Narozeninová oslava doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
4.2.25 10:25

Dokud jsme meli maly prostor, tak jsme to delali v hernach apod. Vyslo to nakonec levneji, pohodlneji, zadny bordel, vse zajisteno, program na miste.

Jedna kamaradka to dela na tom hristi a je to taky moc fajn. Uz je to pro ni narocnejsi, odtahat jidlo, piti, vyzdobu, nejaky hracky/program.

Doma vidim jedinou vyhodu, ze se nemusis nekam trmacet. Jinak ale nemam zkusenost, ze by se vyrazne usetrilo. Vyzdoba, dort, obcerstveni, nejaky program…

Asi tu spousta lidi napise, ze v 5 letech je normalni mit oslavy solo bez rodici, ale moje deti by to nedaly a taky vsichni ostatni meli v tomto veku jeste oslavy s rodici. Bez rodicu bych to asi delala tak od druhe tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15400
4.2.25 10:35

@Mediula Oslava doma je úplně v pohodě. Dceri tedy už je 10,byla na x oslavách a je to tak půl na půl, doma nebo někde mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.25 10:46

Taky to tak děláme, vždy rodičům nabízím ať si dají kafe, ale málokdo zůstane.
Když byla dcera předškolák holky si donesly kostýmy a svoje malovátka, panenky.. s tím si pohrály, pak měly disko, malovaní na obr papíry, pak šílely s balónky co jsem nechala navolno po zemi, dort, pak jsem jim dala ovoce a špejle aby si udělaly vlastní špízy..Do toho porůznu blbnou s tím co je cvrnkne přes nos.
Pohoda.
Mít dítě narozené v teplém období dělala bych oslavu někde v parku.

• Citovat
  • Upravit
696
4.2.25 10:51

První oslavu měl v 5 (u kamarádů byl také poprvé na jejich páté narozeniny) a tady to moc nikdo v herně nedělá, všichni mají baráky, zahrady a herny jsou ve vedlejším městě. Každopádně nikdy to nebylo s rodiči, já jim jen řekla ať přijdou pak pro ně dřív a ještě pogrilujeme (ale jen protože se s nimi bavím, cizí lidi doma nepotřebuju). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.2.25 11:44

My jsme taky tak od 5 let dělali oslavy dětí doma, nejdřív v bytě, pak po přestěhování na zahradě (to je samozřejmě lepší - větší prostor, ale v bytě to taky nebylo špatný) a děti samy byly na spoustě domácích oslav u kamarádů a vždycky se jim to líbilo.
Já mám vždycky připravený nějaký společný činnosti, zvlášť na začátku, aby se zábava rozjela a pak se uvidí. Když se děti pustí samy do nějakých her (což se obvykle stane), tak to nechám plynout podle nich a jen kontroluju, co dělají, aby si někdo neublížil, ale když se společná zábava začne zadrhávat, tak zase přijdu s nějakou organizovanou aktivitou, prostě aby se nezačali nudit.
Takže bych doporučila „nevystřílet“ si zásobu naplánovaných aktivit hned na začátku, ale nechat si nějaký tip i v zásobě, kdyby byl potřeba později.
Nikdy neomrzí balonky (hodně, hodně balonků), s kterými si můžou pinkat, u nás je ještě oblíbené házení takových těch party spirálek (serpentýnek). To je prima, protože to obvykle skončí tak, že si z toho děcka dělají „účesy“ - když jich máš hodně, tak si to vrství na hlavu a mají z toho srandu, jak kdo vypadá. Spojit to s malováním na obličej by mohla být super zábava.
A osvědčila se nám vždycky nějaká společná hra ve stylu „cesta za pokladem“ - dělání nějakých jednoduchých zábavných úkolů, které vyvrcholí nalezením pokladu (sladkosti, medaile, něco, co si děti odnesou domů na památku a ukazují pak rodičům, co na oslavě „vyhráli“).
A k účasti rodičů - na samotnou oslavu zvu bez rodičů, protože když tam máš dospělý, tak nevíš, komu se věnovat dřív - dělat hru nebo vařit maminkám kafe? Jedno dítě maminku má a furt za ní s něčím chodí, druhý nemá a jen na ně kouká… To mi prostě připadá, že by bylo divný a rušivý. Navíc děti se vždycky zabaví víc, když tam je těch maminek míň :) Když se ale jedná o děti, s jejichž maminkami se kamarádím, tak se obvykle domluvíme tak, že si přijdou pro děti o něco dřív, než plánují odjet, a až na závěr akce si třeba sedneme chvíli na to kafe a pokecáme. To už bývají děti utahaný a třeba jsme jim na závěr pustili nějakou kratší pohádku, což nám umožnilo se chvíli pobavit a děti zatím „odpadly“ (takže i maminkám se líbilo, že si je vedou domů už nerozdivočený ;) ).
No a ještě nezapomenout na praktický věci jako zjistit, jestli někdo nemá nějakou alergii, než začneš chystat občerstvení. A během akce se mi občas stávalo, že se sešly dva typy dětí - jedno, které pro samou zábavu zapomíná na jídlo a pití, takže se musí kontrolovat, aby se aspoň napilo a nedivočelo celý odpoledne na sucho, a další, který naopak by jedlo a pilo furt, dokud by se úplně nepřecpalo a nepozvracelo, takže bylo potřeba ho hlídat, aby nesplácalo pátý přes devátý :D Na takový detaily se radši ptám předem, aby pak nebyla nějaká mrzutost, že někomu bylo po oslavě blbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
4.2.25 11:44

S dětmi se toho dá dělat… soutěže v navlékání, v hledání, v hádání hádanek o body, ve znalostech pohádek, večerníčků, ve zpívání, jako poděkování za dárek tombola, každý si vylosuje maličkost na cestu domů. Omalovánky, blok na kreslení, vodovky, modelingu a podložku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
4.2.25 11:50

@zzpet @Pe.M.1
Oběma děkuji za podrobné tipy, určitě něco z toho vyberu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11781
4.2.25 16:20

Doma to je v pohodě, já slavím především doma a kamarády zvu taky bez rodičů. Určitě nějakou hudbu a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
4.2.25 16:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.25 19:19

@Mediula není to za tisíce, jednou jsme měli půjčené velké mateřské centrum s tělocvičnou a taky zajištěné malování na obličej a podruhé byli ve velké herně v Polsku, kde se holky krásně vyběhaly, ve všední den odpo tam byly samy a my mamky jsme si mohly popovídat…x tisíc to nebylo, v dárkách se nám to vrátilo…k nám když přijde návštěva, tak vždy běhají po celém domě, máme obývák 50m a děti pokoje po 18metrech, nikdy tam nevydrží si hrát třeba stolní hry, jak píšeš…spíše je baví běhat, tancovat, převlékat se do šatů…už se těším na jaro, až budou děti běhat spíše venku na zahradě…

• Citovat
  • Upravit
2601
4.2.25 19:23
@Anonymní píše: Více

Promiň, ale je to naposled, co na tebe reaguju. Není nutné používat anonym, vím, kdo jsi.
Oslavu v herně nechci, nejsem toho fanoušek, moje dítě deskovky miluje, tvoje děti ne. To bude asi tím, že je každé dítě jiné. Já jsem fanda toho, že by rodiče dětem neměli dělat animátory, ona je nuda pro děti někdy taky potřeba a je to zdravé. Věřím tomu, že moje dcera se se svými kamarády zabaví, je taky potřeba, aby si rozvíjely fantazii.
Malování na obličej udělám sama, jsem šikovná a kreativní, tohle mám vyzkoušené.
Jinak, já bydlím v Praze, tady jsou ty ceny fakt jiný ;)
Ptala jsem se na to, jak uspořádat oslavu doma, ne jestli někdo dělá oslavy v hernách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný