Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
Chtěla bych vás poprosit o radu. Od 1.6. budu nastupovat na mateřskou, dnes jsem dostala u dr. formulář na peněžitou pomoc v mateřství a chci se zeptat jaký tam mám napsat poslední den v práci? Byla jsem od 25.1. na neschopence a měla bych tedy napsat den před neschopenkou. A to je tedy neděle nebo pátek?
Moc děkuji za pomoc! ![]()
@MarketKlim domluv se v praci. Ja sla z RD na MD a nechala jsem to po domluve s nasi personalni volne. Ona si to dohledala a doplnila sama pred odeslanim na OSSZ. Nejsem OSVC.
@MarketKlim píše:
Zdravím,Chtěla bych vás poprosit o radu. Od 1.6. budu nastupovat na mateřskou, dnes jsem dostala u dr. formulář na peněžitou pomoc v mateřství a chci se zeptat jaký tam mám napsat poslední den v práci? Byla jsem od 25.1. na neschopence a měla bych tedy napsat den před neschopenkou. A to je tedy neděle nebo pátek?
Moc děkuji za pomoc!
To vyplnuje jen OSVC.
@janikema90 píše:
To vyplnuje jen OSVC.
Tam je i samostatná kolonka pro OSVČ, tohle vyplnit musím to vím. Jde mi jen o to zda vyplnit poslední den jako pátek nebo neděli. Pátek mi tedy dává asi větší smysl. ![]()
@MarketKlim píše:
Tam je i samostatná kolonka pro OSVČ, tohle vyplnit musím to vím. Jde mi jen o to zda vyplnit poslední den jako pátek nebo neděli. Pátek mi tedy dává asi větší smysl.
Myslíš tohle políčko?
@JancaS84 to, co zmiňuješ není klasický formulář na PPM. Ty zmiňuješ formulář při převzetí dítěte do péče.
@JancaS84 píše:
Myslíš tohle políčko?
Tohle je uplne jiny formular, nez dostanes u dr. Dostala jsem ho asi pred mesicem, byl uplne jiny.
@Anik6 píše:
Jinak já to políčko nevyplňovala… doplní jej účetní
Ona je naše účetní strašná, všechno co může podělá, tak jí nechci dávat moc prostoru na chyby. ![]()
@MarketKlim chápu… tak snad to vyplní dobře.
já to nechala volné a nechám to na ni.. taky jsem byla od ledna na PN. Ale asi bych tam dala skutečné datum, co jsem byla v práci.
Ja tedy vyplnovala tuhle zadost a tam posledni den v praci vyplnuje jen OSVC.
@MarketKlim píše:
Tam je i samostatná kolonka pro OSVČ, tohle vyplnit musím to vím. Jde mi jen o to zda vyplnit poslední den jako pátek nebo neděli. Pátek mi tedy dává asi větší smysl.
Nemáš tam náhodou poznámku, že se to týká jen osob dobrovolně nemocensky pojištěných? To ty nejsi.
@Lendeš píše:
Nemáš tam náhodou poznámku, že se to týká jen osob dobrovolně nemocensky pojištěných? To ty nejsi.
Nene, není tam nic takového. Sestřička říkala ať si to vyplním, jde mi jen o to zda pátek nebo neděle. Ale už mi jedna maminka na FB poradila a mám dát pátek, když dělám jen ve všední dny.
Ale mockrát děkuji všem. ![]()
Pokud jsi zaměstnanec, tak to nevyplňuješ. To je pro OSVČ, vyplňuješ jen datum nástupu na mateřskou.