Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucenka Chudinka
. Přeju brzké uzdravení
. S těma restama jsem na tom podobně, navíc mám doma ubrečený mimino. Co už…
Holky, tak dnes mi učitelka ve školce řekla, že si mám malého nechat nejméně do konce týdne doma, protože má rýmu. Prý si ji během dne rozetřel na tvář ![]()
Budou to říkat více rodičům… Přiznám se, že jsem to tak brzy nečekala ![]()
Malému jsou 3 roky. Od 2 let chodil do klubíku, kde byl nejprve sám, potom v malinké skupince kolem 4 dětí, o prázdninách cca 8 dětí. Ani jednou si z dopoledního hlídání rýmu nepřinesl. Nejprve byl v klubíku 1-2× týdně, ke konci i 4× za týden. A ani jednou mi učitelka neřekla, že bych další den neměla dítě vodit. Ale pokud se potřeboval vysmrkat, tak mu se smrkáním pomohla.
Malý skvěle „fouká“ nosem, ale ubrousek mu musím u nosíku přidržet. Vaše děti ve 3 letech smrkají bez pomoci?
Takže se přidávám do klubu školkovým maminek, jejichž dítě si nosí ze školky různé choroby ![]()
@Eveelin Moje dítě smrká stejně jako tvé. Nos si zpravidla utírá rukávem. Smrká párkrát za den a s tím mu tety ve školce pomohou. Ale kdyby měla rýmu velkou, je jasné, že bude doma.
U nás rýma od čtvrtka ráno. Takže dneska jsme doma a vypadá to že pokud se k tomu nic nepřidá, tak půjde do školky tak ve středu, ve čtvrtek. No, vydržel 9 dní, super
Ve čtvrtek ve školce byl, ale vím že moc nesmrká, taky si to spíš rozetře, učitelky by nedělaly nic jiného celej den než dávaly děcka smrkat. Já mu dneska říkám co 5 minut aby se vysmrkal. A musím mu asistovat aby se vysmrkal pořádně. Je mu skoro 4,5roku.
Už jsem vyzkoušela skoro všechno, přesto se loňská školková docházka nevydařila, takže už týden otužujeme a dnes jsem začala dávat kolostrum, tak jsem zvědavá. Zatím se malá drží, chodila do školky s malou rýmou, učitelky ani nepíply. To v loňské školce nesměli ani smrknout, hned volali rodičům, ať si pro dítě přijdou a stejně to bylo k ničemu, dcera promarodila celou zimu i jaro.
@Mjau ať to s tím otužování vyjde ![]()
Mluvila jsem se sousedkou, která syna dává do školky už od loňského roku. Prý byl skoro celou zimu doma, protože měl rýmu. Jsem z toho tedy paf. Starší děti, když chodily do školky, nikdo s rýmou domů nevracel ![]()
Takže malý nebyl Čt a Pá ve školce. Ale stejná sousedka mi řekla, že její syn od pondělí chraptí a má rýmu. Mluvila jsem s ní ve Čt - zatím jí prý ve stejné školce nic neřekli. Takže až můj zdravý syn v pondělí dorazí, jsem zvědavá, jak dlouho bez rýmy vydrží - když kolem něj ji bude mít spoustu dětí…
Koupila jsem sirup s hlívou ustřičnou. Starším dětem chutnal, ale malý ho odmítá pozřít. Tak to mu asi imunitu moc neposílí… No nic. Zítra dáme saunu…
@Eveelin děkuju, taky držím pěsti a ať ti naši broučci to zvládaj ![]()