Narozeninová oslava doma

2600
4.2.25 09:33

Narozeninová oslava doma

Ahoj. Dcera bude mít v březnu 5 let. Kamarádka má oslavu v herně, na mě je to ale dost peněz a moc se na to necítím. Napadlo mě, že bysme pozvaly par kamaradek a kamarádů ze školky k nám. Bylo by to v bytě, proto by to bylo lepší bez rodičů. Je to v tomhle věku v pohodě?
Občerstvení samozřejmě zajistím, nějakou zábavu vymyslim taky, ale spoléhám se na to, že se děti zabaví hlavně spolu.
Ještě mě napadla oslava v parku, který je ale dost velký a obávám se, že se děti všude rozprchnou.
Díky za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3716
4.2.25 09:34

@Mediula my mame oslavu narozenin běžne doma, někteří kamaradi v herně, i přesto, že jsou v baraku. Je to na každém. My máme také barak a zveme i rodiče dětí, ale protože jsme kamaradi a zvou nas na oslavu pak taky, takže si to „vracime“. Ty klidně dej detem ze školky pozvanku. Rodiče budou jen radi, že děti budou zabavene na cele odpo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
4.2.25 09:39

Ano, je to v pořádku. Od synovych 5 let se oslavy běžné dělaly, ze začátku doma, rodiče nikdo nikdy nezval. Trochu problém ale byli sourozenci pozvanych, někteří se dost vehementně domáhali vstupu..

• Citovat
  • Upravit
Ounou
4.2.25 09:43

Syn měl oslavu sice v herně, ale i tam někteří pozvaní neměli rodiče (ne všichni, nechali jsme na každém, ať se rozhodne).

Za mě je to úplně ok, děcka se zabaví.

• Citovat
  • Upravit
2600
4.2.25 09:43

@Svetluska55
Vidíš to, sourozenci. Vím o jednom chlapečkovi, co má bráchu, dvojce, ale ten chodí do jiné třídy. Asi bych raději pozvala jen kamarády ze třídy.

Děkuji za odpovědi, i tobě @suzka1 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
4.2.25 09:53

My děláme dceři oslavy doma, na 4. narozeniny už to bylo tak půl na půl s rodiči a bez. Nechávala jsem rodičům na výběr.
Myslím že na 5. narozeniny už to bude vesměs bez rodičů, příp. někoho poprosím aby se zúčastnil jako extra dozor.
Měli jsme do 10 dětí.
Taky jsme byli na oslavě, kdy byla nejdřív bojovka a v parku (unavit děcka) a pak jsme byli z oslavenkyně v bytě na dort a hraní. To bylo taky moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
4.2.25 09:54

Ano, měli jsme oslavu doma. Někdo rodiče měl, někdo ne. Ale dětí bylo pár a se všemi se běžně vídáme. Sourozenci byli pozváni ti, co k nám běžně chodí a vzhledem k věku i s rodiči. Zpravidla jsem připravila na chvíli malou bojovku dle počasí na doma či ven, upekla dort a připravila nějaké zobání. Děti byly spokojené a letos to chce dcera zopakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9033
4.2.25 09:56

Je to ok. My jsme běžně dělali dětem doma oslavu. U nás sice je prostor k pronájmu na oslavy vedle dětského hřiště. Je tady i herna k pronájmu. Abych pravdu řekla, tak nás to nikdy nenapadlo. Děckám ani nikdy nevadilo. Pokračují v tom stále i velcí. Už se teda parta zavře do pokoje. Tam mají nějaké pohoštění a my maximálně slyšíme výbuchy smíchu. Pak se seberou a jdou někde. Už si to slaví s kamarády fakt vyloženě sami.
Však doma máte zázemí. Určitě tam máš hračky, hry. Nachystáš jim něco dobrého. Oni si stejně budou chtít hrát. Jestli si budou hrát doma nebo v herně. To je jedno. Můžeš volnou hru proložit, že jim připravíš pár společných her. Bude fajn. Uvidíš. Klidně bych dceru zapojila, ať vyrobíte spolu pozvánky. Nevidím problém v ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
4.2.25 10:00

Díky všem za odpovědi ☺️
Máme doma spoustu deskovek, hračky samozřejmě taky, můžu jim udělat bunkr a ještě mě napadlo, že bych udělala malování na obličej - jsem celkem zručná. To bych ale rodičům radši předem řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9033
4.2.25 10:07

Malování na obličej bude top. Děcka vždycky baví, neomrzí. Ale bacha. Rádo se někde obtiskne. Jak budou rozjančení, ať to nemáš všude. Barvy jdou oprat. Jsem taky kdysi nechala děcka po dni Dětí. Bylo prosím, prosím, ať si můžou nechat obrázek a druhý den ho ukázat ve školce. Vše bylo polštáři. Pamatuji si, jak jsem je ráno hnala do vany, než se šlo do školky. A sliz bych vynechala nebo jen u stolu. Ale těžko blechy zůstanou u stolu. Maximálně se trochu pohostit a zas budou poskakovat.
Ale připrav si třeba výběr písniček dětských. Diskotéku a disco kouli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
4.2.25 10:07

@Kelsey1
Jj, s tím počítám, že to může být všude :D
Dětská diskotéka je taky dobrý nápad, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9033
4.2.25 10:10

Ještě jedna inspirace. Velké plátno/papír. A nech je, ať společně kreslí. Ne každý na svůj papír. Ale na tu jednu větší plochu na zemi. Tohle taky mívá úspěch.
Jinak na netu najdeš spoustu her pro takhle staré děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.25 10:13

My teda pořádali oslavy vždy v herně, pokaždé jinde, na 4.i 5.narozeniny…domů do baráku a na zahradu děti zveme, ale jen vybrané…děláme i bojovky na zahradě, prespávačku, ale vždy aspoň s maminkami. Abych dítě někam pustila samotné, museli by to být dobří přátelé, scházeli bychom se pravidelně…pak jsem už pustila i na přespání ke kamarádce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2600
4.2.25 10:21

@Kelsey1
Tak tohle je super, nápad, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
4.2.25 10:22
@Anonymní píše: Více

Ja to právě v herně nechci. Pro tak malý, nevyzrálý mozek je to podle mě moc podnětů, do heren jezdíme často, vlastně jsme víc venku, než doma, tak si aspoň užije hračky, co má doma a pár kamarádů.
Dva už jsou jistí a mám slíbenou kamarádku, že mi tam pomůže :mavam:
Jsem na malou sama a nějak nechci utratit několik tisíc za oslavu, když místo toho můžeme jet na dovču.

Příspěvek upraven 04.02.25 v 19:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný