Nárok na lázně po operaci slepáku

1598
13.9.15 18:24

nárok na lázně po operaci slepáku

Zdravím. Moje 5 letá dcera je po operaci slepáku-klasický řez. Chtěla bych se zeptat zda by měla nárok na lázně, dcera má od narození i atopické exemy.Tak nevím kde se o ty lázně žádá a jestli by měla nárok. A ještě se chci zeptat jak dlouho by měla být v domácím léčení. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6611
13.9.15 18:30

A co takhle se zeptat jejího dětského lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
13.9.15 18:33

Kamarádka s dcerou byla v Klimkovicích. U holek je slepák nebezpečný. Ale to poradí doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
13.9.15 19:04

Jé zrovna já tohle teď řeším, mě je tedy 25 a jsem 14 dní po operaci, ale laparoskopicky a nárok tvoje dcera určitě má.. já si to právě teď vyřizuji.. nejdříve na gynekologii by měli vydat odborné lékařské doporučení, to se zanese praktickému lékaři a ten to zašle na pojišťovnu, kde to schvaluje revizní lékař, tak jsem sama zvědavá, jak dopadnu :roll:..
oni to prej pojišťovny hodně krouhly a moc to nechtějí dávat, ale nárok určitě je, mě to na gynekologii nejdříve nechtěla napsat, že prej u malých holčiček, které měly komplikace, to nedali, takže mě to také nedají, že to nemá cenu posílat, ale já jsem ji řekla, že to chci zkusit, za to nic nedám.. záleží prý taky hodně na pojišťovně, 111 to prej nedává vůbec, já mám 205, tak tam nějaká naděje je.. :)

V domácím léčení se má být po operaci 4 - 6 týdnů, je to idividuální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
13.9.15 19:40

Gyndarka me kdysi poslat nechtela (operace ve 11 letech po dvou letech obtizi), pry nepotrebuju - pak jsme se dozvedeli ze si lazensky predpis schovavala pro nekoho znameho. Ve 13 letech me donutila detska lekarka, poslala me k jinemu gynekologovi a i pres casovy rozestup jsem lazne ve Frankovkach absolvovala. Bylo to super! Bohuzel ty dva roky se strasne podepsaly na ‚vnitrku‘. Gyndarce pak ‚podekovala‘ mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.9.15 19:58

@-Sára já měla slepák ve 13 a tehdy nám to zamítli, že je to zbytečné. Kámošky holka v 10, smolík - zbytečné atd.. musíš si to prostě vydupat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
14.9.15 13:17

Holky, díky. mě dětská řekla, že za 6 týdnů ji prohlédne dětská gynekoložka a ta by vystavila doporučení, to pak schvaluje lékař dané pojištovny. My máme 211 ministerstva vnitra, tak uvidíme. Malá má 5 takže bych tam pokud ´to schválí mohla být s ní. Byla bych ráda, kdyby to vyšlo. Ona má i atopický exem, a ten slepák ji dělali klasickym řezem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 23:03

Ahojte, me je 21 let a jsem ted po operaci slepeho streva laparoskopicky. V noci me bolelo bricho, nemohla jsem spat a tak jsme jeli na pohotovost a tam si me uz nechali. Na sonu ani rentgenu nic nenasli presto me doktor poslal na sal. Pri nastesti mel pravdu a byl to zanet celkem velky. Zitra jdu na vytazeni stehu. Zvladam vse, je mi fajn, dietu sem drzela na zacatku a ted nejim nic smazeneho a nebo co by me nadymalo jinak vesmes jim normalne. Zarazi me tu komentare ohledne lazni. Mamka na tom trva at jedu, uz jen kvuli sobe. Ja chci taky, protoze bych rada mela miminko jednou a i brzy. Tak snad nebudou problemy s tim :( a kdyz by mi to pojistovna nepovolila da se tam jen z vlastnich nakladu? Verim, ze tatka se postara o to at jedu, za kazdou cenu. Stale jsem jeho mala holcicka. I bych si to uhradila sama. Ale jak to funguje pak v praci, nemate s tim nekdo zkusenosti? Da se tam dostat i bez pomoci doktoru a pojistoven? Dekuji moc za rady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2335
1.12.15 23:15

Kristulkas23 - pokud pojedeš do lázní, které schválí pojišťovna, máš nárok na nemocenskou. Pokud na vlastní náklady, tak si asi budeš muset vzít dovolenou. Jedině, že by tě lékař nechal na nemocenské od operace až do ukončení lázní - ale nevím, jestli by to šlo domluvit. Pobyt je obvykle na tři týdny, v případě, že máš během pobytu menstruaci, je vhodný pobyt čtyřtýdenní, abys mohla dostatečně absolvovat všechny procedury. Někdy je možné v případě menstruace u pobytu hrazeného pojišťovnou požádat lékaře v lázních o prodloužení pobytu o týden. Jezdí se do Františkových Lázní nebo Klimkovic u Ostravy. Pobyt pro samoplátce stojí asi 30 nebo 40 tisíc - ubytování, strava a procedury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 23:19

Wow.. Tak ja se modlim at mi to pojistovna schvali. By snad meli dbat na dobro budoucich matek ne :( achjo.. Chci miminko jednou a zdrave a ne problemy s tim.. Zivot je fakt tezky. Cloveku se zivot zmeni behem jedine vteriny… Cekala jsem ze to bude kolem 15-20.000 :( snad mi to schvali, pry si za tim mam stat, ze na to mam narok. Kazdy na to ma snad narok, ne?!? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2335
1.12.15 23:31

Snad ti to schválí - to by sis musela zavolat do těch lázní - Klimkovice a Františkovy - a zeptat se, kolik by takový pobyt stál. Do lázní na pojišťovnu musíš nastoupit do tří měsíců od operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 23:37

@Jana Martinková na operaci jsem byla minulou sobotu coz to je 21.11 2015.. V praci to bude slozitejsi ale sef s tim pocita (pracuji jako servirka). Kazdopadne tohle bude vedet dopredu, kdyby mi to schvalili, zaridil by si nahradu. Ted jsem mela byt v pa, so a ne v praci a chytlo me to v pa v noci a hned musel vyresit kdo pujde so a ne do prace.. Stridam se se svagrovou a mam tu praci v tom prostredi moc rada :) a brigadnice frmoly nezvladnou sami.. Uz strasne chci do praceee, chybi mi to. Snad dostanu vychazky. No zitra si je vydupu a chci co nejdrive do prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 23:40

Neodepsalo se to vsechno.. Zdravi je nejdulezitejsi a jakmile budu moct pracovat pujdu ale do te doby budu v klidu jak dlouho bude potreba. S tema laznema jsem uz pocitala a po tomhle co tady ctu mam strach ze to nevyjde.. Uvidime :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2335
1.12.15 23:42

Až se na to budeš cítit, tak samozřejmě do práce jít můžeš. Pokud ti lázně schválí pojišťovna, lékař v lázních ti při příjmu vypíše nemocenskou, a při odjezdu ji ukončí. Pokud bys jela jako samoplátce, tak to asi nárok na nemocenskou mít nebudeš - jeeině dovolená nebo neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 23:47

@Jana Martinková no dovolenou ma mesic si vybrat urcite nemuzu a nebudu, jezdim uz od malicka na tabor a zacinala jsem jako decko a uz jsem tam vedouci oddilu. Jsme tam takova rodina nedovedu si predstavit, ze tam nejedu. I jak budu mit mimcp tak bude jezdit se mnou at si zvyka :lol: Ja doufam, ze mi to schvali, modlim se. Dekuji za informace. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí