Nástup do práce a hladová tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Chocoloco2
6.12.15 22:50
@Anna766 píše:
E 1)porodila v 18 letech, je to mladistvá? 2)máš pocit že je to samozřejmost? 3)ano jde, ale obě u nás žijí, přijde ti 3800 na dva lidi dostatečný vklad? :mrgreen:

To uz je ale spis vas rodinny problem, ne? Pokud by moje dcera porodila takto mlada, pomohu ji, to je samozrejmost, ale nemohla by ocekavat, ze se kvuli ni vzdam prace a budu babka na full time.

• Citovat
  • Upravit
6859
6.12.15 23:23

Hele asi takhle. Přijde mi zvláštní brát si za hlídání vnoučat peníze i když je to na tolik dní v měsíci. Neřeknu kdyby babička chodila do práce ale takhle je doma každý den, do práce nechodí a nejraději by si vydělávala na vnoučatech. Jasně že bych třeba za to jí něco koupila. Klidne i to jídlo na doplnění lednice. Ale aby ještě opovrhovala tím že je to málo od člověka co do normální práce nešel 8let to je podle mě sprostota. Vím jak ti je něco podobného mame v rodině my… Jak se tady píše babička nemá povinost hlídat stejně jako vy nebudete mit povinost postarat se o ní ve stáří. Je to hnusné ale je to tak. Rodina by si měla pomáhat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
6.12.15 23:31
@Chocoloco2 píše:
To uz je ale spis vas rodinny problem, ne? Pokud by moje dcera porodila takto mlada, pomohu ji, to je samozrejmost, ale nemohla by ocekavat, ze se kvuli ni vzdam prace a budu babka na full time.

A on tě někdo nutí? Ptala ses a já ti odpověděla. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
6.12.15 23:36
@Regina Hero píše:
no jo, ale každý není v ID… vidíš, já bych tak hlídat nemohla, i kdybych chtěla… ve vašem případě je vnučka spíš jako další dcera, ne? Už si něco vybavuji z jiné diskuze…

Každý ne, máš pravdu.Zakl.tchyně taky nepracuje ne? T ovšem nechci říct že hlídat je povinnost. Není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
6.12.15 23:38
@Anonymní píše:
Vzhledem k obsahu mé diskuze raději anonymně, kvůli známým. Ráda bych znala váš názor na naší situaci konkrétně na chování a počínání „mé drahé tchýně“ Bohužel mi skončila mateřská, takže následuje nástup do práce. Bohužel říkám proto, prtž jsme museli požádat tchýni o hlídání dětí, v případě když budeme s manželem oba v práci. Máme dva syny,4 roky, chodí do školky na celý den a mladšímu budpu na jaře 3 roky.No ale tchýně nemá žádný příjem a zadarmo nic neudělá, takže manžela nenapadlo nic lepšího než jí za to hlídání(jednalo by se o 12-15 dní v měsíci) nabídnout měsíční „plat“ 2500kč s tím, že já se budu dřít jak tele za 10tis. cistyho.Kdyz ji tohle nabidnul, tak její odpověď zněla..„Za to si neudělám ani pořádnej nákup v Kauflandu“..no já myslela že je po mě obo se jí zdá málo 2500kč za hlídání vlastních vnoučat..za to že se bude válet u tv a jídlo zadarmo..Co na to říkáte? Je normální takovéhle chování od babičky vůči dětem? :cert:

jsi docela nevděčná, 2500 zaplatím za čtyři odpoledne :zed:. 2500 za hlídání 12-15 dní měsíčně je výsměch. Sama píšeš, že babička nemá žádný příjem. to se neslyšíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
6.12.15 23:47

@Anna766 mě teda taky přijde normální hlídaní.. Pokud to teda jde a babička je doma. Ale aby si babička řekla o peníze mě přijde divné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
7.12.15 02:34

Mi zase přijde blbé někoho „otravovat“ půl měsíce hlídáním. I když je to vlastní vnouče. Obě naše babičky si malou berou, ale pokud by nastala situace jako u zakladatelky, NIKDY bych jim nepověsila na krk tříletého raubíře a nebrala to jako samozřejmost. To přece není jejich povinnost. Své děcka mají dospělé a většina z nich chce mít svůj klid.Jako pokud se babičky nabídnou samotné, není co řešit, ale takto…?Ty 2500,– je naprosto nic proti tomu, co bys dala za školku či chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
7.12.15 06:35
@Anonymní píše:
Vzhledem k obsahu mé diskuze raději anonymně, kvůli známým. Ráda bych znala váš názor na naší situaci konkrétně na chování a počínání „mé drahé tchýně“ Bohužel mi skončila mateřská, takže následuje nástup do práce. Bohužel říkám proto, prtž jsme museli požádat tchýni o hlídání dětí, v případě když budeme s manželem oba v práci. Máme dva syny,4 roky, chodí do školky na celý den a mladšímu budpu na jaře 3 roky.No ale tchýně nemá žádný příjem a zadarmo nic neudělá, takže manžela nenapadlo nic lepšího než jí za to hlídání(jednalo by se o 12-15 dní v měsíci) nabídnout měsíční „plat“ 2500kč s tím, že já se budu dřít jak tele za 10tis. cistyho.Kdyz ji tohle nabidnul, tak její odpověď zněla..„Za to si neudělám ani pořádnej nákup v Kauflandu“..no já myslela že je po mě obo se jí zdá málo 2500kč za hlídání vlastních vnoučat..za to že se bude válet u tv a jídlo zadarmo..Co na to říkáte? Je normální takovéhle chování od babičky vůči dětem? :cert:

to je super, ze jsou tvoje deti tak nenarocne, ze mas doma takovy veget. nechces si teda radeji najit nejakou praci z domova?

hele vazne, ja vlastni mame nabidla 100/hod a nechce, taky se ji to pry nevyplati. pritom porad skuhra, jak je chuda a jak malo deti vidi, zdrava je. proste kazda babicka neni takova ta idealni. Proto me vzdycky desne mrzi, kdyz nekdo na svoji hlidaci babicku jeste nadava kvuli kazde kravine (nicmene mam zkresleny pohled).

Nicmene plat mas teda malej, budes to mit narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
7.12.15 06:37
@harpyje píše:
jsi docela nevděčná, 2500 zaplatím za čtyři odpoledne :zed:. 2500 za hlídání 12-15 dní měsíčně je výsměch. Sama píšeš, že babička nemá žádný příjem. to se neslyšíš?

tak ono zase kdyz nema zadny prijem, tak by 2500 bylo hezkejch, ne?
z pohledu zakladatelky - v ty dny, co jehlidani, ji vlastne odevzda pulku vyplaty. Tchyne by mozna mohla mit pochopeni, ze vic nemohou dat.
15 dni je teda na duchodce velkej zaprah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
7.12.15 06:42

Moje tchýně také nehlídá, jedině, že by jsme jí platili…manžel jí poslal někam. Hlídá nám moje mamka, které to dělá radost, když může hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
7.12.15 07:59
@Marcam píše:
Moje tchýně také nehlídá, jedině, že by jsme jí platili…manžel jí poslal někam. Hlídá nám moje mamka, které to dělá radost, když může hlídat.

Mě hlídával muj táta. Když míval chlap odpolední a ja jezdila vařit do hostince po odpolednech do noci. Bývalo to celý týden dvakrat za měsíc. Jestli to píšu srozumitelně, jak se chlapovi střídaly tydenní směny. Kompenzovala jsem mu to teda tím že bylo navařeno i pro něj, napekla jsem mu buchty a podobně. Nikdy by ho nenapadlo si od nás vzít korunu. Jezdil k nam autem, nikdy by si od nas nevzal na benzín. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
7.12.15 09:11

Já v tom vidím dva extrémy. Ona, že si to takhle diktuje a ty, že by jsi to chtěla automaticky a zadarmo. Já bych manželově mamce sama něco dávala, kdyby tak často hlídala. Ona by si to teda nevzala, ale nejsou na tom finančně špatně. Ale když tam jíme a hlídají mi děti, snažím se koupit třeba maso nebo aspoň nějakou dobrotu ke kafi a tak. Neberu jako samozřejmost, že mi hlídají děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
7.12.15 09:59
@Anonymní píše:

No nezlob se, ale dostalas mě. Protože najednou píšeš - válet se u TV? Většina matek na mateřské se moc u TV neválí, ale jak jde o tchyni, tak je to prostě do :cert: volená? Jindy tu slyším jenom nářky, jaká je to dřina od nevidím do nevidím. Navíc chceš hlídání na půl měsíce! tak si zaplat nějakou studentku a uvidíš! berou na hodimu minimálně co vím 100. Být má snacha jako ty, no potěš koště! Hnala bych tě bičem, za takový názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
7.12.15 10:07
@Anonymní píše:

proč jdeš do práce za 5000.-? Ano, pokud dáš za hlídání 2500,– a za školku taky tak ti zbyde 5-5500??? To bych raději šla na ÚP, a zkusila si bez tlaku najít jinou práci a k ÚP bych si přibrala brigády. A budeš mít víc, čistou hlavu a tchýni z domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
7.12.15 10:09

Jinak moje tchýně před x lety hlídala, zadarmo a hodně často a ani by mě nenapadlo jí něco dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová