Nařízení střídavé péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109772
27.2.19 15:49
@Anonymní píše:
@Lama Lama No a pokud on bydlí v mém bytě a já s tou střídavkou nesouhlasím,Tak mě donutí?

Tak určitě se zatím nebrat a pokud by na to došlo, musel by s ním po dobu péče bydlet jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109772
27.2.19 15:51
@Lama Lama píše:
Ale tak ono je dost možné, že to ani z otcovy strany není tak horké s tím odporem ke střídavé péči… Že spíš problém má next.

Není divu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80426
27.2.19 15:52
@Keyllah píše:
a v tom necháváte 13letého kluka plácat samotného? bez vyhovující léčby, stanovení diagnózy? chápu, že je to pro tebe mazec, ale ten kluk za to nemůže a že tu je, jsi věděla, když jsi do toho vztahu šla. Ten kluk potřebuje hodně rychle pomoct, nebo bude pozdě…

ale zakladatelka píše, že chlapcova matka ho nechce dát hospitalizovat, protože co by tomu řekli lidi, zakladatelka diskuse s tím asi nic nenadělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
27.2.19 15:53

Tak jsem se podíval ještě do trestního zákonu a v dané problematice přicházejí podle mne v úvahu 3 trestné činy. Vyjděme z toho, že otec nebude chtít dítě do péče (z morálního hlediska to můžeme nějak hodnotit), ale tím zákon neporušuje, tedy § 195 Opuštění dítěte - to není, § 196 Zanedbání povinné výživy - o tom nic nevíme, § 198 Týrání svěřené osoby - to také není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HSY
27.2.19 16:17

…

Příspěvek upraven 06.03.20 v 18:22

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.19 17:08

Počkej až ti vyrostou tvoje děti, tak tam budou běhat po bytě s nožem všichni, když mají stejné geny, to jsem pak zvědavá, co budeš dělat, když už to bude i tvoje krev. :think: :palec:

• Citovat
  • Upravit
41981
27.2.19 17:11
@stinga píše:
ale zakladatelka píše, že chlapcova matka ho nechce dát hospitalizovat, protože co by tomu řekli lidi, zakladatelka diskuse s tím asi nic nenadělá

tak ale zakladatelka žije s otcem chlapce. Pokud zde řeší, že ho do péče nechtějí, tak zjevně doma situaci kolem něho probírají a otec dítěte to už mohl řešit dávno. Za situace, kdy dítě vyhrožuje, že zabije sebe nebo někoho jiného, může matka nesouhlasit, ale soud bude rozhodovat v zájmu dítěte i proti vůli matky, která řeší, co by tomu lidi řekli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
27.2.19 17:15
@Luboš P píše:
Tak jsem se podíval ještě do trestního zákonu a v dané problematice přicházejí podle mne v úvahu 3 trestné činy. Vyjděme z toho, že otec nebude chtít dítě do péče (z morálního hlediska to můžeme nějak hodnotit), ale tím zákon neporušuje, tedy § 195 Opuštění dítěte - to není, § 196 Zanedbání povinné výživy - o tom nic nevíme, § 198 Týrání svěřené osoby - to také není.

proč by to nemohla být ta 195? :think: bavíme se o situaci, kdy matku hospitalizují a on se bude muset starat -) to ho nechá na schodech? před barákem? jak dlouho? a jak víš, že dítko, které vyhrožuje, že se zabije a napadá ostatní v ten moment něco neudělá sobě nebo jinému? obzvlášť za situace, kdy jemu nezabírá medikace a má zřejmě nějakou další psych.diagnózu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80426
27.2.19 17:43
@Keyllah píše:
proč by to nemohla být ta 195? :think: bavíme se o situaci, kdy matku hospitalizují a on se bude muset starat -) to ho nechá na schodech? před barákem? jak dlouho? a jak víš, že dítko, které vyhrožuje, že se zabije a napadá ostatní v ten moment něco neudělá sobě nebo jinému? obzvlášť za situace, kdy jemu nezabírá medikace a má zřejmě nějakou další psych.diagnózu..

tak by mohl být s klukem v bytě matky, která by byla v nemocnici, zde by jeho další dvě malé děti kluk neohrožoval, proč by ho musel nechat na schodech, kluk by byl ve svém prostředí, kde by byl možná klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
27.2.19 17:44

Ja to vidim spis tak, ze maminka je tak zoufala z nezajmu otce, ze mu „vyhrozuje“ tim, ze mu tu peci necha urcit soudne. Nejvetsi problem s tim ma samozrejme nextka, ackoliv vedela, ze ma chlapa ze sekace. Poskytuje nam jen kuse informace a aby vypadala jako panna orleanska, v prubehu diskuze problem graduje, i kdyz normalni clovek by tak zasadni informace uvedl uz v zakladajicim prispevku. Kazdemu uvazujicimu cloveku musi byt jasne, ze ten chlapec by musel byt uz davno v peci psychiatra, pokud by mel jen desetinu tech projevu, co tady zakladatelka popsala. Obraci se mi z toho kufru. Povinnosti otce je o dite pecovat a zajistit mu kvalitni odbornou peci, svuj cas, energii a finance, ne to prehodit na matku. Btw zakladatelko, ty tvoje chudatka batolatka maj hodne podobny geneticky zaklad jako ten satan z pekel, co ohrozuje tvou dokonalou rodinku. Tak se mas nac tesit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80426
27.2.19 17:51

