Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja nejedla od patku a operace byla v pondeli v poledne.
Jednak jsem nemohla jest (zlucnikova dieta), jen caj mi davali, ale zajimave bylo, ze v den operace v 5h. rano mi donesli nutridrink, ze ho mam vypit (pry cukr do tela). Nemam to rada, tak jsem odmitla, ze uz hlady vydrzim dal.
Jidlo mi dali az v utery odpoledne. Dva tydny zpet to bylo.
A ty jsi nedostala instrukce? Jako je pravda,ze na odbery na predoperacni bys mela byt nalacno .. ja chodila do nemocnice na zakroky uz s hotovym vysetrenim .. asi bych pro jistotu nalacno byla,kdyztak Ti reknou,ze to neni treba a ty najis ![]()
@alik132 a ty nemáš předoperační vyšetření hotové od praktického lékaře nebo někde z interny? Pokud ne, tak budeš mít nejspíš nějaké odběry a měla bys být nalačno. Pokud předoperační vyšetření máš a budeš mít jen třeba vyšetření anesteziologem, tak pak nalačno být nemusíš. Na plánované operace většinou pacienti nastupují s již provedeným předoperačním vyšetřením.
A ja mela 4 zachvaty zlucnikove v jednom tydnu. Ve ctvrtek jsem byla na pohotovosti pri zachvatu. Ten uklidnila injekce a kapky, cipky. Posledni mi vyvolala hned v patek vecere doma ovocny caj a banan
. Leky prestaly zabirat. Takze jsem v sobotu jela na pohotovost znovu a uz jsem domu nesla, sutr ve zlucniku se ucpal, takze do pondeli na kapackach, atb do zily, prisna dieta, zadne jidlo a zlucnik musel ven.
Ale hoji se to krasne, celkem rychle po lapar. Ve ctvrtek uz jsem sla do prace.
Příspěvek upraven 02.12.18 v 21:23
@alik132 musíš mít instrukce, to ti tady nikdo neřekne, co s tebou mají v plánu
![]()
@Moise no tak asi nemusim, jak vidíš ???? prostě mi řekli, že vsechny predoperacni udělají v nemocnici
Tak půjdu nalačno a hotovo, děkuji
![]()
@Moise ja se jen ptala, jestli na predoperacni musím být nalačno
to není, že bych chtela vědět co semnou budou dělat
to bych se tady ani neptala
@Lucka1111 nene, nemám, vše mi čeká zítra na příjmu
půjdu raději nalačno ![]()
Mi udelali vsechna vysetreni v nemocnici.
Zadna pripava, zadne informace. Na obvodacku nebyl cas, te jsem nesla az propousteci zpravu a neschopenku.
@alik132 jo jdi na lacno, at muzou vzit odbery a vic se domluvite.
Mela jsem bolesti, furt zvracela a neslo jest, hned to slo ven, takze si delali odbery.
Musela jsem na akutni, ze to odlozit neslo.
@alik132 píše:
@Moise ja se jen ptala, jestli na predoperacni musím být nalačnoto není, že bych chtela vědět co semnou budou dělat
to bych se tady ani neptala
se nečil, my tady opravdu nemůžeme vědět, jestli ti budou nebudou brát krev ![]()
Teď se klidně najez a zítra uvidíš, když tam jdeš dopoledne tak vynecháš snídani, vem si kdyztak něco sebou, před výkonem bys neměla jist od půlnoci predchoziho dne, ale nevím co ti plánuji dělat za vyšetření zítra ![]()
@alik132 mela bys dostat instrukce,ale zpravidla je to tak,ze prvni den Ti udelaji ta predoperacni vysetreni a pod kudlu jdes az druhy den a to oni si uz ohlidaji,abys nejedla,nepila a nekourila