Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No a jaké jsou vaše náklady kromě bydlení a půjček teď?
Příspěvek upraven 11.04.16 v 11:08
Mě to po odečtení nákladů na jídlo přijde dobrý. Kolik lidí nemá ani těch 12 500,,navíc". Kolik jste platili doteď? Pokud nic, je to rozdíl 5k, ale pokud jste třeba 2 tisíce platili, neviděla bych to jako dramatický skok. My za bydlení platíme 16 tisíc, tak se na to asi dívám trocvhu jinak, za mě je to dobrý ![]()
My máme dokonce méně a určitě ještě na tom nejsme špatně, když občas vidím s čím musí lidi vyžít ve výměně manželek. ![]()
Dvanáct tisíc ti zbyde po odečtení všech běžných nákladů, nájmu a služeb za byt? Tak to já bych jásala.
Vychazi to pekne, my meli dlouhou dobu ve dvou nizsi prijmy a vyssi naklady na bydleni a jeste jsme u toho setrili, takze jo, proc ne. Jen by mi teda vadilo davat tolik penez za energie. Navic, bydlela jsem ve dvou podkrovnich bytech a pocitej pripadne s nevyhodami spojenymi se stresnimi okny-pokud tam jsou. Podkrovni byty maji ale jiste kouzlo:)
@lapagerie 12 tis, je uz vylozene po odecteni, nafty, bydleni, pausalu, deti škola, skolka, nevim co všechno..proste 12 tis je jidlo a zabava, vylety. No doted jsme platili polovinu, ovšem ve spolecne domacnosti. Takze ted mam trochu obavu, ale neskutecne se tesim ![]()
Pokud z toho nebudete platit ještě benzín, tak si myslím, že v pohodě. Na ty vyšší náklady budete muset počítat a neutrácet bezhlavě, ale z toho by se mělo bez problému i tak 2000 ušetřit.
Ale bacha na podkroví, v létě tam bývá nesnesitelně vedro.
@LucianS píše:
Vychazi to pekne, my meli dlouhou dobu ve dvou nizsi prijmy a vyssi naklady na bydleni a jeste jsme u toho setrili, takze jo, proc ne. Jen by mi teda vadilo davat tolik penez za energie. Navic, bydlela jsem ve dvou podkrovnich bytech a pocitej pripadne s nevyhodami spojenymi se stresnimi okny-pokud tam jsou. Podkrovni byty maji ale jiste kouzlo:)
Ty naklady jsou vysoke
Je tam zaloha 2000 plyn, plus tedy voda elektrina
jake myslils nevyhody ve stresnich oknech? Byt je velky,120m
takze zase ty naklady, tak vysoke nejsou. ![]()
@lapagerie píše:
Zakladatelko, máte 12 tisíc kapesnéhoNad čím váháš
Kapesne neee, pro ctyri lidi jidlo a zabava
![]()
@Anonymní píše:
Ty naklady jsou vysokeJe tam zaloha 2000 plyn, plus tedy voda elektrina
jake myslils nevyhody ve stresnich oknech? Byt je velky,120m
takze zase ty naklady, tak vysoke nejsou.
střešníokna nemám, z doslechu-zatíká jimi, při dešti kravál, při sněhu tma. já osobně za ty prachy beru raději dum se zahradou
No my máme na 4 člennou rodinu po odečtení nutných výdajů 8000 Kč (i když je pravda, že jsem tam odečetl i peníze na různé dárečky a dárky, neb za rok je furt co slavit a rodina velká) a skoro se to dá. Jen žena si neumí odpustit ještě spoustu různého drobného utrácení navíc.
Tak najem 4500 a sluzby 5000tis jsou pekne bez ohledu na prijmy. Za kolik jste bydleli do ted?
@Cuddy píše:
Tak najem 4500 a sluzby 5000tis jsou pekne bez ohledu na prijmy. Za kolik jste bydleli do ted?
tak nějak my máme SIPO za 9500 Kč a hypotéku za dalších 6500 Kč a to máme byt o přibližně 80 metrech
Holky, poradte. Nase prijmy jsou já: 12500, partner 19000. Z toho splacime 2000 leasing, plus 2000 půjčka. Nyní se nam naskytla prilezitost na krasny podkrovni byt, kde cini najem 4500tis plus voda, plyn, elektrina 5000kc.
Mame dve deti, po odecteni nakladu nam na jidlo a zabavu zbude 12000, mam z toho strach, ze bude zle, ale rikam si, ze to snad není az tak spatne. Co myslite?