Nařízení střídavé péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.2.19 14:11

@Lama Lama Chápeš to špatně, máme se brát na podzim, byt je můj, takže chlapa defacto vykopnout můžu a může se starat kde chce…

• Citovat
  • Upravit
81481
27.2.19 14:12
@Anonymní píše:
@Lama Lama Chápeš to špatně, máme se brát na podzim, byt je můj, takže chlapa defacto vykopnout můžu a může se starat kde chce…

Jo, tak pak ho vykopnout můžeš. :nevim: Ty nemáš povinnosti žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.19 14:15

@Lama Lama No a pokud on bydlí v mém bytě a já s tou střídavkou nesouhlasím,Tak mě donutí?

• Citovat
  • Upravit
36556
27.2.19 14:15
@Anonymní píše:
Ano, to mi tady zatím jednoznačně nikdo neodpověděl. Také by mě zajímalo, zda mě jako otcovu snoubenku může někdo nutit do svého bytu někoho takového přijmout.

Já jsem ti napsala, že zákon je v tomhle nejasný. Bude záležet na soudci. Ale pokud matka prokáže zdravotní potíže, může soud svěřit dítě do péče přímo otci.

Případně, pokud matka napíše, že je ve špitále a syn má jet k vám, tak ho přijmout manžel musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.2.19 14:16
@Anonymní píše:
@Lama Lama No a pokud on bydlí v mém bytě a já s tou střídavkou nesouhlasím,Tak mě donutí?

Nijak, vůbec to není tvoje starost. Je to starost tvého muže. Nechápu, co na tom nechápeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.2.19 14:17
@Anonymní píše:

Jak tě donutí? Ty v tom vůbec nefiguruješ. Prostě dotane dítě do péče a je na něm, jak si to zařídí, ne? BUd tě ukecá, uplatí nebo bude pečovat jinde… To není starost soudu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.2.19 14:17
@Lama Lama píše:
Jak tě donutí? Ty v tom vůbec nefiguruješ. Prostě dotane dítě do péče a je na něm, jak si to zařídí, ne? BUd tě ukecá, uplatí nebo bude pečovat jinde… To není starost soudu ne?

Přesně. Soudu je nová žena ukradená.
Povinnost pečovat má otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.2.19 14:19
@Anonymní píše:
@Bábrdl A kam to mám jako hlásit? To ho mám udat na policii? Vzal nůž kuchyňský, povalil malýho a řval, že ho zabije pochcánka malýho, držel mu nůž u krku, to vám nepříjde jako napadení? A když denodenně muži chodí sms, že vyskakuje z okna a řve,že se zabije, tak to je co?

Ne, sanitku. Třináctiletý psychiatricky léčený kluk potřebuje v takovém případě doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.2.19 14:21
@Anonymní píše:
@Lama Lama Chápeš to špatně, máme se brát na podzim, byt je můj, takže chlapa defacto vykopnout můžu a může se starat kde chce…

Ať si tvůj muž v klidu pročte tohle.
http://www.msmt.cz/…vy-nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
27.2.19 14:25
@Lama Lama píše:
Tak spíš obráceně: Kde máš zákon, podle kterého to nejde?

Znovu se zeptám, jaký by byl výkon rozhodnutí při svěření do péče, co by dělal exekutor? To se opravdu ptám. A kolik dětí v dětských domovech jsou oboustranní sirotci? Téměř všechny jsou tam proto, že o ně rodiče nechtějí pečovat. Proč to stát nevyřídí jednoduše, že ty děti svěří do péče rodičů? Jinak povinnosti lze ukládat jen podle zákona (např. jde uložit platit výživné a to potom i vymáhat), tedy chápat opačně to nejde, tj. uložit někomu nějakou povinnost s tím, že to zákon nezakazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.2.19 14:30
@Luboš P píše:
Znovu se zeptám, jaký by byl výkon rozhodnutí při svěření do péče, co by dělal exekutor? To se opravdu ptám. A kolik dětí v dětských domovech jsou oboustranní sirotci? Téměř všechny jsou tam proto, že o ně rodiče nechtějí pečovat. Proč to stát nevyřídí jednoduše, že ty děti svěří do péče rodičů? Jinak povinnosti lze ukládat jen podle zákona (např. jde uložit platit výživné a to potom i vymáhat), tedy chápat opačně to nejde, tj. uložit někomu nějakou povinnost s tím, že to zákon nezakazuje.

No, já ti nevím, jaký by byl výkon rozhodnutí, kdyby se matka , co má dítě v péči zdekovala, dítě opustila a nestarala se o něj?
Třeba obvinění za zanedbání péče ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26869
27.2.19 14:30
@Anonymní píše:

Nedonuti. Tvuj chlap bude muset hledat jine bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26869
27.2.19 14:32
@Luboš P píše:

Ty deti jsou zpravidla odebrany, protoze se rodice nedokazi postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.2.19 14:34
@Luboš P píše:

povinnosti rodičů, která spočívají v péči o dítě,zahrnující zejména péči o jeho zdraví, jeho tělesný, citový, rozumový a mravní vývoj, v ochraně dítěte, v udržování osobního styku s dítětem, v zajišťování jeho výchovy a vzdělání, v určení místa jeho bydliště, v jeho zastupování a spravování jeho jmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.2.19 14:40
@Luboš P píše:

Mno, ona je to dost specifická situace.
Podle mě se tím soudy obvykle nezabývají (obvykle dítě rodiče chtějí, i ti, co jim je odebráno, i kdyby jen kvůli prachům).

Nicméně reálně hrozí ta situace, co jsem popsala. Matka se nechá hospitalizovat a otec nemůže péči odmítnout. Protože, to že nemá dítě v péči, ho nezbavuje rodičovských povinností. Pokud matka pošle sms, kluk jede k tobě, nemůže neotevřít dveře.

Může ho zkusit umístit na tu psychiatrii, nebo řešit s OSPOD, že ho nechce. Ale nelze mu jen tak neotevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna