Narozeninový dort 1. rok
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
My ho máme taky rádi! Nic proti němu nemám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, muj syn ma za mesic 1.narozeniny a chci mu udelat nejaky ovocny dort, asi nepeceny s piskotama, ikdyz ty jeste nikdy nemel, ale pro jednou to preziju
. Jde mi spis o napln jestli je vhodnejsi zakysanka s jogurtem nebo muzu dat nizkotucny tvaroh nebo puding se zakysankou? A hlavne cim to osladit? Alespon trosku…my pouzivame trtinovy cukr, ale tim si nejsem jista
a taky nevim jake ovoce…myslite ze muzu dat nakladane mandarinky? Citrusy taky jeste nemel.
- Citovat
- Upravit
Tak nízkotučné výrobky jsou pro děti nevhodné, klidně bych dala tučný tvaroh se zakysankou, puding s čímkoliv, sladit můžeš medem, jestli se cukru vyhýbáš, ale pak nechápu ty nakládané mandarinky (je v nich cukr a často i umělá sladidla), to bych radši rozvařila jablka s pudingem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já udělala tuto náplň-dvě zakysane smetany+tvaroh smíchat a osladít datlovym sirupem.ten sirup tomu dodá skvělou chuť. @Bebuu
- Citovat
- Upravit
Jo a tvaroh tučný a mandarinky fakt ne. Dej čerstvé ovoce.
- Citovat
- Upravit
@Bebuu Dělala jsem nepečený z rozvařených jablek s pudinkem + tvaroh se zakysankou. Myslím, že už jsem to nijak nedoslazovala, o sladkost se dostatečně postaraly piškoty. Po dortu se jen zaprášilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dort z rozvarenych jablek delam celkem casto, tak ten nechci, a cukru se vylozene nevyhybam, na mandarinky sem se jen ptala. Jinak doslazovat medem urcite nebudu, tak asi pouziju nejaky ovocny cukr, slo mi spis o tu napln jak to zkombinovat. Nicmene dekuju za odpovedi.
- Citovat
- Upravit
Ja muzu doporucit jen piskoty s odkapanym jogurtem. Nicim jsem nedoslazovala, piskoty to osladily dostatecne. Na ozdobu banan, maliny, jahody, boruvky - vse cerstve. Das to nahoru pro oko a co chces, to z toho diteti oddelas. Dort byl uzasny a delam ho i normalne. Vsem chutna.
Jen doporucuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kar-maa a jak je mysleny odkapany jogurt? A ktery presne? Ja malemu obcas davam holandia
- Citovat
- Upravit
@Bebuu píše:
@kar-maa a jak je mysleny odkapany jogurt? A ktery presne? Ja malemu obcas davam holandia
HOlandia jogurt, odkapat pres platno nebo pres plinu, vypranou a jeste jednou navic vyzdimanou, at neni citit po prasku pracim. Na jeden dort nech odkapat tak tri velke jogurty. Bude to tak akorad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebuu Nech ten jogurt odkapat pres noc, a pokud ti nahodou nebude stacit, jako ze by mel, tak klidne muzes pridat i neodkapany, bude to vic stavnate, ale nedavej jen neodkapany jogurt, jinak ti syrovatka bude z dortu vytekat. Nicemu to teda neuskodi, jen estetice, dort se mi zda s neodkapanym jogurtem stavnatejsi, ale je fakt, ze pak tece ;o)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kar-maa dekuji a kdyz to bude jen z jogurtu tak to ztuhne? Aby to melo nejaky tvar ![]()
- Citovat
- Upravit
@Bebuu jo jo, odkapany jogurt je stejne tuhy jako krem z pudingu a tvarohu. ;0)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit