Chci se s vámi poradit ohledně narozenin neteře a synovce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
194
7.3.26 13:53

My si brávali synovce ( dnes už mu bude 20) od mala. Když se narodil, tak jsne ještě děti neměli. Chodila jsem ho švagrové povozit, pohlídat, oslavy atd. Když se narodily postupně naše děti, tak tento kontakt z její strany směrem k našim dětem byl minimální. My si dal synovce brávali na víkendy, prázdniny, výlety. Dodnes k nám jede rád, máme hezké vztahy. Je jak moje další dítě. Švagrová má moje kluky ráda, ale prostě takový ten kontakt teta synovci ( mame samé kluky) ji taky moc nebere. Druha jeho sestra to samé, ale tam už je ona i babička, tak má svoje vnoučata. Vztahy máme takové korektní. Nehadame se, když se vidíme, tak si popovídáme. Jestli stojíš o děti o sestry a vztah s nimi, tak si ho buduj sama, pokud ti je sestra dá a na ostatní kašly.

• načítám...
Anonymní
7.3.26 13:54

@nikitice
Já si myslela že třeba ségra udělá malou oslavu pro rodinu, tak o tom i mluvila, abychom se viděli, ale na sociálních sítích jsem viděla fotky z dětské velké oslavy v herníčce, tak to prostě zamrzelo

• Upravit
Anonymní
7.3.26 13:55

@Kočkorožka
Rozumím

• Upravit
6171
7.3.26 13:58
@Anonymní píše: Více

A děti její se těší na vaše?
My máme se ségrou úplně jinak věkově, ale máme skupinu maminek z diskuze a od narození jsme dělaly společné srazy. Pak jsme se chtěly vídat my a děti se pomalu nutily, protože měly už své kamarády ze školy. Já taky měla vždy svoje a povinné návštěvy u příbuzných byly možná fajn, ale takové to „hraj si se sestřenicí“, která byla úplně jiná mě nebavilo. Kdežto její maminka si to možná přála.

• načítám...
Anonymní
7.3.26 14:02

@nikitice
My máme jednu už puberťačku:)
Ségry děti se těší:)

Holky, díky za názory, prostě tam zajedeme na kafe, dáme dětem dárky, máme pro ně u ještě z Vánoc, pak k narozkám co měly..a aspoň se děti chvíli uvidí.

• Upravit
13742
7.3.26 14:04

Pokud někdo o budování vztahů nestojí, tak ho nemůžeš nutit. Myslím, že na návštěvě musíš cítit, jestli se sestra s vámi cítí dobře a ráda vás vidí nebo ne. A podle toho bych se zařídila.

• načítám...
6626
7.3.26 14:06

Já jsem ti poradila. Respektuj ji. A podle tvojí reakce už je mi víceméně jasný, proč o ty kontakty sestra zas tak nestojí. Ty máš svou pravdu, svou představu a pokud ji druzí nerespektují, je zle.

• načítám...
6171
7.3.26 14:06

Já rozumím tobě i jí. Také jsme dávali fotky z oslav v herničkách na net. V tu dobu FB nebyl, ale myslím rodina.cz a všichni měli odkaz. Takže i ségra viděla oslavu. Možná jsme taky říkaly, že pak se sejdem spolu a nesešly. Určitě jsem jela k našim pak, kde byl taky dort. Jenže u nás se ségrou je to asi stejné. My se nesejdem ani kolem Vánoc a nebereme to nijak špatně. To bydlíme obě v Praze. U nás je to nějak časově. A není to výmluva. Máme obě dvanáctky a trefit se jedna druhé do volna je těžké. Ona třeba mohla o svátky a to jezdíme ke tchánovcům. Pak zas jsme jeli k našim jindy, než ona.. Jde o to, že my to máme celý život stejně. Horší je, když to jedna vnímá jinak. My jsme se sešly s dárky mnulý měsíc a bylo to fajn :mrgreen: ani jedna to nehrotíme. Pak si třeba uvědomíme, že jsme se viděly na jaře naposled a bude to rok. Taky tam kdysi bylo, že naše děti jsou bratranci a mohli by se vidět. Můj syn o to i stál, její ne. Proč to hrotit.

• načítám...
Anonymní
7.3.26 14:07

My tohle v rodině máme taky. Švagrovic rodina má mladší dítě než my. Vídáme se tak 1-2× za rok. Víc není zájem. Stejně jako ze strany tchánů. Tak není. Žíly si kvůli tomu trhat nebudu. Být babičkou a strejdou není povinnost.

• Upravit
2328
7.3.26 14:12

Tohle asi nikdy nepochopím. Já bych si s ní sedla a prostě, na rovinu bych se zeptala jak to je. Nebrala bych žádné neurčité vyhýbavé odpovědi. Prostě chci pravdu a hotovo. Mám to v povaze, raději snesu nepříjemnou pravdu, ale vyčištěné ovzduší. Sestra má právo oslavovat narozeniny svých dětí jak chce a s kým chce, ale neměla by se chovat pokrytecky k vlastní rodině a říci pravdu. A ty se s tím prostě smiř. Mám doma jedináčka, ale dcerka má své kamarádky a ty zveme k nám na její narozky.

• načítám...
32079
7.3.26 14:13

A k čemu je dětem, aby se 3 x ročně viděly a s někým si pohrály. Tvoje sestra o kontakt nemá zájem, dokonce se neobtěžuje ani o vánocích, tak já bych jí nekontaktovala taky. Co vaši rodiče, taky o ně nestojí?

• načítám...
101532
7.3.26 14:22

No a proc je takovy problem tam jet, když pises, ze je to pulhodina cesty :think:

• načítám...
Anonymní
7.3.26 14:28

@Janli
Tady, mezi ženami bychom se k sobě měly chovat milé, a ne si vzájemně podrážet nohy.
Každopadne, ty už radši nikomu neraď.
 Z.

• Upravit
Anonymní
7.3.26 14:34

Moc děkuji za tipy a zkušenosti.
Prosím @admin o uzamčení diskuze.
 Z.

• Upravit
6626
7.3.26 14:48

Když ti řeknu, ať respektuješ sestru, tak ti podrážím nohy? Jak myslíš chovat se mile? Všechno ti odkývat? To, že ti vadí nesouhlasný názor, je tvůj problém. Nikdo nemá povinnost se s druhým stýkat, nikdo nemá povinnost se potkávat ani se svou rodinou. To, že ty něco chceš neznamená, že sestra bude skákat podle tebe. S tím se smiř.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný