Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@xsaleen to neznamená, ale dávat za to pak 60 tisíc nebo kolik to je. To taky každý nemá ![]()
@xsaleen Jdu potřetí. Když jsem začínala, nebyl ještě tento pošahaný zákon, ale i když ještě nebyl, tak pro mě platí a mám „hrazeny“ jen 3 pokusy. A bez pojišťovny IVF stojí i přes 50.000,– a to nemám. (Teď jsem se dívala na Puregon-1 ampule stojí plnou cenou skoro 10.000 a já už jedu druhou
)
@Kriplice fííííha… tak třeba pak časem… to ani nemáš třeba za pěl let možnost jít znova na ty 3 pokusy?
jak to je teď? když se zavádí po jednom, tak jsou pokusy 4 a když po víc tak 3?
mě takle vypekli s porodným.. těsně, než se malej narodil, tak ho udělali prakticky nedosažitelným
@xsaleen píše:
@Kriplice fííííha… tak třeba pak časem… to ani nemáš třeba za pěl let možnost jít znova na ty 3 pokusy?
jak to je teď? když se zavádí po jednom, tak jsou pokusy 4 a když po víc tak 3?
mě takle vypekli s porodným.. těsně, než se malej narodil, tak ho udělali prakticky nedosažitelným
máš prostě za život buď 3 nebo 4 pokusy. Když si první a druhý IVF cyklus zavedeš pouze jedno embryo, tak máš 4 pokusy a když dvě embry, tak máš 4 pokusy
@popina fakt jo? tak to já žiju teda v nějaký deziluzi teda..
![]()
myslela jsem že třeba ted máš 3 pokusy, za pět let třeba znova…no ty králíku
@popina jsem totiž měla představu, že třeba když otěhotníš na ten třetí pokus, a budeš chtít časem sourozence, takže máš zas 3 pokusy
@popina jj… ale já si myslela, že to tak fakt je.. ![]()
je vidět, že jsem v této tématice ještě naprosto nepoučená..
jako doufám, že nám to vyjde, jinak je chlap bez dítěte..
no asi jde už po 3. nebo po 4. ne???