Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si teda osobně myslím, že je jedno jestli bere RP na starší nebo na mladsi, pokud se dokáže postarat o mladší, Tak i o starsi.tak jedině vzít OCR na zenu..nebo dovolena.. přijde mi to divny…o mladší může, o starsi ne? ![]()
Nejde, nebo nám to tak aspoň řekli doktoři, nenapsal nám jí nikdo
@beeerush píše:
Nejde, nebo nám to tak aspoň řekli doktoři, nenapsal nám jí nikdo
Doktor má rozhodovat pouze o tom, zda zdravotní stav dítěte vyžaduje ošetřování, nikoliv pátrat po tom, kdo z rodiny pracuje a kdo ne.
@Anik6 píše:
Já si teda osobně myslím, že je jedno jestli bere RP na starší nebo na mladsi, pokud se dokáže postarat o mladší, Tak i o starsi.tak jedině vzít OCR na zenu..nebo dovolena.. přijde mi to divny…o mladší může, o starsi ne?
A kde bereš tu jistotu, že když se postará o mladší, tak se postará i o starší? Může být třeba s jedním někde pryč, druhé zdravé chodí do školky a stará se pracující otec a když onemocní, tak se matka teleportuje?
@Anik6 tak teď bych se samozřejmě postarala, ale jsme den doma a fakt budu radši, když se o starší postará tatínek a minimalizuju tím to, že mi starší bude celý den chrchlat na mladší… A to, že se někdo dokáže postarat o mladší, tak může i o starší? Při prvním jsem byla jak vyšívání a sotva slezla z postele na záchod, nedovedu si představit, že bych do toho měla ještě vodit dítě do školky. Ven jsem vylezla někde po 3 týdnech
Ty povídáš řidičák na starší a mateřskou na mladší?
Nevím, jestli je změna, ale když jsem to tak udělala já, musela jsem částku, která vznikla při krytí dvou příspěvků, vrátit.
@bublinek Nepobírám mateřskou, jdu z rodičáku na rodičák… O mateřské jsem snad ani nikde nenapsala…
@j.a.n.i1 píše:
Nojo, ale ten předchozí paragraf vlastně nebyl na dítě, ale na ženu, tedy bude normálně placený. A stejně tak bude normálně placený i ten nový na starší dítě, protože ač to nemá ještě vyřízené, tak dnem narození dalšího dítěte nárok na RP na starší zaniká, tedy k dnešnímu dni na starší RP nebere. Jo a vystaví ho dětská doktorka.
taky bych to tak viděla.
Tak, aby to dostalo rešení a pomohlo dalším maminám. Snad omluvíte, že to napíšu velkýma, ale pro toho, kdo bude hledat, se to líp najde ![]()
TAKŽE, NAKONEC MÁ PŘÍTEL HLÍDAČENKU SKRZE MĚ, NAPSALA DĚTSKÁ MUDR, PROTOŽE MLADÁ MÁ NĚJAKEJ SAJRAJT, TAKŽE BY NEMĚLA MOC K DĚTEM VSEOBECNE ( speciálně pro @Anik6 ). PRO JISTOTU JSEM ZAJELA I NA ÚŘAD. TAM JSEM PODEPSALA PAPÍR O NAROZENÍ DÍTĚTE A TUDÍŽ STOPLA RP NA KVĚTEN. Jen jsem nějak nepochopila jak by to bylo, kdybych oznámila až v červnu. ![]()
@Nickylinka píše:
Tak, aby to dostalo rešení a pomohlo dalším maminám. Snad omluvíte, že to napíšu velkýma, ale pro toho, kdo bude hledat, se to líp najde
TAKŽE, NAKONEC MÁ PŘÍTEL HLÍDAČENKU SKRZE MĚ, NAPSALA DĚTSKÁ MUDR, PROTOŽE MLADÁ MÁ NĚJAKEJ SAJRAJT, TAKŽE BY NEMĚLA MOC K DĚTEM VSEOBECNE ( speciálně pro @Anik6 ). PRO JISTOTU JSEM ZAJELA I NA ÚŘAD. TAM JSEM PODEPSALA PAPÍR O NAROZENÍ DÍTĚTE A TUDÍŽ STOPLA RP NA KVĚTEN. Jen jsem nějak nepochopila jak by to bylo, kdybych oznámila až v červnu.
a částku by Ti vyplatili? Asi bys jí musela vrátit.
@bublinek to jsem pochopila, jako že asi jo, ale nevím jestli by se to muselo vracet a vyplatili by mi celou na menší, nebo by vyplatili a doplatili, nebo bych na mladší brala až od června. To na mě byla paní rychlá, takhle po 4dennim nemyslení ![]()
@Nickylinka píše:
@bublinek to jsem pochopila, jako že asi jo, ale nevím jestli by se to muselo vracet a vyplatili by mi celou na menší, nebo by vyplatili a doplatili, nebo bych na mladší brala až od června. To na mě byla paní rychlá, takhle po 4dennim nemyslení
Vratila bys na starsi a poslali ti na mladsi ( to se vyplaci i zpetne..) ![]()
Uplne off topic dotaz - ale co to je hlídačenka? V životě jsem tenhle termín neslyšela
…napadlo mne jediné - OČR neboli lidově řečeno paragraf…