně usuzovat, jsem daleka toho radit Ti jakékoli řešení. Ale když to vezmu podle sebe, po třech letech vztahu jsme ještě byli s manželem tak plni jeden druhého, že pro nás bylo nepřestavitelné trávit čas bez sebe, byli jsme spolu v té době skoro pořád. Vy dva spolu vlastně trávíte času minimum a vypadá to, že většinu z toho se ještě dohadujete. Co bude za pět, deset let, nečekáš tak trochu na zázrak, myslíš, že se opravdu změní? Nebo máš opravdu tak silný pocit, že Ti ujíždí vlak a je lepší brát cokoliv než nejistota dalšího hledání? Ono milovat někdy opravdu nestačí, ale rozhodnutí je samozřejmě jen a jen na Tobě :nevim:
:pankac: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39675
26.4.17 16:11
@Aragua píše:
Chápu, mám to za sebou, ale tady zakladatelka už má nějaký ten vztah a zkušenost za sebou a půjde to o něco lépe. To určení co chci a co nechci i klidně na základě toho co mi vadilo v předchozích je důležité a bez toho člověk z toho kruhu nevykročí. Stejně tak z něj nevykročí, když zůstane tam, kde je nespokojený. Možná se některý partner změní, ale spousta se jich nezmění. Je otázka, jestli lze na toto spoléhat. Já čekala 3 roky a změnil se celý vztah pouze k horší nekompatibilitě.

Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
24.9.17 08:24

@el.leanor21 tak to neskončíš šťastně. Je to sebestředný sobec, který si z tebe udělal služku. Chová se k tobě jako k hadru!!! :poblion: Přečti si, co jsi napsala, kdyby ti to řekla kamarádka, tak ji určitě řekneš, ať ho pošle kamsi… Vezmi rozum do hrsti, tenhle člověk tě zničí, pošli ho pryč. Buď raději sama. Aspoň se nebudeš muset do ničeho nutit a žij si podle toho, co tě naplňuje. Holky mějte se rády. Mluvím z vlastní zkušenosti. A teď začínám znova a je mi 45. Je to sakra těžké, ale už nebudu nikomu dělat blběnu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí