Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám dotaz, jaké naušničky pro miminko? Chirurgická ocel nebo zlato?
Nám dala náušničky dr. Stálo to celkem 500 Kč,i s nastřelením a jsou to hezké pecičky s růžovým kamínkem.
my máme z bílého zlata…nastřelovací jsem kupovola při nastřelení za 200Kč
Ahoj. Taky jsme nechala nastřelit, to dá sama mudra do tý nastřelovací pistole pecičku. Ty ji za 6 týdnů vyndáš a dáš si svoje. Normálně zlatou náušnici nenastřelíš, pouze ty pecičky. V Hradci to stojí 300 Kč, obě uši trvají tak 10-20 vteřin. Pak mažeš 3 týdny Framikoinem a protáčíš lehce tu nastřelenou náušničku
určitě šetrnější, než píchnutí oušek. to by mi bylo té naší holčičky líto
![]()
Myslím, že se vyměňují za „stálé“ až po měsíci…jinak my máme bílé zlato, ale záleží na Tobě ![]()
Buřtí, a to vám řekla dr., že máte nastřelenou naušnici protáčet a mazat framykoinem? nám právě výslovně říkala, nic s tím nedělat. Vůbec to nehnisá ani to nemá červené…
Taky jsem nechala dcerce náušničky nastřelit, my jsme je měnili za zlaté až po půl roce - nevadí to, nikde není psáno, že se musí vyměnit po měsíci, to je spodní hranice. Jinak je může mít holčička, jak dlouho chceme, i třeba 2 roky, jak to říkala doktorka.
Nemazali jsme ničím, malá neměla žádné problémy, žádné hnisání.
Zuzala píše:
my máme zatím zlaté, ale budeme předělávat za bílé zlato
Tak maličké mimi a už má náušničky v ouškách nebo je máte jen schované?
Ptám se pro zajímavost, já jsem pro nastřelování, ale pokud si rodiče přejí píchat, tak naše mudra píchne miminku náušnice nejdřív po šestinedělí.
Ale je jasné, že ne všude jsou zvyklosti stejné.
my je máme píchlé. U nás to dělají v porodnici, když někdo chce. Sestra i sestřenice tak nechávaly taky holkám píchat v porodnici a vše ok.
Ale jinak mudr. píchá taky po šestinedělí.
viky23 píše:
my máme z bílého zlata…nastřelovací jsem kupovola při nastřelení za 200Kč
takove by se mi taky libily pro malou
![]()