Nástup do práce a hladová tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3767
6.12.15 19:54
@Anonymní píše:
Vzhledem k obsahu mé diskuze raději anonymně, kvůli známým. Ráda bych znala váš názor na naší situaci konkrétně na chování a počínání „mé drahé tchýně“ Bohužel mi skončila mateřská, takže následuje nástup do práce. Bohužel říkám proto, prtž jsme museli požádat tchýni o hlídání dětí, v případě když budeme s manželem oba v práci. Máme dva syny,4 roky, chodí do školky na celý den a mladšímu budpu na jaře 3 roky.No ale tchýně nemá žádný příjem a zadarmo nic neudělá, takže manžela nenapadlo nic lepšího než jí za to hlídání(jednalo by se o 12-15 dní v měsíci) nabídnout měsíční „plat“ 2500kč s tím, že já se budu dřít jak tele za 10tis. cistyho.Kdyz ji tohle nabidnul, tak její odpověď zněla..„Za to si neudělám ani pořádnej nákup v Kauflandu“..no já myslela že je po mě obo se jí zdá málo 2500kč za hlídání vlastních vnoučat..za to že se bude válet u tv a jídlo zadarmo..Co na to říkáte? Je normální takovéhle chování od babičky vůči dětem? :cert:

Upřímně - chceš hlídání celou polovinu měsíce, takže to není o tom, že si babička přijde pohrát s dětmi, aby s nimi prostě trávila čas. Pokud by mě někdy napadlo požádat o tak velikou službu moje rodiče (nejspíš by mi to bylo dost hloupé), tak bych jim taky nabídla nějakou kompenzaci - peníze by si nevzali, ale snažila bych se mamce hodně pomáhat např. s úklidem, poslala bych jim něco dobrého apod. Ale na tak dlouhou dobu chtít hlídání by mi bylo opravdu hloupé. Požádala bych je třeba o hlídání týden v měsíci a druhý týden bych si našla chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302

Naše babičky by si to nedovolily, ale já bych po nich na druhou stranu nechtěla hlídání na téměř 3/4 pracovních dní, to už je velký závazek a s občasným pohlídáním vnoučat to nemá nic společného. Dej dítě do soukr. školky nebo zařiď jiné hlídání a uvidíš ty částky. Babička je neomalená, ale ty zase bereš její pomoc příliš samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

No když ono je to tak že oba už asi 8 let nepracuje a bydlí zadarmo u tchána i jídlo má zadarmo(on je rád že není sám a někdo mu uklidí) a živila se tím že okrádala známý i rodinu včetně nás..taky jsme jediný kdo se s ní z rodiny pořád ještě baví a nevykašlal se na ní za to co kolikrát udělala. Dělám to jen kůli manželovi, že se s ní snažím být za dobře..

• Citovat
  • Upravit
5940
@Anonymní píše:
Vzhledem k obsahu mé diskuze raději anonymně, kvůli známým. Ráda bych znala váš názor na naší situaci konkrétně na chování a počínání „mé drahé tchýně“ Bohužel mi skončila mateřská, takže následuje nástup do práce. Bohužel říkám proto, prtž jsme museli požádat tchýni o hlídání dětí, v případě když budeme s manželem oba v práci. Máme dva syny,4 roky, chodí do školky na celý den a mladšímu budpu na jaře 3 roky.No ale tchýně nemá žádný příjem a zadarmo nic neudělá, takže manžela nenapadlo nic lepšího než jí za to hlídání(jednalo by se o 12-15 dní v měsíci) nabídnout měsíční „plat“ 2500kč s tím, že já se budu dřít jak tele za 10tis. cistyho.Kdyz ji tohle nabidnul, tak její odpověď zněla..„Za to si neudělám ani pořádnej nákup v Kauflandu“..no já myslela že je po mě obo se jí zdá málo 2500kč za hlídání vlastních vnoučat..za to že se bude válet u tv a jídlo zadarmo..Co na to říkáte? Je normální takovéhle chování od babičky vůči dětem? :cert:

Nechci do tebe rýpat, ale proč sis ten RP nevypočítala tak, aby ti vyšel aspoň do 3 let dítěte, navíc to hlídání nebude dělat dobrotu, nelíbí se třeba že si za hlídání platíte v rodině, není lepší teda se pokusit zeptat jestli by ti vzali malýho do školky, pokud je samostatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
@j.a.n.i1 píše:
Ale povinností prarodičů není hlídat pravidelně půl měsíce…

přesně tak, jako opravdu nechápu proč si někteří myslí, že hlídání jejich dětí je povinností prarodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.12.15 19:55

2500 za 15 dnů to máš 166 Kč za den. No to není úplně moc. :palec: Co za ty peníze bude dělat? Vyzvedávat je ze školky a dovede je domů nebo bnude hlídat večer nebo i celé dny?

Hele, co já bych za to dala, aby si moje macecha vzala peníze za hlídání a jáí bych si mohla písknout kdy naběhně. Ona jako pohlídá, ale mně je blbý říkat jí nějak často, abych jí nijak nezneužívala. Jenže o tom to je. Ona je má ráda, pohlídá tak jednou týdně pro radost, ale častěji, to už je pro babičku řehole a ne radost a jí jí blbé si za to o peníze říkat. No takže já holt jsem ráda, že jsem ráda a když potřebuju, najmu si na hlídání kámošku. Vaše babička asi taky nebude takhle často hlídat jen pro radost, tak se nediv, že si za to řekne o adekvátní částku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200

@tera91 tak aby tady nedošlo k omylu..
Brát si peníze za hlídání vlastních vnoučat, je hnus.. ale na druhou stranu ani nechápu, jak mohlo syna napadnout, za tuto službu matce nabídnout honorář..
a druhá věc je ta, že od zakladatelky to vyznělo, jakože to je povinnost tchyně starat se o vnoučata, když už není výdělečně činná, ale tak to prostě není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393

No upřímně za 12 - 15 dní hlídání i když jen odpoledne to asi málo je. Navíc tchýni to bude zabírat čas pro sebe a bude se muset přizpůsobit se svým programem vám. Nevím jak na tom je s pracovní morálkou, jestli má nebo nemá zájem o nějaké zaměstnání. Pokud ano, tak bych jí o to s touhle částkou asi ani neměla odvahu požádat. Ale pokud je to typický příživník státu, tak by asi měla být ráda za každou korunu a pokud nemá zájem pracovat, tak by se alespoň o ty vnoučata postarat mohla..Tady jsou prostě dvě varianty a nevím která je ta vaše, ale předpokládám, že spíše ta druhá..Mimochodem, my za tuto částku jíme asi 10 dní a to jsme tři lidi a jeden pes, takže ten nákup v kauflandu mě fakt pobavil. Zvláště když to řekne člověk bez příjmu..

Příspěvek upraven 06.12.15 v 20:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
6.12.15 19:56
@tera91 píše:
@j.a.n.i1
Ne neni tak ma rict ze se ji to. nehodi ze by takhle casto nezvladla hlidani ale chtit za to penize!!! Jsem.si mic dobre vedoma ze to neni jejich povinost ale brat di za to penize ni fuuuuuj…a ta co to bude omlouvat a obhajivat tak je stejna natura jako ty co.to.delaji!!!

A proč by za to nemohla chtít peníze, tohle není pohlídání vnoučat, to je normání práce a půl úvazku… hnusnější je to po někom v tomto rozsahu zadarmo vůbec chtít a maskovat to za to, že jsou to vnoučata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
6.12.15 19:57
@mertas píše:
Jakože by si babička nechala platit za hlídání vlastních vnoučat? To je vtip ne? Co to je za člověka?

Za občasné hlídání jistě ne, ale chtít po babičce jen tak hlídání celou polovinu měsíce, to je zase vtip pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
6.12.15 19:57
@Anonymní píše:
No když ono je to tak že oba už asi 8 let nepracuje a bydlí zadarmo u tchána i jídlo má zadarmo(on je rád že není sám a někdo mu uklidí) a živila se tím že okrádala známý i rodinu včetně nás..taky jsme jediný kdo se s ní z rodiny pořád ještě baví a nevykašlal se na ní za to co kolikrát udělala. Dělám to jen kůli manželovi, že se s ní snažím být za dobře..

po tom, jak žije, je tobě kulové. Ty chceš službu - tak az ni budeš muset nabídnout rozumnou kompenzaci. Tchyně není povinna se zadarmo starat o tvé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
6.12.15 19:58
@Anonymní píše:

Ty po ni chces neco, co presahuje roli babicky. Chces pravidelne hlidani, tedy i kdyz se ji zrovna nebude chtit. 2,5tis je skutecne malo. Ale pokud se u vas hlidani deti rovna veleni u tv… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200

@Ivulee14 proč by se o ně postarat měla, když nepracuje? Jak měla? Nejsou to její děti.. Postarat by se MOHLA, ale určitě ne MĚLA :nevim:

Příspěvek upraven 06.12.15 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093

Já bych prostě řešila práci tak, abych tak častý hlídání nepotřebovala… Vždyť pro ni to je taky šíleně omezující, půlku měsíce nemá prostor pro svoje vlastní plány… :think: :nevim:

Moje mamka kluky hlídá, když potřebujeme a zadarmo, ale pokud bych věděla, že ji budu potřebovat pravidelně minimálně 12 dní v měsíci (a ne jen, když jsou kluci dlouhodobě nemocní), asi bych o nějakým příspěvku pro ni vážně uvažovala… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
6.12.15 19:59

Tchyně nemá povinnost hlídat tvoje děti. :nevim: My máme to štěstí, že se sama od sebe hlásí, že chce syna hlídat. Pokaždé ji koupím kytku, čokoládu, nakoupím, nebo knížku, ale nesmím říct, že to má za hlídání, to by byl oheň na střeše. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová