Nástup do práce a hladová tchýně

Anonymní
6.12.15 19:45

Nástup do práce a hladová tchýně

Vzhledem k obsahu mé diskuze raději anonymně, kvůli známým. Ráda bych znala váš názor na naší situaci konkrétně na chování a počínání „mé drahé tchýně“ Bohužel mi skončila mateřská, takže následuje nástup do práce. Bohužel říkám proto, prtž jsme museli požádat tchýni o hlídání dětí, v případě když budeme s manželem oba v práci. Máme dva syny,4 roky, chodí do školky na celý den a mladšímu budpu na jaře 3 roky.No ale tchýně nemá žádný příjem a zadarmo nic neudělá, takže manžela nenapadlo nic lepšího než jí za to hlídání(jednalo by se o 12-15 dní v měsíci) nabídnout měsíční „plat“ 2500kč s tím, že já se budu dřít jak tele za 10tis. cistyho.Kdyz ji tohle nabidnul, tak její odpověď zněla..„Za to si neudělám ani pořádnej nákup v Kauflandu“..no já myslela že je po mě obo se jí zdá málo 2500kč za hlídání vlastních vnoučat..za to že se bude válet u tv a jídlo zadarmo..Co na to říkáte? Je normální takovéhle chování od babičky vůči dětem? :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
6.12.15 19:46

Promiň, ale požaduješ po ní hlídat půl měsíce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
6.12.15 19:48
@Anonymní píše:
Vzhledem k obsahu mé diskuze raději anonymně, kvůli známým. Ráda bych znala váš názor na naší situaci konkrétně na chování a počínání „mé drahé tchýně“ Bohužel mi skončila mateřská, takže následuje nástup do práce. Bohužel říkám proto, prtž jsme museli požádat tchýni o hlídání dětí, v případě když budeme s manželem oba v práci. Máme dva syny,4 roky, chodí do školky na celý den a mladšímu budpu na jaře 3 roky.No ale tchýně nemá žádný příjem a zadarmo nic neudělá, takže manžela nenapadlo nic lepšího než jí za to hlídání(jednalo by se o 12-15 dní v měsíci) nabídnout měsíční „plat“ 2500kč s tím, že já se budu dřít jak tele za 10tis. cistyho.Kdyz ji tohle nabidnul, tak její odpověď zněla..„Za to si neudělám ani pořádnej nákup v Kauflandu“..no já myslela že je po mě obo se jí zdá málo 2500kč za hlídání vlastních vnoučat..za to že se bude válet u tv a jídlo zadarmo..Co na to říkáte? Je normální takovéhle chování od babičky vůči dětem? :cert:

Tak si sežeňte jiné hlídání a budete mít klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
6.12.15 19:48

No tak to je hnus… ale neboj najdou se tu i takove co.ti napisou ze skolku bys taky. musela platit nrbo chuvu tak ptoc se nad tim pohorsujes…
Kdyby mi tohle matka rekla.nebo tchine tak.bych jim. asi uz decka. nikdy neukazala jsou to. rodice prarodice probohaaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
6.12.15 19:49

Tak si najdi na hlídání někoho cizího… pochybuju, že se do téhle ceny vejdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918

Tak tady bude veselo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574

Co na to říct. Naše babičky by nikdy nic takového nenapadlo. Na druhou stranu, pokud tchýně nemá peníze…
Asi tušíš, kolik bys zaplatila za cizí hlídání 12-15 dní v měsíci. :nevim:
Televizi můžeš nějak zneškodnit, když u Vás bude:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
6.12.15 19:50
@tera91 píše:
No tak to je hnus… ale neboj najdou se tu i takove co.ti napisou ze skolku bys taky. musela platit nrbo chuvu tak ptoc se nad tim pohorsujes…
Kdyby mi tohle matka rekla.nebo tchine tak.bych jim. asi uz decka. nikdy neukazala jsou to. rodice prarodice probohaaaaa

Ale povinností prarodičů není hlídat pravidelně půl měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743

A vam nevezmou mladšího do školky? Tvoje máma by nepohlidala?
Normální mi to nepřijde, ale když už ji to manžel nabídl, je ted blbe z toho couvat. Měli jste se domluvit předem než ji to řekl. Tchyně je na tom asi finančně dost spatne, jinak by na to nepřistoupila. Ale tu poznámku o nákupu si raky mohla odpustit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270

4 a 3 leté dítě se ale přeci nehlídá tak, že do sebe babička něco tlačí před televizí…
je to dost zodpovědné, ne?
A když by to bylo 8 hodin denně, 12 dní v měsíci, tak je to 2500: 96 a to je celých 26 Kč/hod…
to by ses spíš měla stydět ty, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
6.12.15 19:51

Ale její povinnost přeci není hlídat tvoje děti? Jestli to bude dělat, tak jen z vlastní iniciativy a ze své vůle.. tohle je její věc, promiň.. s tím že budeš muset do práce - s tím si prostě musela počítat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
6.12.15 19:51

Jakože by si babička nechala platit za hlídání vlastních vnoučat? To je vtip ne? Co to je za člověka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
6.12.15 19:52

Sežeň si na hlídání někoho jinýho… ale do 2500 se fakt nevejdeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
6.12.15 19:53

@j.a.n.i1
Ne neni tak ma rict ze se ji to. nehodi ze by takhle casto nezvladla hlidani ale chtit za to penize!!! Jsem.si mic dobre vedoma ze to neni jejich povinost ale brat di za to penize ni fuuuuuj…a ta co to bude omlouvat a obhajivat tak je stejna natura jako ty co.to.delaji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
6.12.15 19:53

Tak si místo tchyně najmi chůvu nebo soukromou školku, vyjde tě to podstatně dráž. Já bych se taky nenechala uvázat na půl měsíce za dva a půl klacku. Dobrovolně sem tam pohlídat ano, ale to, co chceš ty, je normální brigáda.

Příspěvek upraven 06.12.15 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová