Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci se zeptat, jake je trhani osmicek v narkoze? Vzhledem k poloze tech mych mi doktorka doporucila narkozu, pry se na to ceka rok. Je to pravda? V tomto case pristi rok budu maturovat, to si nebudu moct dovolit na tyden nemocnici… dekuji za odpovedi
@Zuuuzaaa122 Tak si objednej termín až po maturitě, nebo nějaký ten týden před, trhání zubů tě v učení nijak neomezí. Nemyslím si, že by jsi byla týden v nemocnici, vlastní zkušenost nemám, jen předanou… Ten dotyčný byl v nemocnici myslím 1-2dny, týden doma.
Tak to naplánujete až po maturitě..Nikdo tě tam nepožene v den maturit nebo o svaťáku.
Nemyslela doktorka spíš analgosedaci? V každém případě, ani kdyby Ti náhodou trhali osmičky pod celkovou narkózou, rozhodně si Tě tam týden nenechají. ![]()
@Zuuuzaaa122 píše:
Chci se zeptat, jake je trhani osmicek v narkoze? Vzhledem k poloze tech mych mi doktorka doporucila narkozu, pry se na to ceka rok. Je to pravda? V tomto case pristi rok budu maturovat, to si nebudu moct dovolit na tyden nemocnici… dekuji za odpovedi
Mám to za sebou, děláno v Českých Budějovicích, přijela jsem ráno, podepsala papíry, za hodinku jsem šla na sál, po zákroku jsem se probudila - nebyla jsem na pokoji, ale na pojízdném lůžku kdesi na chodbě za zástěnou. Dvě hodinky jsem takto ležela a pak jsem šla domů - nebylo mi tedy moc dobře, zvracela jsem krev (spolykaná během zákroku, je to v normě, pokud je to malé množství), ale došla jsem pěšky na nádraží a jela domů vlakem. Sestrám jsem toto ale neřekla, ptaly se, jestli mám odvoz, tak jsem řekla, že jo. Měla jsem teda doprovod - mého muže. On právě neřídí a já se řídit bála, po tom zákroku, tak proto vlakem. Jestli k tomu chceš vědět něco dalšího, klidně se ptej.
@Agneth píše:
Nemyslela doktorka spíš analgosedaci? V každém případě, ani kdyby Ti náhodou trhali osmičky pod celkovou narkózou, rozhodně si Tě tam týden nenechají.
Nevim jaky je rozdil mezi analgosedaci a narkozou, proste mi rekla ze mam mit radsi celkovou narkozu protoze mi ty zuby lezou do nervu a pri normalnim vykonu by mi ty nervy mohly porusit a tim ze je nemam venku, ale v horizontalni poloze tak by to ani normalne neslo, budou to muset rezat a vysekavat…je mi jasne, ze neprijdu domu z nemocnice a druhy den nepujdu maturovat, to bych asi nezvladla
@pe-terka píše:
Tak to naplánujete až po maturitě..Nikdo tě tam nepožene v den maturit nebo o svaťáku.
Me jen zajimalo, jestli to opravdu trva tak dlouho
prijde mi to zvlastni, jestli je na to takovy poradnik… nejsem hloupa, pokud to bude fakt az za rok, necham to na prázdniny, takovou radu jsem nepotrebovala ![]()
@Zuuuzaaa122 já měla termín na trhání osmiček v narkoze za dva měsíce od první návštěvy v Ústí nad Labem tak asi jak kde
@Zuuuzaaa122 Já měla trhání ambulantně v Brně, pod narkozou… všechny osmičky šly ven (3 nebyly vůbec vyrostlé). Ráno mě vzali, odpoledne jsem se dlouho probírala, ale večer jsem byla doma (napuchlá)… a pak asi týden doma, ale nebylo asi ani potřeba tak dlouho, jak se rány zacelily… problém byl s jídlem, jen řídké, ale mluvit jsem mohla. A určitě jsem šla 2-3 měsíce po zavolání…
Postup i to jak ti bude je individuální. Mě trhali dvě osmičky a devítku, ani jeden vylezly a kvůli té devitce jsem musela narkozou. Nastoupila jsem večer do nemocnice, ráno nasadit punčochy, dostala jsem oblbovak a jela jsem na sál. Běžně pouští v Ústí druhý den po zákroku ale ukecala jsem je abych mohla odejít ten den kvůli dcerce a bylo mi dobře. Já to snesla celkové dobře bez bolesti, jen otoky jsem měla pár dní ale jinak na pohodu
@Zuuuzaaa122 píše:
Me jen zajimalo, jestli to opravdu trva tak dlouhoprijde mi to zvlastni, jestli je na to takovy poradnik… nejsem hloupa, pokud to bude fakt az za rok, necham to na prázdniny, takovou radu jsem nepotrebovala
No, jestli to opravdu tvá tak dlouho, nezjistíš na emiminu, ale tak, že vezmeš telefon a obvoláš stomatochirurgie v okolí. A nějak nechápu jak by se měl lišit „normální“ výkon, od výkonu v narkoze, k poškození nervů může dojít v obou případech. Mě to dělali v analgosedaci, na stopatochirurgii byly striktně proti narkoze, protože v sedaci pacient spolupracuje (i když si to nepamatuje) i když možná někdo téhle sedaci říká narkoza
Jo a termín jsem dostala za 3 měsíce a to ještě jen protože jsem to řešila v červnu a přes prázdniny neoperují, jinak bych ho měla tak do měsíce až dvou.
Já se nechala poslat do Brna, měla jsem osmičky taky špatně položené, tam mě objednali, AMBULANTNĚ umrtvili a vyřezali a poslali mě domů… Pak jsem byla několik dní oteklá…
Me proste rekli ze ambulantne mi to nedoporucuji, ze bych se pri tom dve hodiny trapila a je by akorat znervóznovalo ze to citim. Tak nebudu za tim stat, kdyz bych z toho mela jen problemy
a termin se dozvim 8.6., jen me to zajimalo ![]()
@Zuuuzaaa122 Měla jsem analgosedaci, necítíš nic, nervozní také člověk není, protože si nic nepamatuje a za 2 hodiny jsem šla domů…
@j.a.n.i1 píše:
@Zuuuzaaa122 Měla jsem analgosedaci, necítíš nic, nervozní také člověk není, protože si nic nepamatuje a za 2 hodiny jsem šla domů…
To jo, ale to mi nenavrhli, mam mit celkovou narkozu