Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@L82 to jsi mě uklidnila, že v tom nejsem sama
Už se těším na leden, až bude malá na světě a nebude už důvod se pořád takhle pozorovat. Pak budu pro změnu pozorovat ji, jestli je všechno v pořádku ![]()
Taak jsem rada že nejsem za blazna
Ale někdy mám takový stavy že bych sama sobě jednu vrazila. Ať už je jaro a muzu se dat dohromady
snad mě to nebude držet až do porodu
![]()
Ahoj holky, tak dnes jsem byla na tom testu cukrovky. A da se to prezit. Pvsem pokud netrpite nizkym tlakem a mdlobama
Ta glukoza mi chutnala jako neredena bezinkova stava
v 6:30 odber krve, v 7:00 jsem vypila tu glukozu, v 8:00 odber krve a v 9:00 hod druhy odber krve. Ja se jim tam slozila v 7:40
Tak me sestricka polozila na lehatko do ordinace a ja si schrupla ![]()
@JulieFl
Ty jo…jako uplne jsi odpadla??? Chudatoo
ale, aspon sis hezky polezela ![]()
Mas nizky tlak? Kolik tak mivas? Ja mivam 110/70…tak jestli se muzu taky tesit na lehatko
![]()
@JulieFl ještě, že se ti nic nestalo!
Měla jsi fajn, že sis mohla poležet, mě dělalo problém tak dloho sedět. Taky se báli, že se jim tam vyvrátím, že jsem nějaká bledá, ale kdo by taky nebyl, když by musel celé léto ležet a nechodit ven… ![]()
Já jdu až 14.10 tak jsem zvědavá. Tlak mám taky nižší a říkala že ať počítám že tam do půl 10 budu muset být. Jak já se po ránu nenajim to je mi pak zle :/
@JulieFl hlavne, ze uz to mas za sebou
Důležité je, ze se o tebe postarali
A kdy mas výsledky?
@Martinisko nic si z toho nedělej mívám pravidelně ještě nižší. Takový normální 90/60, koukají na me jak na mrtvolku ![]()
@Lucii92 jdu příští utrěy a doufam, ze to dopadne dobre. Mam dorazit až na 8hod, takže mazu rohlík s sebou ![]()
Jezisi, tak hlavne, ze jste v poradku.to je celkem mazec, me poslali domu, ze mam dojit za tyden, az me prejde ta ryma.tak to se mam na co tesit. sedela jsem tam 15 min a kdyz jsem sla domu, uz mi bylo spatne. nevim, jestli tlakem (mivam i pod 90/60) nebo tim tlakem na dolni dutou zílu
Na zadech mi staci do 5 min a dela se mi dost zle. predpokladam, ze tam u toho po ty 2 hod. nesmim jist ![]()
Jinak vcera jsme se doma bavili, at uz je brezen, at mam malou zdravou doma, mam za sebou to sestinedeli a uz mam zpatky svoji psychiku. ![]()
@Martinisko V cekarne jsem porad chodila sem tam, abych to trochu rozchodila, ale ono se nema chodit, tak jsem si zpatky sedla a pak se mi udelalo zle, tak jsem si hned lehla na zem
A jedna pani, co byla take na tom testu tukla na sestricku, ze tam lezim, tak me vzala sestra dovnitr a ja si lehla na lehatko. Byla moc ochotna
Ale nikdo me uz na ten test nedostane ![]()
Jak zminila @Peka77 nebo @L82 tak i ja myvam i nizsi jak 90/60
Holky nejhorsi je, ze matw opravdu omezeny ten pohyb, nemuzete jist a dokonce ani pit! Tedy alespon tam kde jsem byla ja, tak se nesmi. A to mi pri objednani rikala, ze si muzu vzit vodu..no a byla mi pekne k prdu teda ![]()
@Peka77 Sestra mi rekla, ze vysledky budou do 2-3 dnu ![]()
Drzim palce at to pristi tyden zvladnes lepe nez ja
![]()
@L82 A tobe take drzim palecly at jsi statecnejsi nez ja
Netusila jsem, ze s nachlazenim to oddaluji. Hlavne lezec a cajickuj at si brzy fit
![]()
@JulieFl drzim pesti, aby bylo vše v pořádku
Uvidíme ![]()
@L82 taky me trápí viróza, teplota uz ustoupila, ale v pohodě ještě nejsem. Uz mi trosku leze čaj krkem
Říkám si co pít jiného. Voda, čaj, voda, stává a dokola
Opatruj se ![]()
Jj, holky diky, teplotu jsem nastesti nemela.
@JulieFl to je prave to, ze clovek nemuze nic.ja jak se nenajim, tak je zle, takze si to tam pristi tyden asi taky uziju
ale je zajimave, ze u 1.tehu to vsechno probehlo v klidu, vydrzela jsem sedet, nejist a doma jsem taky musela lezet a to prisneji nez ted
holt uz jsem stara koza
a nesu to vsechno nejak hur
Hlavne, at ti ty vysledky dopadnou dobre a muzes neomezene bastit ![]()
@Peka77 jj,mam stejne zarikavadlo voda, caj, voda
hlavne, ze uz odesla teplota, to je dobre, tak taky preji brzke uzdraveni ![]()
Teda holky, jste se rozkecaly
Já jsem dnes 23+5 a do poradny jdu 15.10., takže počítám s tím, že taky vyfasuju žádanku na ten chutný test na těhu cukrovku
a taky trpím na nízký tlak a vůbec mi nedělají dobře rána bez snídaně
jinak takový dotaz, byla jsem minulou středu na ekg, protože mi začalo během dne dost silně tlouct srdce, jako bych ho cítila vprostřed hrudní kosti víc nahoře a tak dunivě tlouklo a hůř se mi dýchalo. Stalo se mi to 2 dny po sobě a několikrát. Dr (obvoďačka) mi řekla, že se s tím jako těhotná teď můžu setkávat častěji. Ekg bylo ok. Měla jste některá něco takového?