Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jeji chování nechápu, kdyz ja potřebuji pohlídat, nemam absolutne problem, at uz od mamky, moji babicky, dokonce i bratr je schopen pohlídat. Nikdy po mě nikdo penize nechtěl, spíš jsou rádi, ze stravi s malou čas! A jinak, ze to není jen povinnost hlidat a ze zakladatelka s rim, te pujde do práce mela počítat, je teda odpověď.. Ano jeji povinnost to neni, ale nepracuje, tak v cem vidí problém? Predpokladam, ze bude hlidat, kdyz budou na stejne směně, coz nemusi byt casto.. Zakladatelko, nezavidim ti a odpoved tchyne nechápu at si o tom mysli kdo chce co chce
opravdu ti členové rodiny nadšeně hlídají dítě 15 dní v měsíci po dobu 8 hodin denně?
@MUFICE píše:
Klidně bych jí dala 2500 Kč, nepřijde mi to moc. Chůvy si berou tak 100-150 Kč na hodinu. Bohužel ne všechny prarodiče chtějí hlídat vnoučata.
100/hodina x 9 hodin denně x 15 dní = 13 500 Kč za tu dobu… fakt to není moc… ![]()
@Adrasteia píše:
Za občasné hlídání jistě ne, ale chtít po babičce jen tak hlídání celou polovinu měsíce, to je zase vtip pro mě.
tak co člověk to názor, ale nechat si zaplatit od vlastního dítěte za hlídání vlastního vnoučete mi přijde krajně nemorální. Beru třeba za výpomoc s úklidem, nákupy, doprovod k lékaři, vyzvedávání léků nebo tak, prostě protislužbu, ale ne finance
to ta babička to vnouče musí mít hodně ráda když si za čas s ním ještě nechá zaplatit.
@yasmine5 píše:
Ja jeji chování nechápu, kdyz ja potřebuji pohlídat, nemam absolutne problem, at uz od mamky, moji babicky, dokonce i bratr je schopen pohlídat. Nikdy po mě nikdo penize nechtěl, spíš jsou rádi, ze stravi s malou čas! A jinak, ze to není jen povinnost hlidat a ze zakladatelka s rim, te pujde do práce mela počítat, je teda odpověď.. Ano jeji povinnost to neni, ale nepracuje, tak v cem vidí problém? Predpokladam, ze bude hlidat, kdyz budou na stejne směně, coz nemusi byt casto.. Zakladatelko, nezavidim ti a odpoved tchyne nechápu at si o tom mysli kdo chce co chce
a to ti tihle všichni hlídají tři týdny v měsíci dítě od rána do večera? Fakt? Je rozdíl pohlídat hodinu, dvě nebo půl dne jednou za čas a je rozdíl hlídat dítě celý den pravidelně skoro tři týdny v měsíci (jak psala zakladatelka, 12 - 15 dní) ![]()
Jsem taky babička a kdybych měla vnučku hlídat tři týdny každý měsíc, bylo by to skoro stejné, jako kdybych chodila do práce… ani minimální mzda není 2500 Kč za měsíc ![]()
Tak mě vždycky hlídal tatka nebo sestra a zdarma
. Prostě, když jsem musela do práce přijel tatka a byl u mě, nebo my u něj. Věděl, že potřebuji peníze takže nebylo co řešit
.A k sestře malý stejně celý dny utíkal, tak to nebyla žádná změna, jen jsem jim vždy den do předu navařila a připravila jídlo a vše co děti potřebovali. Zas mi bylo blbé, aby jedli její jídlo, měli vše svoje. Sestra platit za hlídání taky nechtěla, byla stejně doma a nudila se.
@Regina Hero @neumisa Ne, hlídají jednou za čas, ovšem kdyz jsem si dělala autoškolu, hlídali dejme tomu měsíc ob den, někdy denně. Nikdo po mě peníze nechtěl, u nás se to tak dělá.. Kdyz potřebuje pohlidat někdo h rodiny, extra třeba přijedu a pohlidam. Teta si našla brigádu a hlidala ji děti maminka, moje babička. Bez problémů.. Ja tohle neznám a jsem ráda, ze to u nás tak funguje a můžete se třeba divit, prostě je to tak. Treba po case může dat dítě do skolky a ulevi se všem.
Nechápu proč si vůbec chcete nechat hlídat děti od někoho, kdo vám doma krade, to mi hlava vůbec nebere…
Jestli ono to není úplně jinak?!
tak až se budeš starat půl měsíce o cizí dítě (byť z rodiny) celý den třeba půl roku, tak pak povykládej, jaká je to pohoda. ![]()
@neumisa Ok
Vnouce pro me cizí dítě není, ale to je věc názoru
@Regina Hero píše:
100/hodina x 9 hodin denně x 15 dní = 13 500 Kč za tu dobu… fakt to není moc…
Oproti tomu jsou 2500 Kč pakatel ![]()
@yasmine5 píše:
@Regina Hero @neumisa Ne, hlídají jednou za čas, ovšem kdyz jsem si dělala autoškolu, hlídali dejme tomu měsíc ob den, někdy denně. Nikdo po mě peníze nechtěl, u nás se to tak dělá.. Kdyz potřebuje pohlidat někdo h rodiny, extra třeba přijedu a pohlidam. Teta si našla brigádu a hlidala ji děti maminka, moje babička. Bez problémů.. Ja tohle neznám a jsem ráda, ze to u nás tak funguje a můžete se třeba divit, prostě je to tak. Treba po case může dat dítě do skolky a ulevi se všem.
pořád vidím rozdíl pohlídat víceméně náhodně než hlídat neustále celé dny bez přestání… hlídáš snad děti někoho z rodiny den co den několik měsíců celý den?
@yasmine5 píše:
@neumisa OkVnouce pro me cizí dítě není, ale to je věc názoru
no a hlídáš své vnouče stejně jako to chtěla zakladatelka? 15 dní v měsíci od rána do odpoledne?
@Regina Hero píše:
pořád vidím rozdíl pohlídat víceméně náhodně než hlídat neustále celé dny bez přestání… hlídáš snad děti někoho z rodiny den co den několik měsíců celý den?
Já ano. A zadarmo.
@Regina Hero Ne nehlidam sve vnouče, dceři jsou teprve 3roky, takze vnoučata nemám. O tom asi nema smysl moc diskutovat, proste u nás to chodí tak jak jsem napsala výše, u ostatních zase jinak. Ale chtít peníze za hlídání vnoučat, pak ještě říct, to je malo.. No nevím, ja takový přístup neznám a jsem za to ráda.