@VitaminC no co já znám z okolí, tak hodně chlapů od postiženého dítěte zdrhne - neunesou to, že se jim jejich výrobek nepovedl
a to druhé - že je jedno dítě psychicky postižené, přece neznamená, že všichni sourozenci budou též postižení :zed: to je docela hnusné, tímto strašit zakladatelku, která se samozřejmě o své malé děti bojí - taky bych se bála a s takovým hochem v jedné domácnosti bych žít nechtěla, a už vůbec ne při malých dětech, takový kluk je neuhlídatelný a může opravdu děti zranit nebo nedejbože i zabít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
27.2.19 17:51
@stinga píše:
tak by mohl být s klukem v bytě matky, která by byla v nemocnici, zde by jeho další dvě malé děti kluk neohrožoval, proč by ho musel nechat na schodech, kluk by byl ve svém prostředí, kde by byl možná klidnější

s dotyčným jsme se bavili o tom, co by bylo, kdyby se odmítl otec o syna postarat -) tak jsem uvedla příklad, jak reálně si třeba představuji to „nepostarání se“. Starat se o syna v bytě matky není o tom, že by ho nechtěl do péče či se nechtěl starat. Naopak mi to přijde jako v dané situaci ten nejlepší nápad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.19 18:02
@stinga píše:
@VitaminC no co já znám z okolí, tak hodně chlapů od postiženého dítěte zdrhne - neunesou to, že se jim jejich výrobek nepovedl
a to druhé - že je jedno dítě psychicky postižené, přece neznamená, že všichni sourozenci budou též postižení :zed: to je docela hnusné, tímto strašit zakladatelku, která se samozřejmě o své malé děti bojí - taky bych se bála a s takovým hochem v jedné domácnosti bych žít nechtěla, a už vůbec ne při malých dětech, takový kluk je neuhlídatelný a může opravdu děti zranit nebo nedejbože i zabít

Já si taky na nic nehraju, psala jsem, že se ho bojím a že s ním v jedné domácnosti žít nechci. A pokud budu postavena do situace, kdy si budu muset vybrat mezi ochranou svých dětí a jejich otcem, zvolím vždycky své děti. Pokud mu někdo nařídí střídavou péči, ať si o něj pečuje, ale u mě doma ne. Proto se tady ptám, jestli s tím nemá někdo zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.19 18:13

Mám. Rodiče se nemohli dohodnout. Dítěti ve věku necelých 15 pronajali byt, který platil otec. Matka do bytu každý den docházela, přinesla jídlo, čisté prádlo, řešilo. Dítě se velmi zklidnilo, úplně rozkvetlo, situace v rodině byla podobná jako u Vás. Několik nových sourozenců, matka absolutně vyšťavená. Kdyby tak nerozčísli, matka by nedala, dítěte si samo se sebou nevědělo rady, otec byl nešťastný, do toho zasahovali noví partneři. Očistec. Prosím anonym, jinak smazat.

@Anonymní píše:
Já si taky na nic nehraju, psala jsem, že se ho bojím a že s ním v jedné domácnosti žít nechci. A pokud budu postavena do situace, kdy si budu muset vybrat mezi ochranou svých dětí a jejich otcem, zvolím vždycky své děti. Pokud mu někdo nařídí střídavou péči, ať si o něj pečuje, ale u mě doma ne. Proto se tady ptám, jestli s tím nemá někdo zkušenost.
  • Citovat
  • Upravit
109772
27.2.19 18:17
@VitaminC píše:
Ja to vidim spis tak, ze maminka je tak zoufala z nezajmu otce, ze mu „vyhrozuje“ tim, ze mu tu peci necha urcit soudne. Nejvetsi problem s tim ma samozrejme nextka, ackoliv vedela, ze ma chlapa ze sekace. Poskytuje nam jen kuse informace a aby vypadala jako panna orleanska, v prubehu diskuze problem graduje, i kdyz normalni clovek by tak zasadni informace uvedl uz v zakladajicim prispevku. Kazdemu uvazujicimu cloveku musi byt jasne, ze ten chlapec by musel byt uz davno v peci psychiatra, pokud by mel jen desetinu tech projevu, co tady zakladatelka popsala. Obraci se mi z toho kufru. Povinnosti otce je o dite pecovat a zajistit mu kvalitni odbornou peci, svuj cas, energii a finance, ne to prehodit na matku. Btw zakladatelko, ty tvoje chudatka batolatka maj hodne podobny geneticky zaklad jako ten satan z pekel, co ohrozuje tvou dokonalou rodinku. Tak se mas nac tesit.

Btw zakladatelko, ty tvoje chudatka batolatka maj hodne podobny geneticky zaklad jako ten satan z pekel, co ohrozuje tvou dokonalou rodinku. Tak se mas nac tesit. [

to je pravda ,divím,že stakovýmditetem si děla ještě další,že se vůbec nezamyslí nad tím, že přenáší nějakou vadu .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna