Naučí se novou věc a starší zapomene :(

1765
6.12.13 08:11

Naučí se novou věc a starší zapomene :(

Synovi je 14 měsíců, snažím se ho prostřednictvím hry učit různé takové ty dětské věci jako papa, paci paci, vařila myšička kašičku - on se zajímá, sám od sebe napodobuje JENŽE - kdykoliv se naučí něco nového, jako by to vytěsnilo to starší.
Když už uměl krásně mávat, začali jsme dělat „paci paci“, to se naučil a když jsem mu pak řekla pápá, tak zase zatleskal a od té doby co umí to tleskání už zase nezamává… A tak je to se vším - nové vždy jako by přemazalo to staré. :nevim:

Možná mi tu někdo řekne, že řeším blbosti - ale vrtá mi to hlavou, tak se chci zeptat zkušenějších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2668
6.12.13 08:16

Je to normální, časem ti zase zamavá. Děti se soustředí jen na tu věc, co se učí, jak se jí naučí nedělají ji. Je to normální, syn to dělá taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.12.13 08:17

Už chodí? To pak bude chodit i ze spaní a na všechno ostatní bude kašlat. Je to fakt celkem normální :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
6.12.13 08:21

Jééééé, to mě malej dělá taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
6.12.13 08:25

@vladěn @Sibyla0
Tak to jste mne uklidnily. Snad mi teda zase někdy zamává. :) Já jen že se mě vždycky někdo ptá, co už umí a já na to že jen to, co jsem ho učila naposled a oni koukaj divně…

Ještě nechodí, ale zdatně obchází nábytek a už tak půl minuty stojí sám, tak to čekáme každým dnem.

Příspěvek upraven 06.12.13 v 08:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
6.12.13 08:26

Oni si to do tech makovicek vsecko cpou, jen to nedavaji najevo, pak te jednoho dne prekvapi, ze zacne delat vsecko najednou, plus k tomu zfleku prida pet novych zviratek a tri dalsi veci, co do ty doby neudelal ani jednou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
6.12.13 08:33

@open moje sousedka má 2 letého klučíka, ještě před půl rokem uměl všechny značky aut a ted už to neumí, normálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
6.12.13 08:50
@open mind píše:
@vladěn @Sibyla0
Tak to jste mne uklidnily. Snad mi teda zase někdy zamává. :) Já jen že se mě vždycky někdo ptá, co už umí a já na to že jen to, co jsem ho učila naposled a oni koukaj divně…

Ještě nechodí, ale zdatně obchází nábytek a už tak půl minuty stojí sám, tak to čekáme každým dnem.

Příspěvek upraven 06.12.13 v 08:31

je možný že budeš čekat dýl… :lol: ta moje 14 měsíční taky šmajdá kolem nábytku celkem hbitě a stojí sama v prostoru i déle než půl minuty a už to tak má asi dva měsíce, počítám že jen tak chodit nebude, nemá potřebu. Kam potřebuje tak si fofrem doleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
6.12.13 09:01

@Radunka
No jsem na něj zvědavá - v tom jeho zdravotním průkazu jsem u 18ti měsíční prohlídky našla kolonku, jestli SPOJUJE SLOVA. Si teda nedovedu přestavit co by jako spojoval, páč umí jen takové to tatatata, babababa - mámu z něj nevymáčknu ani za Lipánka… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
6.12.13 09:06
@Sibyla0 píše:
Už chodí? To pak bude chodit i ze spaní a na všechno ostatní bude kašlat. Je to fakt celkem normální :kytka:
:lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.12.13 09:08

Náš myšák to dělá taky. Dokonce uměl už i tu mámu (je tedy o maličko starší), ale jak se naučil tátu, tak jsem taky táta. Já myslím, že až přijde ten správný čas, tak se jim to v té makovičce všechno seštosuje, tak jak má a překvapí nás, jak všechno zvládají levou zadní. Zatím si prostě jen vybírají jen to aktuální-nejzajímavější. U nás právě vede tytyty - chodí a neustále mi vyhrožuje! :cert: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
6.12.13 09:19
@beckie píše:
Náš myšák to dělá taky. Dokonce uměl už i tu mámu (je tedy o maličko starší), ale jak se naučil tátu, tak jsem taky táta. Já myslím, že až přijde ten správný čas, tak se jim to v té makovičce všechno seštosuje, tak jak má a překvapí nás, jak všechno zvládají levou zadní. Zatím si prostě jen vybírají jen to aktuální-nejzajímavější. U nás právě vede tytyty - chodí a neustále mi vyhrožuje! :cert: :srdce:

U nás taky nejvíc vede „táta“ říká to na vše - manžel byl pyšnej jen do té chvíle, než si mladý pán začal tahat za pindíka a volat „táta táta!!“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
6.12.13 09:42

Dceri to od postaveni po samostatnou chuzi zabralo asi pul roku, ve stavu samostatny stoj a sprint kolem nabytku byla asi tri mesice :roll: A osobne ve svem okoli neznam moc pulrocnich, kteri by spojovali slova, dokonce u dcery pozoruju kolikrat krok zpet, neco se pekne nauci vyslovovat a za tyden uz se to zase nauci zprasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí