Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Synovi je 14 měsíců, snažím se ho prostřednictvím hry učit různé takové ty dětské věci jako papa, paci paci, vařila myšička kašičku - on se zajímá, sám od sebe napodobuje JENŽE - kdykoliv se naučí něco nového, jako by to vytěsnilo to starší.
Když už uměl krásně mávat, začali jsme dělat „paci paci“, to se naučil a když jsem mu pak řekla pápá, tak zase zatleskal a od té doby co umí to tleskání už zase nezamává… A tak je to se vším - nové vždy jako by přemazalo to staré. ![]()
Možná mi tu někdo řekne, že řeším blbosti - ale vrtá mi to hlavou, tak se chci zeptat zkušenějších.
Je to normální, časem ti zase zamavá. Děti se soustředí jen na tu věc, co se učí, jak se jí naučí nedělají ji. Je to normální, syn to dělá taky.
Už chodí? To pak bude chodit i ze spaní a na všechno ostatní bude kašlat. Je to fakt celkem normální ![]()
@vladěn @Sibyla0
Tak to jste mne uklidnily. Snad mi teda zase někdy zamává.
Já jen že se mě vždycky někdo ptá, co už umí a já na to že jen to, co jsem ho učila naposled a oni koukaj divně…
Ještě nechodí, ale zdatně obchází nábytek a už tak půl minuty stojí sám, tak to čekáme každým dnem.
Příspěvek upraven 06.12.13 v 08:31
Oni si to do tech makovicek vsecko cpou, jen to nedavaji najevo, pak te jednoho dne prekvapi, ze zacne delat vsecko najednou, plus k tomu zfleku prida pet novych zviratek a tri dalsi veci, co do ty doby neudelal ani jednou ![]()
@open moje sousedka má 2 letého klučíka, ještě před půl rokem uměl všechny značky aut a ted už to neumí, normálka
@open mind píše:
@vladěn @Sibyla0
Tak to jste mne uklidnily. Snad mi teda zase někdy zamává.Já jen že se mě vždycky někdo ptá, co už umí a já na to že jen to, co jsem ho učila naposled a oni koukaj divně…
Ještě nechodí, ale zdatně obchází nábytek a už tak půl minuty stojí sám, tak to čekáme každým dnem.
Příspěvek upraven 06.12.13 v 08:31
je možný že budeš čekat dýl…
ta moje 14 měsíční taky šmajdá kolem nábytku celkem hbitě a stojí sama v prostoru i déle než půl minuty a už to tak má asi dva měsíce, počítám že jen tak chodit nebude, nemá potřebu. Kam potřebuje tak si fofrem doleze.
@Radunka
No jsem na něj zvědavá - v tom jeho zdravotním průkazu jsem u 18ti měsíční prohlídky našla kolonku, jestli SPOJUJE SLOVA. Si teda nedovedu přestavit co by jako spojoval, páč umí jen takové to tatatata, babababa - mámu z něj nevymáčknu ani za Lipánka… ![]()
@Sibyla0 píše:
Už chodí? To pak bude chodit i ze spaní a na všechno ostatní bude kašlat. Je to fakt celkem normální
Náš myšák to dělá taky. Dokonce uměl už i tu mámu (je tedy o maličko starší), ale jak se naučil tátu, tak jsem taky táta. Já myslím, že až přijde ten správný čas, tak se jim to v té makovičce všechno seštosuje, tak jak má a překvapí nás, jak všechno zvládají levou zadní. Zatím si prostě jen vybírají jen to aktuální-nejzajímavější. U nás právě vede tytyty - chodí a neustále mi vyhrožuje!
![]()
@beckie píše:
Náš myšák to dělá taky. Dokonce uměl už i tu mámu (je tedy o maličko starší), ale jak se naučil tátu, tak jsem taky táta. Já myslím, že až přijde ten správný čas, tak se jim to v té makovičce všechno seštosuje, tak jak má a překvapí nás, jak všechno zvládají levou zadní. Zatím si prostě jen vybírají jen to aktuální-nejzajímavější. U nás právě vede tytyty - chodí a neustále mi vyhrožuje!![]()
U nás taky nejvíc vede „táta“ říká to na vše - manžel byl pyšnej jen do té chvíle, než si mladý pán začal tahat za pindíka a volat „táta táta!!“ ![]()
Dceri to od postaveni po samostatnou chuzi zabralo asi pul roku, ve stavu samostatny stoj a sprint kolem nabytku byla asi tri mesice
A osobne ve svem okoli neznam moc pulrocnich, kteri by spojovali slova, dokonce u dcery pozoruju kolikrat krok zpet, neco se pekne nauci vyslovovat a za tyden uz se to zase nauci zprasit.