Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Líbí se mi ty dorty z cukrárny Hájek, ale to je spíš pro dospělé ![]()
Ahoj,já jsem to udělala tak,že jsem našla tuto stránku:
http://dorty.artmama.cz/praha
zde jsem ti našla maminky,co pečou dorty v Praze,a nech si to od některé udělat.
Já jsem si na tomto serveru našla maminku kousek od sebe,a udělala mi vynikající dort k 2 narozeninám,z čerstvých surovin a pravého marcipánu.
Já jsem to vyřešila tak, že ač jsem nikdy dort nepekla a v rodině jsem se to ani neměla od koho naučit, tak jsem si všechno ,,nastudovala,,zkoukla jsem pořady Dortománie a Pečeme s láskou a upekla jsem synovi k narozeninám svůj první dort a protože se povedl, tak od té doby si peču sama
ale chápu, že ne každému se do toho chce ![]()
Brokoli píše:
Já jsem to vyřešila tak, že ač jsem nikdy dort nepekla a v rodině jsem se to ani neměla od koho naučit, tak jsem si všechno ,,nastudovala,,zkoukla jsem pořady Dortománie a Pečeme s láskou a upekla jsem synovi k narozeninám svůj první dort a protože se povedl, tak od té doby si peču samaale chápu, že ne každému se do toho chce
Brokoli, přesně tak, taky nejsem cukrářka a nikdy jsem dorty nepekla, nejprv to byly takový začátečnický, ale chutnaly, pak začaly i hezky vypadat a tak si ode mě lidi začali objednávat, takže jsem se k tomu dostala jak slepý k houslím.
Já pekla svůj první dort vloni, byl to myší dort (co je vedle vlevo na fotce) a hodně mi pomohly diskuze na dortomanii. Od té doby peču mnohem častěji. Nemám ráda máslový krémy, takže dělám lehoučký ze šlehačky a tvarohu, dort není moc sladký a je lehký, že dám i klidně i dva kousky
. Pracná byla ta potahovka (mléčná) a čokohmota, ale už jsem narazila na jednodušší (a chutnější), z Mashmallow bombonů. Kupovaný dort jsem neměla snad nikdy. když jsem byla malá, dorty pekla babička, ale já radši bábovku (dokud jsem nepoznala tu tvarohovou šlehačku). Ale taky chápu, že ne každý má do toho chuť a hlavně na to čas.