Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Má někdo zkušenosti s nastřelením naušniček v batolecím věku? Řekly si o to holčičky samy, nebály se? Prosím o jakékoliv zkušenosti. Díky moc. ![]()
@Koblizka já si propíchla uši sama ve 13cti, ale to už jsem fakt nebyla batole. Pokud je zatím nemá, tak bych to nechala fakt na ní, jestli je jednou bude chtít, tak přijde. takhle malé dítko si asi jen tak neřekne.. ![]()
Holčičku nemám, ale kdybych ji mela, tak bych ji je chtěla nechat nastrelit az kdyz si o to řekne a bude dostatecne chápat situaci. Já sama mám náušnice pichnute od malička, ale mám je pichnute hodně vysoko. Asi jsem se cukala a pak už tu druhou prý takhle píchnout museli. Nosim kvůli tomu v uchu jenom takové menší kroužky. S těmi jedinými to nevypadá tak blbě.
@Koblizka ja jsem teda nasi male nechala nausnicky nastrelit ve 3 mesicich - moc jo to slusi a verim ze brblat nebude, ktersa holky nechce byt krasna, ze?!!!
@Koblizka ja jsem teda nasi male nechala nausnicky nastrelit ve 3 mesicich - moc jo to slusi a verim ze brblat nebude, ktersa holky nechce byt krasna, ze?!!!
Naší malé jsem nechala nastřelit náušničky hned na první kontrole miminka u pediatra, když mi to nabídl a můžu jen doporučit. Má velký výběr náušniček a byly to takové ty z plastu - a ty ji seděli nevíc. Pak ji babička koupila náušnice zlaté a ty černají ![]()
Dcerce jsem je nechala nastřelit v 6ti měsících a nemyslím si, že by mi to jednou vyčítala
Spíš znám případy, co jim pak v pubertě byly 2 dírky v uších málo
Já si o ně řekla v 5ti letech (což vím od maminky, já si to nepamatuju). Pamatuju si ale jak jsme ve zlatnictví vybírali naušničky a pak si pamatuju ten hrozný strach z píchnutí a jak mi to pak strašně a dlouho hnisalo
Vůbec by mi nevadilo, kdyby mi je píchli už jako malé. Neudělali to proto, že jsem se narodila před 30ti lety ve 34.tt a na tehdejší dobu to byl hukot a dlouho mně piplali. Sestře je píchli standartně jak se tenkrát píchalo - v 6ti týdnech (a taky si nikdy nestěžovala) ![]()
Nechala jsem malej píchnout ouška ve třech měsících. U malých dětí se to prý lépe hojí. Sama jsem si nechala ve 13ti nastřelit třetí dirku a hojilo se mi to hrozně blbě. Malá byla v poho, za tři dny byly dírky naprosto OK. Plakala jen, když jí držely, pak už ne. Už vidím, jak by si všimla v pěti letech, že nemá náušničky jako ostatní holčičky, ale píchnutí, nebo nastřelení by se hrozně bála a dělala u toho cirkus. Jsem ráda, že já je mám taky od 3 měsíců.
Natalce jsem nechala propichovat ouška v roce, mela je 5 týdnu a pak musela chudinka jit na rezani, udělala se ji obří hnisavá bulka z toho píchání, takže má jen 1 nausnicku a čekáme, jestli tu druhou vůbec bude moct mit