Naušničky ano ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150
12.8.06 11:04

Ahoj,
necetla jsem to vsechno. Ale snad nebudu opakovat uplne to co tady zaznelo. Nase Sarka 7 mesicu nausnicky nema. Mym hlavnim duvodem je rozhodnuti, at si to rozhodne sama. Me samotne pichali usi az v prvni tride (od 3 tydnu do cca 5 let jsem na nich mela tak rozjety ekzem, ze si to detska doktorka netroufla - a to byla opravdu hodne schopna ani prilis razna ani malo). Vim, ze jsem se tenkrat bala, ale kdyz jsem ty nausnice chtela… tak se to dalo vydrzet. Kdyz mi pak asi pul roku na to sili rozseklou hlavu bez narkozy (trochu rozseklou - asi 4 stehy), tak to bylo horsi. Pamatuju si, ze mi doktorka u toho siti, rikala, ze kdyz si dam ruce pod zadek, ze to bude bolet min. Dneska vim, ze to chtela proto, abych ji do toho nahodou nesahla, ale ja to od te doby neracionalne pouzivam porad, treba u zubare si taky strkam ruce pod zadek ;))).
Jo a jinak moje tchyne do dneska pichle usi nema a nijak ji to nevadi. Tak jsem se rozhodla nechat to na Sarce, treba se v dospelosti zblazni do cinske mediciny a jeste by mi vynadala, ze jsem ji narusila nejake drahy ;).

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
12.8.06 11:34

Ahoj,

tak nasa Linda nausnicky nema a tym, ktorych zaujima preco, hovorime, ze si to rozhodne sama, ked bude mat rozum, presne tak isto ako so vstupom do katolickej cirkvi (pokrstenim). Naco ma mat male babatko kusy kovu zamontovane do tela ? Kazdy rodic rozhodne podla svojej mienky, ale zarazilo ma tvrdenie jednej mamicky v tejto diskusii, ze „z celkoveho pohladu“ je ta bolest pri prepichnuti zanedbatelna. Z akeho celkoveho pohladu ? Aky prinos ma tato akcia pre babetko, ked je mamicka ochotna nechat plakat ho od bolesti hoci aj len 10 sekund ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
12.8.06 11:46

MIRIJAK: No tak to jako chceš říct, že jsem špatná matka, protože jsem nechala svoje dítě řvát 10 sekund bolestí? Ty ses asi zbláznila, co je toto prosímtě za názor?
No tak jsem holt asi děsnej vůl, že jsem svému dítěti zamontovala kusy kovu do těla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
12.8.06 13:03

Já jsem naušničky dávat nechtěla, s tím, že sama je taky nenosím a nepotřebuju je jako rozlišovací znamení, jestli je to holka nebo kluk (takže je kluk,že?). Pak jsme vlastně chtěli, ale očkování se posunulo kvůli nemocem, pak jí píchali uši a rok (!) měla panickou hrůzu z doktorů, tudíž nevidím důvod ji ještě posilovat. Uvidíme časem. Zatím je Amálka občas hezkej chlapeček.

cifka
""http://b3.lilypie.com/5AyAp2/.png:http://b3.lilypie.com/5AyAp2/.png /> ""http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png:http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png:http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.8.06 13:05

Ahojky,
koukám, zajímavá diskuse. Taky jsem nad tím přemýšlela jestli náušnice jo, nebo ne a případně kdy. Čekáme druhé mimi a má to být holčička. Já osobně to jako velké trápení nevidím. Jsou určitě horší bolesti.
To nastřelení dělá taky dětská dr. nebo normálně v klenotnictví nebo kosm. salonu? Mě totiž píchali uši až v 6 letech - naši mě nechtěli jako mimi trápit. Vím že to nebylo nic strašnýho,ale trochu mi to hnisalo. V 18 jsem si nechávala nastřelit další 2 dírky a bylo to úplně v pohodě, žádná krev a bolest. Přijde mi to i pro mímo šetrnější, jen bych měla obavy,aby to nastřelili správně,když by to nedělal doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.8.06 13:06

Ahojky,
koukám, zajímavá diskuse. Taky jsem nad tím přemýšlela jestli náušnice jo, nebo ne a případně kdy. Čekáme druhé mimi a má to být holčička. Já osobně to jako velké trápení nevidím. Jsou určitě horší bolesti.
To nastřelení dělá taky dětská dr. nebo normálně v klenotnictví nebo kosm. salonu? Mě totiž píchali uši až v 6 letech - naši mě nechtěli jako mimi trápit. Vím že to nebylo nic strašnýho,ale trochu mi to hnisalo. V 18 jsem si nechávala nastřelit další 2 dírky a bylo to úplně v pohodě, žádná krev a bolest. Přijde mi to i pro mímo šetrnější, jen bych měla obavy,aby to nastřelili správně,když by to nedělal doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
12.8.06 14:59

Každého vedou jeho zkušenosti, mně naši uši nepíchali a já si to vydupala ve školce, samotné píchnuti je v poho, jenže já narazila na blbou sestru a z jejího přístupu (nikoliv ze samotného píchnutí, to jsem skoro necítila) mám takové trauma, že propadám panické hrůze kdykoliv se mi někdo přiblíží k uchu. Proto jsem dceři nechala jako miminku píchnout uši v ordinaci její doktorky k níž i k sestře mám plnou důvěru a mohla jsem být přítomna. Vše bylo v pohodě.
Bludička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
12.8.06 15:18

Archienka, ano, s tvou poslední větou nelze než souhlasit.
mirijak - souhlasím, je to naprosto zbytečné trápení, miminko nic takového nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.8.06 15:22

Ahoj,

z nasi zkusennosti radim, ze pokud se uz rozhodnete dat svemu malemu diteti nausnice, tak to urcite udelejte, co nejdrive to pujde. My jsme otaleli skoro do dvou let a pak jsme ji pri pichani museli drzet tri. Bylo mi nasi male lito. Brzy na to ale zapomnela a ted je na sve nausnicky pysna.

Zdravim

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
12.8.06 15:29

Ahoj,
moje dcera nausnice nema, ne ze bychom ji je nechteli doprat(mame je v krabicce v supliku, dostala je od babicky, kdyz se narodila), ale nejak jsme to prosvihli. Meli jsme trochu posunute ockovani a pak uz jsem nemela odvahu ja. Nechtela jsem je davat pichat, ale nastrelit a to jedine od doktora a nikoho takoveho jsem v okoli nenasla. Uprimne receno, nemyslim si, ze miminka mene citi bolest a nic si nepamatuji. Ano, nepamatuji si to pozdeji v detstvi a v dospelosti, ale i tak mi pripada zbytecne je trapit. Byla jsem ochotna to podstoupit jen do pul roku a jen nastrelenim. Od te doby mi to pripada jako zbytecne trapeni. Ja sama jsem si je nechala nastrelit uplne bez problemu v sedmnacti, kdyz jsem sama chtela. Mama si je nechala propichnout asi tri roky po mne a bylo s mensimi problemy. Takze ja hlasuju taky pro nastrelovani az bude moje dcra chtit.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My
93
15.8.06 22:17

Ahojky. My dali malý naušnice hned po šestinedělí (objednali jsme si paní raději do bytu) a neměli jsme žádný problém :)
Hezký den přeji
 Martin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
16.8.06 09:58

Ahojky,
my máme chlapečka a když se zadaří a bude příště holčička, tak ouška píchnout necháme…a proč? Prostě proto. Udávání důvodu bolesti proč ne, mi přijde alibistické. Maminky to nechtějí, protože se tak rozhodnou a přijde jim to zbytečné. Maminky, které chtějí, to dávají proto, že prostě chtějí a šmitec… O čem všem chcete nechat rozhodovat své děti…? A promiňte, ale napadat mamky za to, že nechaly píchnout ouška kvůli náušničkám a že tím dítěti způsobily bolest - mimčo zapomene, vždyť to známe všechny, když mimískové začínají chodit a plácnou sebou nesčetněkrát.....

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
16.8.06 10:11

A až ti přijde holka ve čtrnácti, že chce propíchout pupík, obočí nebo udělat kerku tak jí řekneš, že v žádném případě, prostě taky jen proto, že? Protože nevím jaký argument chceš pak použít, když ji teď necháš perforovat jako nemluvně.
A co zdravotní rizika? Vedeme dlouhé diskuze o hexavakcínách, aby se děti vyhnuly stresu a zátěži, ale i blbé píchání uší má svá rizika. A co náušnice samotné. Některé malé dámičky jsou takové dračice, že si je klidně utrhnou i s uchem při česání nebo v zápalu hry.
Já si nechala uši píchnout v sedmnácti po zralé úvaze na téma: frajeřina to je dřina a moje dcera to bude mít taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
16.8.06 10:26

Ahojky,

nechali sjme malé píchnout ouška po prvním očkování a naše doktorka říkala, že je to pozdě, ale já fakt raději chtěla až po. Řvala spíše proto, že ji držely. Hojilo se to asi 10 dnů a je to v poho.

Až z toho bude mít rozum a rozhodne se náušnice nemít, tak si je vyndá a nechá si dírky zarůst.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
16.8.06 13:52

Ahojka,
naše malá má náušničky taky asi od 4 měs. a připadá mi to zcela normální, myslím, že bolest je to opravdu chvilková a náušnice samotné tak nějak k té holčičce patří :roll: , možná jsem příliš konzervativní.
Na druhou stranu to neberu jako nutnost, moje mamča náušnice nemá celý život a vždycky to brala jako přednost, že se vymyká davu :wink: , já jsem je mít původně taky neměla, ale otec zapracoval :? .
Celkově si, ale myslím, že dívkám nebo ženám náušnice sluší a tak nějak, jak jsem řekla to k nim patří :P .
Pá P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky