Nárok na cestovné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@zuzkasim
téda, ještě ze je zvykem vyplácet mzdu
myslím ze tady to taky není zvykem, ale pokud je to v zákoníku práce, tak to zaplatit musí. Oni mu to zas stejně vezmou jinde, ale bude to dle litery zákona
většina učitelů má lítačky, tak to prostě neřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Prý si to také píší, co kdo dělá, ale ve výsledku se nikdo nic nedoví, kolik za co bylo… A navic jak jsem psala, tak většina učitelů má litacku, takže se to prostě neřeší. Jde mi docela i o princip. Šetřim pár korun na plinach, kupují levnější kaše, matlám se s prikrmama a pak prostě 130,– za týden vyletí oknem. To mě žere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Štuclíček Tak je otázka, jestli tvůj manžel skutečně nějakou odměnu dostal (pak je jistě vyšší než 130,–Kč) a nebo jestli ne a v tom případě mimo školu s dětmi nevyjíždět. Nebo to patří k jeho pracovní náplni, která je uvedená ve smlouvě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Dělá to, protože ho to baví. A ty děti taky. Dela spoustu veci nad ramec svych povinnosti. Doprovod na kulturní akce jako třídní musí… Je to těžký. Nejvíc mi vadí, ze mu do oči řekli, ze na to nemá nárok i když to není pravda. Jde o jízdenky, tedy prokazatelné náklady. No a stravne, to už by ho nenapadlo ani zkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Štuclíček Víš, to je těžký…Jsem na tom stejně. Manžel ze začátku taky bručel, když viděl, co všechno dětem kupuju ze svého, do výzdoby a vybavení třídy, jak jsem si musela koupit laminovačku, fólie na pomocníčky, jak neřeším telefony, náklady na školy v přírodě atd…protože mě to prostě baví a chci to tak dělat. Už si zvykl. Já to taky neřeším, nenapadlo mě to - ne proto, že bych měla peněz dost, ale spíš by mi to bylo trapné chtít proplatit jízdenku. U větších částek si říkám, že investuju do svého pracoviště a do své třídy a nikdo mě k tomu nenutil. Zvaž, jestli má pro manžela cenu dohadovat se o jízdenky „z principu“, nebo jestli tyto částky vyváží fakt, že na tyto akce jezdí s dětmi rád, že má koho na ty soutěže vozit a troufám si doufat, že i jeho nadřízení si kvality tvého muže jistě uvědomují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Já vím, vždycky jsem entusiasmu fandila a byla jsem taky ucitelka. Jenže hypotéka a dvě děti mě donutily víc počítat. I na rodicaku chodím do práce, do školy se z financnich důvodu už nevratim. Jsem to tedy já, kdo se z nás „obetoval“ a jdu dělat práci, do které se netěšim. A tak aspoň chci, ať už mu aspoň dají to, na co má nárok. On je dobrák a přijde mi, ze s nim dost vláčí, místo aby si ho vážili… Ale to je na jinou diskusi.
Tobě preji, ať ti elán vydrží co nejdéle a ať máš hodné dětičky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Štuclíček Díky, jsi hodná. Chtěla jsem ti jenom říct, jestli těch 130korun „nároku“ za cestovné vyváží případnou odměnu a ocenění za práci nad rámec povinností. V každém případě asi sama víš, že ve školství je to dost složité…Zaplaťpánbůh, že je v něm chlap(ten tvůj tedy)! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Hani, přijde mi dost smutné, když někdo řekne, že chtít proplatit jízdenku je vlastně trapné. Kdo dělá ve školství a dělá dobře (ne ten, který si opravdu po zvonění odkráčí domů, těch je ovšem minimum), ten věnuje hromadu své energie, času i vlastních prostředků navíc. A podle mě má mít nárok aspoň na tyto základní věci dané zákonem a ne se cítit trapně, že by je rád, protože jeho rodina trpí tím, že si vybral povolání, které ho baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit