Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přijde mi to mimo, stejně jako jejich argumenty, že oni vašim dětem taky dávají. Až bude dítě na světě, koupila bych něco dražšího, třeba i to, co si napsali, ale teď ani omylem. ![]()
To slyším prvně. No asi by mi spadla brada a pak bych se začala smát ![]()
Nekoupila bych, dala bych to chrastítko. Takto drahé dárky ať si nechají k narození, popř. k prvním narozeninám/Vánocům miminka ![]()
Ahoj, tak to jsem ještě neslyšela, aby mimino v břiše dostávalo dárky na Vánoce. Jsem teď ve 25tt a vážně žádné dárky pro prcka nečekám. ![]()
Já jsem rodila v únoru a dost mě štvalo, že jsem pod stromečkem našla od rodiny dárky i pro naši tehdy ještě nenarozenou dceru. Přišlo mi to tenkrát ujeté. Ale ještě si říct o dárky ve 3. měsíci mi přijde ještě ujetější ![]()
Nekoupila bych nic, už jen kvůli pověře.. jako sorry, ale kdyby tou dobou rodila, tak jo, ale takhle určitě ne. Vzala bych to jako blbý vtip
mmchdm, špendlík je super, náš malý ho tahá doteď ![]()
Já jsem taky ve třetím měsíci a chudák moje miminko taky nic nedostane
teda a ani by mě nenapadlo to řešit. A už vůbec ne něco takového chtít od druhých, obzvláš za tolik peněz.
Příspěvek upraven 06.12.15 v 19:38
Me by teda potesilo to chrastitko. Darky bych si rozhodne neurcovala a navic jeste pro nenarozene mi prijde tak drahy dar dost pres caru.
Ty brďo, tak to by mě ani nenapadlo..to je hustý
No jako osobně bych nekupovala, ale byla by škoda, kdyby kvůli tomu měly trpět tvoje děti. Nakonec bych možná podlehla, ale přijde mi to fakt ujetý..asi se jí splašily hormony
![]()
Nikdy bych dárek pro nenarozené dítě ani nechtěla. Nechci být pesimista nebo působit negativně, ale stát se může cokoliv.. I výbavičku pro syna jsem pořizovala na „poslední chvíli“.. Prostě strach i „mateřský pud“ by mi to nedovolil, chtít ve 3m těhotenství dárek pro nenarozené dítě. Zachovala bych se stejně jako ty
Jo tak to je zvláštní, kdyby byla těsně před porodem nebo třeba 7 měsíc a dál, tak pak bych koupila třeba i nějakou menší hračku, obleček, ale takhle brzy
asi bych nekupovala nic ![]()
Když pominu, že se dítě ještě nenarodilo, tak diktovat si tak drahý dárek - to by mě hanba fackovala. Nekupovala bych v žádném případě. Můžeš namítnout, že tvé děti od nich taky dárek nedostaly, když byly v břiše. Pokud nic kupovat nechceš, nekupuj, pokud ano, vybrala bych pozornost za menší částku. ![]()
Takhle to většinou dopadá, když si v rodině sdělují svá někdy poměrně nákladná přání. U nás to neřešíme, známe se natolik, že se všichni umějí strefit do vkusu toho druhého. Pokud už by se mě někdo ptal, v životě bych si neřekla o dárky v řádu mnoha set či tisíc korun.
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, raději smazat diskuzi. DěkujiMáme v rodině zvyk, že píšeme Ježíškovi, 25. se scházíme my, mamka s taťkou, brácha s manželkou a dáváme si dárečky. A dopředu si na Mikuláše říkáme, kdo by co chtěl. Švagrová je těhotná, poprvé, v třetím měsíci, no a psala si, co by chtěla od ježíška, dárek pro sebe a pak napsala, že mrňousek by chtěl: a napsala dva poměrmě drahé dárky, jeden 1500 a druhý 1000. Jako od mašich a druhý od nás. Jinak si dáváme tak kolem 500(ale hodnota dárků není až tak podstatná). Tak jsem jí řekla, jestli to jako myslí vážně, že máme kupovat dárky dítěti ve třetím měsíci v břiše a ona se do mě pustila, že je to snad taky dítě a zaslouží si vánoční dárek, že oni mým dětem ( mám dvě malé) taky kupují dárky na Vánoce. Tak jsem podotkla, že jak bude miminko na světě, že určitě od nás bude dostávat ježíška, a mamka se ke mně přidala, ale nadiktovat si tak drahé věci jako na začátku těhotenství pro miminko, to že nám přijde přes čáru. Mamka ta z toho byla zaražená a já jsme jí řekla, ať se nezlobí, ale že těhotenskému břichu nebudu kupovat dárek za 1000,–. Tak se dost zlobila, že oni tedy mým dětem taky nic nekoupí ( když jsme byla těhotná s oběma dětma, jedno je v lednu a druhé v březnu, takže víc těhotná na vánoce) samozřejmě se těm dětem nic nekupovalo, natož oni). No, byla vzteklá a odešli. Mamka teď řeší, jestli by se tomu maličkému neměly ty dárky koupit a rozhodla se, že pro klid v rodině jim za těch 1500 tu věc koupí jako pro miminko, mimo dárky pro ně dva samozřejmě, a že já bych měla taky. A já tedy nechci ani omylem. Navíc jak kavka mám pro to jejich maličké koupený takový ten plastový špenslík, to chrastítko za 50,–myslela jsem, že je to jako potěší a moje děti si s ním jako malinkaté vyhrály, bylo akorát do ručičky, s tím si teď můžu chrastit sama, no ale dar za 1000 ještě nadiktovaný prostě ne. No co myslíte? Mám kupovat tříměsíčnímu plodu dárek za 1000,–? Jsou to pro mě poměrně dost velké peníze. Proto máme ty limity 500,– na osobu. Prý je to fér, oni za moje děti taky dávají 1000,– korun. Jsem v koncích. Kupujete dětem v břiše dárky na vánoce?
Nejsem pověrčivá, ale dárek bych se bála koupit aby se něco s miminkem nepřihodilo. Spíš bych koupila třeba symbolicky třeba neutrální soupravičku pro novorozence, k tomu třeba to chrastítko, ale jinak si myslím že kupovat je brzo, kdyby měla rodit každým dnem tak to třeba pochopím. Ale pokud máš určené limity, tak bych je nepřekračovala.
Prosím o zachování anonymu, raději smazat diskuzi. Děkuji
Máme v rodině zvyk, že píšeme Ježíškovi, 25. se scházíme my, mamka s taťkou, brácha s manželkou a dáváme si dárečky. A dopředu si na Mikuláše říkáme, kdo by co chtěl. Švagrová je těhotná, poprvé, v třetím měsíci, no a psala si, co by chtěla od ježíška, dárek pro sebe a pak napsala, že mrňousek by chtěl: a napsala dva poměrmě drahé dárky, jeden 1500 a druhý 1000. Jako od mašich a druhý od nás. Jinak si dáváme tak kolem 500(ale hodnota dárků není až tak podstatná). Tak jsem jí řekla, jestli to jako myslí vážně, že máme kupovat dárky dítěti ve třetím měsíci v břiše a ona se do mě pustila, že je to snad taky dítě a zaslouží si vánoční dárek, že oni mým dětem ( mám dvě malé) taky kupují dárky na Vánoce. Tak jsem podotkla, že jak bude miminko na světě, že určitě od nás bude dostávat ježíška, a mamka se ke mně přidala, ale nadiktovat si tak drahé věci jako na začátku těhotenství pro miminko, to že nám přijde přes čáru. Mamka ta z toho byla zaražená a já jsme jí řekla, ať se nezlobí, ale že těhotenskému břichu nebudu kupovat dárek za 1000,–. Tak se dost zlobila, že oni tedy mým dětem taky nic nekoupí ( když jsme byla těhotná s oběma dětma, jedno je v lednu a druhé v březnu, takže víc těhotná na vánoce) samozřejmě se těm dětem nic nekupovalo, natož oni). No, byla vzteklá a odešli. Mamka teď řeší, jestli by se tomu maličkému neměly ty dárky koupit a rozhodla se, že pro klid v rodině jim za těch 1500 tu věc koupí jako pro miminko, mimo dárky pro ně dva samozřejmě, a že já bych měla taky. A já tedy nechci ani omylem. Navíc jak kavka mám pro to jejich maličké koupený takový ten plastový špenslík, to chrastítko za 50,–
myslela jsem, že je to jako potěší a moje děti si s ním jako malinkaté vyhrály, bylo akorát do ručičky, s tím si teď můžu chrastit sama, no ale dar za 1000 ještě nadiktovaný prostě ne. No co myslíte? Mám kupovat tříměsíčnímu plodu dárek za 1000,–? Jsou to pro mě poměrně dost velké peníze. Proto máme ty limity 500,– na osobu. Prý je to fér, oni za moje děti taky dávají 1000,– korun. Jsem v koncích. Kupujete dětem v břiše dárky na vánoce?