Nástup do práce a hladová tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2700
6.12.15 19:59

Mě teda přijde blbý oboje.Jak to, že by si babička nechala platit za hlídání svých vnoučat, ale zároveň i to, že po ní chcete hlídat tolik dní v měsíci. Zkusila bych vymyslet nějaké jiné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
6.12.15 19:59

Ne neni to normalni ale taky to neni jeji povinnost hlidat vam deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
6.12.15 20:00

Boozeee… anooo povinost prarodicu to neni. Nikdo je do toho nutit nemuze a ani nane byt zli ze se jim do hlidani nechce!!! Ale pozafovat za to penize za hlidani vlastnich vnoucat pride vam to normalni. Ja nevim opravdu tu jsou nekdy takove nazory na tom emimiminu!!!jak male bylo pul roku mela srm. kazdy den autoskolu dopiledne v praci manzel takze hlidali nasi kazdy den… ted si dodelavam nastavbu a kd ledna pribide dalsi prcek vzdy sem.se s rodici domluvila jak to vidi oni jestli jsou ochotni hlidat odpived byla vzdy ano ze na tohle se snad ani ptat nemusime ja nevi. Takhle to ma asi v rodine vypadat a kdyz ne tak. proste se ma rict jak sem psala minule ze se na to neciti tak casto hlidat atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
6.12.15 20:01
@Anonymní píše:
No když ono je to tak že oba už asi 8 let nepracuje a bydlí zadarmo u tchána i jídlo má zadarmo(on je rád že není sám a někdo mu uklidí) a živila se tím že okrádala známý i rodinu včetně nás..taky jsme jediný kdo se s ní z rodiny pořád ještě baví a nevykašlal se na ní za to co kolikrát udělala. Dělám to jen kůli manželovi, že se s ní snažím být za dobře..

Není to ta s tím ukradeným mobilem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
6.12.15 20:01
@j.a.n.i1 píše:
Ale povinností prarodičů není hlídat pravidelně půl měsíce…

Přesně tak a jestli jí to nějak omezuje? (Nemá příjem = je nezaměstnaná, hledá práci?) Půl měsíce je dost.

Já jsme svým rodičům dávala 5000,– za 3 týdny o prázdninách (důchodci), k tomu jim udělala velký nákup (sami poblíž nějaký velký supermarket nemají) a nakonec dovezla náš čistič koberců a vygruntovala kuchyň (spoušť na koberci v kuchyni po jídle :lol: ).
A to oni chtěli hlídat, byly rádi, sami se nabídli, nevadilo jim to a nic nechtěli. Ale přece jen aspn za „provoz“ (jídlo…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
6.12.15 20:03

@PetaP máš pravdu, četla jsme si to po sobě a „mohla“ je lepší varianta..Rozhodně nejsem zastáncem zneužívání babiček. Sama bych se o tohle styděla požádat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
@tera91 píše:
Boozeee… anooo povinost prarodicu to neni. Nikdo je do toho nutit nemuze a ani nane byt zli ze se jim do hlidani nechce!!! Ale pozafovat za to penize za hlidani vlastnich vnoucat pride vam to normalni. Ja nevim opravdu tu jsou nekdy takove nazory na tom emimiminu!!!jak male bylo pul roku mela srm. kazdy den autoskolu dopiledne v praci manzel takze hlidali nasi kazdy den… ted si dodelavam nastavbu a kd ledna pribide dalsi prcek vzdy sem.se s rodici domluvila jak to vidi oni jestli jsou ochotni hlidat odpived byla vzdy ano ze na tohle se snad ani ptat nemusime ja nevi. Takhle to ma asi v rodine vypadat a kdyz ne tak. proste se ma rict jak sem psala minule ze se na to neciti tak casto hlidat atd

Ty kokos. Ty máš vyšší vzdělání než základku? Vždyť neumíš ani češtinu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Zadarmo po ni nikdo nic nechce, ja ji chtel nabidnout 1500kc za snahu..ne neni mi to blbe, kdyz ji nebylo blbe, nam krast penize z penezenky, ukrast mi rasenku a hodinky co jsem dostala k vanocum, sberat detem sladkosti a snist jim to. Nikdy jim nic nekoupila za svoje penize.

• Citovat
  • Upravit
3624
6.12.15 20:05

Tak asi muzu být ráda, že nam babička hlídala téměř každý den a zadarmo, jak to tak ctu :mrgreen: Jinak si nedovedu představit, že by si ode mě kdokoliv z rodiny vzal peníze za hlídání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
6.12.15 20:06
@Anonymní píše:
Zadarmo po ni nikdo nic nechce, ja ji chtel nabidnout 1500kc za snahu..ne neni mi to blbe, kdyz ji nebylo blbe, nam krast penize z penezenky, ukrast mi rasenku a hodinky co jsem dostala k vanocum, sberat detem sladkosti a snist jim to. Nikdy jim nic nekoupila za svoje penize.

jestliže je tak hrozná, proč si ji chceš pustit na celé dny do bytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
@Anonymní píše:

Tak když je taková tak ji o to nežádejte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156

@zvidavajanca po me cestine ti muze byt vis co :hug: radsi sem hod svuj chytrej argument a nekomentuj co se tu po tobe nechce bye :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.12.15 20:08
@Anonymní píše:
Vzhledem k obsahu mé diskuze raději anonymně, kvůli známým. Ráda bych znala váš názor na naší situaci konkrétně na chování a počínání „mé drahé tchýně“ Bohužel mi skončila mateřská, takže následuje nástup do práce. Bohužel říkám proto, prtž jsme museli požádat tchýni o hlídání dětí, v případě když budeme s manželem oba v práci. Máme dva syny,4 roky, chodí do školky na celý den a mladšímu budpu na jaře 3 roky.No ale tchýně nemá žádný příjem a zadarmo nic neudělá, takže manžela nenapadlo nic lepšího než jí za to hlídání(jednalo by se o 12-15 dní v měsíci) nabídnout měsíční „plat“ 2500kč s tím, že já se budu dřít jak tele za 10tis. cistyho.Kdyz ji tohle nabidnul, tak její odpověď zněla..„Za to si neudělám ani pořádnej nákup v Kauflandu“..no já myslela že je po mě obo se jí zdá málo 2500kč za hlídání vlastních vnoučat..za to že se bude válet u tv a jídlo zadarmo..Co na to říkáte? Je normální takovéhle chování od babičky vůči dětem? :cert:

si je ho dej do soukrome skolky za 5 litru na mesic, lol.. to je zase trapna diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
6.12.15 20:11

Ahoj. Přijde mi to řešení jak od chytré horákyně. Ani plat, ani zadarmo. Můj názor ja takový, že jakkoli by se mi to líbilo, babička nemá povinnost hlídat vnoučata. Záleží jen na její blahovůli. Některé to dělají rády a zadarmo či ještě mladé rodině přispějí, jiné si chtějí zachovat svůj životné styl a pravidelně hlídat vnoučat nechtějí, třeba i kvůli strachu o ně. Vaše apanáž vychází ani ne na dvě stovky denně, za což by nepracovala ani uklízečka. Takže já bych se buď domluvila na odměně, plat bych tomu neříkala.
A ještě douška: Ano, babička má pravdu, za dva a půl tisíce je větší nákup v supermarketu. A chápu, že když to bere ryze pracovně, tak za polovinu „odpracovaných dní“ v měsíci se jí to zdá málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
6.12.15 20:11
@Anonymní píše:

tak to bych nechtěla ani zadarmo, aby takový člověk hlídal a vlastně i vychovával půl měsíce moje děti. Hladový jste obě, podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová