Návrat z porodnice, hlídačenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
29.5.17 08:37

Uplne off topic dotaz - ale co to je hlídačenka? V životě jsem tenhle termín neslyšela 8o…napadlo mne jediné - OČR neboli lidově řečeno paragraf…

• Citovat
  • Upravit
5165
29.5.17 08:42

Já si teda osobně myslím, že je jedno jestli bere RP na starší nebo na mladsi, pokud se dokáže postarat o mladší, Tak i o starsi.tak jedině vzít OCR na zenu..nebo dovolena.. přijde mi to divny…o mladší může, o starsi ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
29.5.17 08:43

Nejde, nebo nám to tak aspoň řekli doktoři, nenapsal nám jí nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
29.5.17 08:45
@beeerush píše:
Nejde, nebo nám to tak aspoň řekli doktoři, nenapsal nám jí nikdo

Doktor má rozhodovat pouze o tom, zda zdravotní stav dítěte vyžaduje ošetřování, nikoliv pátrat po tom, kdo z rodiny pracuje a kdo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
29.5.17 08:45

@Hanka1 Jojo, přesně tak, je myšleno OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
29.5.17 08:47
@Anik6 píše:
Já si teda osobně myslím, že je jedno jestli bere RP na starší nebo na mladsi, pokud se dokáže postarat o mladší, Tak i o starsi.tak jedině vzít OCR na zenu..nebo dovolena.. přijde mi to divny…o mladší může, o starsi ne? :think:

A kde bereš tu jistotu, že když se postará o mladší, tak se postará i o starší? Může být třeba s jedním někde pryč, druhé zdravé chodí do školky a stará se pracující otec a když onemocní, tak se matka teleportuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
29.5.17 10:31

@Anik6 tak teď bych se samozřejmě postarala, ale jsme den doma a fakt budu radši, když se o starší postará tatínek a minimalizuju tím to, že mi starší bude celý den chrchlat na mladší… A to, že se někdo dokáže postarat o mladší, tak může i o starší? Při prvním jsem byla jak vyšívání a sotva slezla z postele na záchod, nedovedu si představit, že bych do toho měla ještě vodit dítě do školky. Ven jsem vylezla někde po 3 týdnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.5.17 11:22

Ty povídáš řidičák na starší a mateřskou na mladší?
Nevím, jestli je změna, ale když jsem to tak udělala já, musela jsem částku, která vznikla při krytí dvou příspěvků, vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
29.5.17 12:14

@bublinek Nepobírám mateřskou, jdu z rodičáku na rodičák… O mateřské jsem snad ani nikde nenapsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
29.5.17 12:15

@Hanka1 já zas do nedávna zkoumala co je to ten off topic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
29.5.17 14:42
@j.a.n.i1 píše:
Nojo, ale ten předchozí paragraf vlastně nebyl na dítě, ale na ženu, tedy bude normálně placený. A stejně tak bude normálně placený i ten nový na starší dítě, protože ač to nemá ještě vyřízené, tak dnem narození dalšího dítěte nárok na RP na starší zaniká, tedy k dnešnímu dni na starší RP nebere. Jo a vystaví ho dětská doktorka.

:palec: taky bych to tak viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
30.5.17 14:50

Tak, aby to dostalo rešení a pomohlo dalším maminám. Snad omluvíte, že to napíšu velkýma, ale pro toho, kdo bude hledat, se to líp najde ;)
TAKŽE, NAKONEC MÁ PŘÍTEL HLÍDAČENKU SKRZE MĚ, NAPSALA DĚTSKÁ MUDR, PROTOŽE MLADÁ MÁ NĚJAKEJ SAJRAJT, TAKŽE BY NEMĚLA MOC K DĚTEM VSEOBECNE ( speciálně pro @Anik6 ). PRO JISTOTU JSEM ZAJELA I NA ÚŘAD. TAM JSEM PODEPSALA PAPÍR O NAROZENÍ DÍTĚTE A TUDÍŽ STOPLA RP NA KVĚTEN. Jen jsem nějak nepochopila jak by to bylo, kdybych oznámila až v červnu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.5.17 16:48
@Nickylinka píše:
Tak, aby to dostalo rešení a pomohlo dalším maminám. Snad omluvíte, že to napíšu velkýma, ale pro toho, kdo bude hledat, se to líp najde ;)
TAKŽE, NAKONEC MÁ PŘÍTEL HLÍDAČENKU SKRZE MĚ, NAPSALA DĚTSKÁ MUDR, PROTOŽE MLADÁ MÁ NĚJAKEJ SAJRAJT, TAKŽE BY NEMĚLA MOC K DĚTEM VSEOBECNE ( speciálně pro @Anik6 ). PRO JISTOTU JSEM ZAJELA I NA ÚŘAD. TAM JSEM PODEPSALA PAPÍR O NAROZENÍ DÍTĚTE A TUDÍŽ STOPLA RP NA KVĚTEN. Jen jsem nějak nepochopila jak by to bylo, kdybych oznámila až v červnu. ;)

a částku by Ti vyplatili? Asi bys jí musela vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
30.5.17 17:50

@bublinek to jsem pochopila, jako že asi jo, ale nevím jestli by se to muselo vracet a vyplatili by mi celou na menší, nebo by vyplatili a doplatili, nebo bych na mladší brala až od června. To na mě byla paní rychlá, takhle po 4dennim nemyslení :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19593
30.5.17 18:01
@Nickylinka píše:
@bublinek to jsem pochopila, jako že asi jo, ale nevím jestli by se to muselo vracet a vyplatili by mi celou na menší, nebo by vyplatili a doplatili, nebo bych na mladší brala až od června. To na mě byla paní rychlá, takhle po 4dennim nemyslení :-D

Vratila bys na starsi a poslali ti na mladsi ( to se vyplaci i zpetne..) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty