Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, poraďte Prosím. Málej ted vykadil tvrdou stolici a pak jsem se všimla krve:-( mame stim docela problém ale do dnes krev nebyla. Doktor ma do 12 dneska. Mám stim počkat do zítra nebo mam jet na pohotovost? Děkuji všem
No a tece mu proudem? Nebo jen na papiru? Bych pockala do dalsi stolice, co to udela a pak az sla k detskemu doktorovi pro masticku.
Neni to az tak hrozny. Krev jen na ubrousku trošku ale minulou pondělí mnel to sami a dalsi den nic tak jsem to neresila. Ale ted je o malinko vic
@kobzdi píše:
Neni to az tak hrozny. Krev jen na ubrousku trošku ale minulou pondělí mnel to sami a dalsi den nic tak jsem to neresila. Ale ted je o malinko vic
Spis bych resila tu tvrdou stolici, jak ji zmekcit. Kolik mu je a kolik toho za den vypije? Co ji? Aby se tomu predchazelo. Pokud to je jen na papire, tak bych tam ani nesla, pokud si nestezuje na bolest pri stolici.
Ted se mi znovu vykadil a bylo tam vic ti krve a docela ho bolelo. Když to bylo po, tak se začal smát
. Stolice řesim dlouho hlídám všechno co ji atd. Akorát ho nemůžu přinutit aby vypil vic tekutin on to všechno vyplivne ven je vždycky celý mokrý a je mu 7 měsíců.
Udělej dnes sedací koupel v dubové kůře a zítra k PLDD. Dobře pomáhá na fisuru mast Faktu, ale nejsem si jista, zda se může aplikovat 7měsíčnímu dítěti
Hlavně bych s PLDD řešila, jak už psala blumen, tuhou stolici. (píšeš, že s tuhou stolicí máte problém - jak dlouho, řešili jste to již s PLDD?)
Nevim, jestli to je pro takhle male deti, ale memu diteti pomohla Lactulosa. Davali jsme ji tri nedele pravidelne a od te doby klid, pred tim stejne spatne jako u vas.
Koukam, ze muze, viz pribalovy letak:
http://www.pribalovy-letak.cz/…sa-biomedica
U nas to byla jedina vec, ktera opravdu trvale pomohla, a vyzkouseli jsme na zmekceni stolice opravdu leccos ![]()
@kobzdi píše:
Ted se mi znovu vykadil a bylo tam vic ti krve a docela ho bolelo. Když to bylo po, tak se začal smát. Stolice řesim dlouho hlídám všechno co ji atd. Akorát ho nemůžu přinutit aby vypil vic tekutin on to všechno vyplivne ven je vždycky celý mokrý a je mu 7 měsíců.
Ano řešili a říkal že mu mám dat švestky hrušky šťávy, ovoce. A když bude krev ze mam tam jít.
Ahojky
my máme ten samí problém…:( Tvrdá stolice a trochu krve… Krev jsem neřešila, protože se jen škrábl a pomáhám mu při kakání, jak mi tady jedna maminka poradila (za to díky). Na tu tvrdou stolici jsem začala používat laktobacilíky, ale zatím nepomohli, tak uvidíme…
@1Mili zkuste Hylak forte, je lepsi. A jinak bych hodne redila prikrmy. Ja myslela, ze se jedna o starsi dite.
@1Mili jak mu pomahas pri kakani? Rourkou? Aby si na ni nezvykl.