Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@l.marek85 píše:
@Adull ale on nebyl u bazénu, ale prostě vzal čáru naproti k sousedce, kde bydlej někde na okraji u pole, nikdo neříká, že se to má stávat a že je to v cajku, ale když už se to stane, tak si myslím, že matka si je vědoma, že by se to stávat nemělo a je dost pravděpodobný, že jí je i samotný trapně a to, že na ní budu neurvalá, tím tomu moc neprospěju. Navíc ten dvouleťák jednou vyroste a to celkem rychle a rodič si odfrkne nad neustálým dohledem, tady v tomto případě ne a chyby se hold stávají častěji. Samozřejmě je na každém, jestli v jeho kapacitě to pochopit a být schovývavý a nebo ne.
tak až se stane další „chyba“ a kluka přejede auto nebo se utopí, tak budou mít rodiče po starostech - proto to tady asi všichni tak omlouváte, že kluk může běhat volně po vsi
@stinga píše:
tak až se stane další „chyba“ a kluka přejede auto nebo se utopí, tak budou mít rodiče po starostech - proto to tady asi všichni tak omlouváte, že kluk může běhat volně po vsi
panebože a ještě tu o karkulce
![]()
@stinga píše:
Jen takový návrh… už se v tom všichni čím dál víc zacyklujete …. nechcete si vzít “oddechový čas”?
![]()
@alejandra píše:
ty máš celkově takový kladný vztah k dětem, že?
Slovo harant má ve slovníku i plno milujících rodičů, pokud jde o tohle. Pokud o to seřvání, vlastní by dostal i přes zadek.
@Bandii píše:
Slovo harant má ve slovníku i plno milujících rodičů, pokud jde o tohle. Pokud o to seřvání, vlastní by dostal i přes zadek.
Tak snad nebudeš mlátit dítě, které za to prostě nemůže, že to nechápe, protože je nemocné. Jasně, že normálnímu sedmiletému dítěti by to projít nemělo, ale tohle dítě je postižené, to je něco jiného.
@Matt 02 píše:to už fakt není možný. Přece nikdo neschvaluje, že jim utíká a nikdo neříká, že to je bezpečný. Jen si nedovolíme soudit a být se trapně do prsou, že by se nám to nestalo, když takové náročné dítě doma nemáme. Hele na jednu stranu je fakt, to přiznávám, že by se mohli naučit zamykat automaticky, když mají doma takové dítě, asi tak jako když jdeš z bytu a úplně automaticky zamkneš, jenže teď je tu to, co vy úplně vypouštíte a to je to, že nikdo z nás neví, jak to přesně mají, jak moc jsou v perdeli, kolik noci nespí, jak moc jsou vyčerpaní atd atd, tak asi soudit je, není úplně na místě. Jak můžeš s jistotou vědět, že tohle by se ti v JEHICH situaci nestalo? Já zamykat nezapomínám, zamykáme pořád i když jsme doma, kvůli tomu, že jeden ze psů umí otevřít dveře, ale přesto si nedovolím tvrdit, že by se mi to v jejich konkrétní situaci nestalo, protože v jejich situaci nejsem, díky bohu teda. O to jde chápeš, soudíte něco, o čem nemůžete nic vědět, když je neznáte. Možná je otec roztržitý, ale dost možná je taky jen obyčejně z té jejich složité situace a z toho všeho jen úplně vyčerpaný.
ani vyčerpaný otec nemůže nechat běhat bez dozoru dítě s rozumem 1-2 letého, nebo ty necháváš běžně odemčené, aby tvoje roční dítě mohlo běhat samo po ulici?
až se něco stane, Policii bude úplně jedno, jak kdo byl vyčerpaný, je to zanedbání povinné péče - a dávají dítě do školky a odpoledne mají asistentky
@stinga a pochypila jste už, že se nic nestalo, žejo? Nebo už máte všichni vsugerováno, že tady všichni umřeme? Rodiče hlídaj, nic se nestalo, tak furt nesejčkujte a nevolejte hned koronera:zed: ![]()
@l.marek85 píše:
@stinga a pochypila jste už, že se nic nestalo, žejo? Nebo už máte všichni vsugerováno, že tady všichni umřeme? Rodiče hlídaj, nic se nestalo, tak furt nesejčkujte a nevolejte hned koronera:zed:
ano, teď se nic nestalo, ale příště se stát může
@stinga píše:
ani vyčerpaný otec nemůže nechat běhat bez dozoru dítě s rozumem 1-2 letého, nebo ty necháváš běžně odemčené, aby tvoje roční dítě mohlo běhat samo po ulici?
až se něco stane, Policii bude úplně jedno, jak kdo byl vyčerpaný, je to zanedbání povinné péče - a dávají dítě do školky a odpoledne mají asistentky
To je jasný, že ne, ale já předpokládám, že moje dítě za šest let nebudeme muset hlídat jako teď, teď je ve věku, že to k tomu patří, přesně jak píšeš, je mu rok, za dva roky to bude lepší, za šest úplně zas jiné, dělat tohle sedm let s vidinou, že to neskončí nikdy, bude to ještě horší, strach z toho, co bude až tu nebudeme atd atd. Tak to si ani neumím představit, proto nechci tvrdit, že by se mi to v jejich situaci nestalo, já v ní nejsem. Mít normální roční dítě a doživotně těžce postižené dítě je obrovský rozdíl, který nelze srovnat.
@Matt 02 píše:to už fakt není možný. Přece nikdo neschvaluje, že jim utíká a nikdo neříká, že to je bezpečný. Jen si nedovolíme soudit a být se trapně do prsou, že by se nám to nestalo, když takové náročné dítě doma nemáme. Hele na jednu stranu je fakt, to přiznávám, že by se mohli naučit zamykat automaticky, když mají doma takové dítě, asi tak jako když jdeš z bytu a úplně automaticky zamkneš, jenže teď je tu to, co vy úplně vypouštíte a to je to, že nikdo z nás neví, jak to přesně mají, jak moc jsou v perdeli, kolik noci nespí, jak moc jsou vyčerpaní atd atd, tak asi soudit je, není úplně na místě. Jak můžeš s jistotou vědět, že tohle by se ti v JEHICH situaci nestalo? Já zamykat nezapomínám, zamykáme pořád i když jsme doma, kvůli tomu, že jeden ze psů umí otevřít dveře, ale přesto si nedovolím tvrdit, že by se mi to v jejich konkrétní situaci nestalo, protože v jejich situaci nejsem, díky bohu teda. O to jde chápeš, soudíte něco, o čem nemůžete nic vědět, když je neznáte. Možná je otec roztržitý, ale dost možná je taky jen obyčejně z té jejich složité situace a z toho všeho jen úplně vyčerpaný.
Tady se ale nejedná o jednorázové selhání, ale opakovaně kluk utíká, takže ano může se to stát každému a pak každý zodpovědný člověk udělá vše pro to, aby se to nestalo.Ano rodiče nezname, ale ty taky ne.Kluk chodí do školky, mají asistentky, rodiče se střídají, takže to není jako péče o autistu, kterého do žádného vzdělávacího zařízení nevezmou a je na něj třeba máma 24 hodin sama.Je to těžký to nikdo neříká, že ne, ale tak to prostě je a lepší to nebude, spíš naopak, ale upřímně každý máme svoje potíže a trápení, což není důvod myslet si, že já mám problémy a všichni sousedi to budou řešit.