Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ja jsem v tomhle teda trochu neorientovaná, ještě jsem nerodila, ale není to třeba hlenová zátka? Že by začala odcházet?
Jinak jestli máš problémy s výtokem tak upaluj k doktorovi! ať se to začne včas léčit. Asi nějaký zánět a ta růžová může být i z toho.
Podle mě je to růžový hlenová zátka - někdy odchází pomalu a po trochách, ale asi bych si raději zavolala na gyndu nebo do porodnice a zeptala se
A ty hrudky budou kvasinky, s tím bys měla co nejdřív, abys to vyléčila, než budeš rodit ![]()
mě ještě napadlo jestli to není po tom vyšetření. Mě kolikrát gynekolog upozorňoval že můžu trochu špinit ![]()
jinak by to mohla být ta zátka a nebo u mě takto vypadala odtékající plodovka,a le ta když začne téct tak už nepřestane, takže to asi nebude. ![]()
No jo, po kontrolách ke konci jsem to taky vlastně mívala. Pro klid bych si zavolala nebo šla dřív na gyndu ![]()
Holky děkuji za pomoc.Já si asi raději zítra zavolám k doktorovi a zeptám se jestli nemám raději přijet.Mám s toho docela strach ale zase si myslím,že miminku už v tomhle týdnu snad nic nehrozí jen ten předčasný porod
Jinak pohyby cítím.Kdyby to byla plodová voda,tak by to možná bylo nějak vidět na tom ultrazvuku když se mi to stalo před těmi 14 dny ale nic vše v pořádku a asi by fakt odcházela pořád.Tím výtokem trpím od začátku a tedˇ jsou to asi ty kvasinky,doktor mi tenkrát říkal,že kvasinky mají hodně těhotný ale když to neobtěžuje tak je to o.k. nějaké malé svědění bych vydržela ale trvá to už 4 dny a nic nepřestává-ach jo.Pomůže jen se jít opláchnout ale pak to začně zase ![]()
Mně se tohle stalo před 3mi dny, volala jsem hnedka ráno své porodní asistentce (žiju v zahraničí, tady se nechodí k doktorovi, ale k asistentce) a ta říkala, že se nemám obávat, že je docela normální a že to má hodně žen a pokud mě nic nebolí a netrvá to více dní, tak se nemám strachovat.. od té doby nic, tak jsem se uklidnila a věřím, že je to tak
..
Mě v těhu na gyndě doporučili zaváděcí lactobacily, ale to jen tak na lehký svědění, pokud bys ty kvasinky už měla moc, tak nevím jestli to pomůže ![]()
Ahoj…já to měla taky asi od 35. tt po vaginálním vyšetření.....
Ahojte,je možné,že to i po tom vyšetření bylo ale nějak moc mě vaginálně nikdy nevyšetřuje jen vždy zkouší jestli jsem zavřená nic víc.Myslím,že kdyby to bylo třeba to odlučování placenty
,tak bych asi měla bolesti a krvácela.Trošku jsem se uklidnila a pokud to svědění ve výtoku bude dál i zítra pak bych tam zavolala,pokud ustane nebudu plašit a počkám týden na kontrolu.Před týdnem jsem byla zavřená,tak si myslím,že kvasinky se k mimiškovi nedostanou
a navíc k nám má přijet v úterý porodní asistentka-povykládat o porodu atd.....tak se jí o tom můžu zmínit,třeba bude vědět a poradí mi. ![]()
Tak holky svědění se hodně od včerejška zlepšilo už to skoro vůbec nevnímám a skoro to přestalo.jen mě začalo dnesk a bolet v levém podbříšku od rána a bolí to v kuse pořád.Myslíte,že by to mohly být poslíčci?nevím zda u prvního mimi bývají a tak brzy ke konci 35.tt?
Napřed jsem se bála,jestli to není k tomu výtoku a nemám třeba nějaký hrozný zánět ale to by se mi musel ten výtok a svědění podle mě hodně zhoršit ale spíš to přestává tak k tomu to asi nebude. ![]()
No poslíčci to klidně můžou být,ale nebudou Ti te´d asi v 37. týdnu dělat ještě test na streptokoka?To by taky mohl být ten výtok.....Já streptokoka měla tak mi museli při porodu píchnout antibiotika,aby to nepřešlo na mimíska
Taky jsem slyšela,že se má dělat test na stereptokoka a snad mi ho udělají
No a ten výtok dneska zase začal svědit a to jsem byla ráda že je to možná zamnou.Tak zítra volám k doktorovi a zajedu tam.Poradnu mám až za týden ale to je dlouho a nechci nic zanedbat.Radši
![]()
Tak holky dneska jsem měla opět růžovou ve výtoku
tak zítra jedeme k doktorovi.Byla tady u nás dneska porodní asistentka a říkala,že prý to může pomaličku odcházet hlenová zátka a nebo podrážděný děložní čípek,s toho výtoku,tak nevím
Do porodu mám ještě 4-5 týdnů,tak snad to ta zátka nebude
![]()
Ahojte,holky měla jste některá narůžovělou barvu ve výtoku?Jsem ve 35.tt a stalo se mi to tak před 14 dny ale protože trpím výtoky celé těhotenství i před tak jsem si myslela,že je to jen nějaká růžová barva na intimce,že to určitě není k výtoku.No a doktorovi jsem to zapoměla říct ale na ultrazvuku bylo vše v pořádku,tak jsem k tomu už nepřikládala pozornost.No a tedˇ když jsem byla na kontrole tak taky vše v pořádku a na druhý den po kontrole jsem tu růžovou objevila znovu a na druhý den taky ale jen strašně světlounkou barvu,kdybych se nepodívalal zblízka,tak by to ani nebylo vidět a tedˇ zase nic,tak nevím co by to mohlo být.Docela mě vyděsilo jedno téma
,kde to prý může být i odlučování placenty ale to si myslím,že bych asi začala krvácet a bylo to každý den?
Nebo snad s čípku?No a výtok začal trošku svědit a jsou v něm hrudky a je někdy takový do hráškově zelena,to si myslím,že budou kvasinky.
Ale myslím si,že snad ta růžová barva nemá s tím výtokem nic společeného.
Na kontrolu mám jít až 3.11. příští středu.