Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@xsaleen to neznamená, ale dávat za to pak 60 tisíc nebo kolik to je. To taky každý nemá ![]()
@xsaleen Jdu potřetí. Když jsem začínala, nebyl ještě tento pošahaný zákon, ale i když ještě nebyl, tak pro mě platí a mám „hrazeny“ jen 3 pokusy. A bez pojišťovny IVF stojí i přes 50.000,– a to nemám. (Teď jsem se dívala na Puregon-1 ampule stojí plnou cenou skoro 10.000 a já už jedu druhou
)
@Kriplice fííííha… tak třeba pak časem… to ani nemáš třeba za pěl let možnost jít znova na ty 3 pokusy?
jak to je teď? když se zavádí po jednom, tak jsou pokusy 4 a když po víc tak 3?
mě takle vypekli s porodným.. těsně, než se malej narodil, tak ho udělali prakticky nedosažitelným
@xsaleen píše:
@Kriplice fííííha… tak třeba pak časem… to ani nemáš třeba za pěl let možnost jít znova na ty 3 pokusy?
jak to je teď? když se zavádí po jednom, tak jsou pokusy 4 a když po víc tak 3?
mě takle vypekli s porodným.. těsně, než se malej narodil, tak ho udělali prakticky nedosažitelným
máš prostě za život buď 3 nebo 4 pokusy. Když si první a druhý IVF cyklus zavedeš pouze jedno embryo, tak máš 4 pokusy a když dvě embry, tak máš 4 pokusy
@popina fakt jo? tak to já žiju teda v nějaký deziluzi teda..
![]()
myslela jsem že třeba ted máš 3 pokusy, za pět let třeba znova…no ty králíku
@popina jsem totiž měla představu, že třeba když otěhotníš na ten třetí pokus, a budeš chtít časem sourozence, takže máš zas 3 pokusy
@popina jj… ale já si myslela, že to tak fakt je.. ![]()
je vidět, že jsem v této tématice ještě naprosto nepoučená..
jako doufám, že nám to vyjde, jinak je chlap bez dítěte..
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
no asi jde už po 3. nebo po 4. ne???